Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Mirka - recept ne krém

Dobrý deň Andrejka,chcela by som vás poprosiť recept na ten čoko krém,ktorý sa dáva pod marcipán,aby som mala ostré hrany čo máte na videu.Ďakujem krásne.Nech sa vám darííí,

Beáta - Figúrky

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ktorá modelovacia hmota je vhodná na modeláž figúrok na tortu? Vopred ďakujem za odpoveď.

Zuzana - Airbrush

Dobrý deň chcela by som si zakúpiť airbrush set, viete mi poradiť aký a čo by mal spĺňať?
Ďakujem

EVA - ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

Dobrý večer.Chcela by som sa Vás spýtať ako urobť jednoduchý čokoládový krém do torty ? Ďakujem :-)

Mária - Ozdoba živé kvety?

Dobrý deň chcela by som sa vas spýtať či ker robim tortu a chcela by dom použiť živé kvety či sa to môže ale radšej nie? Ďakujem

katarina - koruny na nahú tortu

Dobry den,chcela by som vás poprosiť o radu,či korpusy na nahú tortu pečiete zvlášť alebo rozrezete,dakujem. Inak vaša práca je neskutočne precízna a krásna,gratulujem k takej zručnosti:-)

Zdenka - Podnos

Ahoj Lorna, prosim ta kde by som mohla zohnat ten biely podnos na nozicke ktory mas pod tortami? A aky je to rozmer? Dakujem

Kateřina - Eifellovka

Dobry vecer Andrejka. Mate cim dalej, tym krajsie torty,uplna nadhera....skoda rozkrojit:).Chcem sa Vas opytat, ako ste robila vezu na tortach s Eifellovkou? Dakujem pekne,vela uspechov Vam prajem! Kateřina. O.

lia - prosim o radu

Andrejka, poprosim o radu. Obtrela som tortu cokoladovym kremom podla Tvojej rady, pri tuhnuti v chladnicke krem mi vsak zacal na bokoch praskat akokeby bol suchy, alebo velmi stuhnuty. Moze to byt tym, ze som pouzila maslo? Robila som tri korpusy, praskal mi len jeden. tu prasklinu bolo vidno aj po potiahnuti, co ma velmi mrzelo. Dakujem za nazor

Veronika - krem .plnka

Dobry den P.Lorna chcem sa opytat plnku ktoru robite možem plnit tortu v štvrtok na sobotu nepokazi sa torta dakujem

zoja - lupene

Prosim o radu ako sa robia lupene? Vase lupienkove torty su nadherne a ja sa trapim a nejde mi to. Pre niekoho mozno zakladny ukon pri zdobeni... poradite mi? Alebo aspon link na nejake video...dik

jana - svadobná s MMF krémom

Dobrý deň, chcem sa opýtať na svadobnú tortu s MMF krémom 1. Ako sa vyrába taký povrch a čo je to za krém. Som amatér ale nejaké dielka už mám za sebou. Tá torta na fotke sa mi páči ale neviem ako sa dosiahne takéto zdobenie. Ďakujem. Máte úžasne precíznu a vkusnú prácu :)

Lilli - Postavicky

Pekny den. Viete mi poradit akym sposobom robite postavicky? Akonahle urobim napr. Gulocku na hlavu a odlozim bokom tak uz sa gulka splasne jednoducho hmota mi nedrzi tvar a to pouzivam smartflex velvet.
Dakujem za radu.

Lucia - Tvarohový krém a hladké boky torty

Dobrý večer. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Keď robím tvarohový krém tak keď tortu potiahnem,mám boky torty hrbolate, akoby mi ten krém vytlacilo. Cim by to mohlo byt sposobene? Vy máte aj pri takychto kremoch boky krasne hladke. Davate tam nejake mantinely s maslovým kremom,alebo davate okolo plat cesta?
ďakujem
:)

Jana - farby do airbrushu

Dobrý deň Lorna, aj ja vám chcem veľmi pekne poďakovať za všetky rady, ktoré ste už mnohým rozdali a prajem vám ešte veľa nadšenia k tej nádhere, ktorú dokážete vyčarovať. Chcela by som vás poprosit o radu, ak by ste mali čas, ake farby do airbrushu použìvate, neviem si vybrať z toho množstva, lebo ešte nemám s tým skúsenosti. Ďakujem pekne.

Lorna - Re: farby do airbrushu

Dobrý deň,
zatiaľ len gélovky zriedené alkoholom.. stále čakám na nové farby, ktoré by mali vyjsť.. uvidím..

Jana - Re: Re: farby do airbrushu

Ďakujem veľmi pekne a nech sa darí.

Jana - Poľovnícka torta

Dobrý deň, chcem poprosiť o radu - ako ste prosím Vás robili kmeň stromu na tej poľovníckej 3-poschodovej torte s jeleňom? Vyzerá veľmi autenticky, len neviem, či je to plastická čokoláda alebo nejaká poťahovka a ako ste dosiahli tú peknú štruktúru dreva? Ďakujem a prajem veľa krásnych kreatívnych nápadov :-)

ela - formy na tortu

dobrý deň pani Lorna,
aké veľkosti foriem sú najoptimálnejšie na upečenie 3-poschodovej torty? Mám veľkosti 28,22,18. Idem po prvýkrát robiť svadobnú tortu. Ďakujem za skorú odpoveď.

Lorna - Re: formy na tortu

A akú veľkú chcete? Koľko kg? Pre koľkých ľudí.. ťažko takto radiť.. no optimálne rozdiely medzi jednotlivými poschodiami sú cca 6 cm. najčastejšie používam 14-20-26 cm, čo je cca 7-9 kg, pre 35-45 ľudí..