Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: formičky

Dobrý deň,
vy ste aj nižšie písali o tie silikónové formičky a ja som to akosi prehliadla, prepáčte.. O pár dní ich budem mať v predaji aj ja, ale zatiaľ si ich môžete kúpiť tu: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/8-1-Formicky/0/5/341-Silikonova-formicka-Plody-mora

anka29 - podložka a iné

Dobrý deň, už dlhšie v tichosti obdivujem Vašu tvorbu, pred ktorou mám veľký rešpekt, možno raz i mne sa podarí dostať na takú úroveň :o)). Chcela by som poprosiť o radu, akú podložku používate pri stenšovaní kvetných lupienkou napr. teraz pri pivónii, lebo mne sa to tak bez podložky nedarí /je to nutnosť používať - skúšali ste aj bez nej?/není to až tak výrazne zvlnené alebo používate nejaký grif? A ešte jedna otázočka, keď kladiete torty aký hrubý kartónik - z čoho dávate pod tortu aby na torte nepriečnieval, lebo sa mne to občas stáva že musím to "maskovať", ďakujem za rady a inšpirácie.

Lorna - Re: podložka a iné

Dobrý deň,
veľmi pekne ďakujem za pochvalu..:-) Podložku používam tú tenšiu zo sady Floral.. ale je už poriadne zodratá, tak tiež idem kupovať novú. Našla som tu celú sadu: http://www.cukrarskepotreby.eu/1893/Wilton-podlozky-na-tvorbu-kvetov.html
S tým kartónom neviem, ako to myslíte? Máte na mysli, keď vystužujem poschodové torty?

anka29 - Re: Re: kartonik pri vystužovaní

áno, chcela by som vedieť aký kartónik dávate, resp. od čoho, lebo ja najčastejšie používam kartónik od krabice na pizzu xixi, a niekedy sa mi to zdá hrubé keď to obalím do potrav. fólie /je o 1 cm kratsia ako priemer torty/. Ešte jedna otázočka, chcela by som vyskúšať Vašu špeciálnu ružičku, mohla by som ju nakonic napichnuť na špáradlo, aby lepšie držala alebo to není nutné? /mimochodom práve skúšam vaš postup na magnóliuu, tak sa mi to pekne suší - .../ ešte raz veľká vďaka za rady a za krásne fotopostupy či videa.
Anka

Iveta - Farba

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať akú farbu ste použili na tú farebnú ružu, ktorá je na torte pre Vikinku. Na akej stránke ste ju objednali? A aj tú práškovú farbu Amethyst som nikde nenašla. Ďakujem Iveta.

Lorna - Re: Farba

Dobrý večer..
Na tú ružu som si namiešala 4 práškové farby: Biela perleť, Amethyst, Dusky Pink a Starlight Purple planet.. Amethyst majú napr. tu: http://www.formicky.sk/formicky/eshop/2-1-Farby/0/5/2100-Praskova-farba-matna-Amethyst

Iveta - Pivónie

Dobrý deň, vaše výtvory su veľmi pekné,všetky sa mi páčia, skutočne máte na to doslova talent, len tak ďalej. Videla som video, ktoré ste dali teraz na internet ako robíte pivoniu a chcela by som sa spýtať aké drôtiky používate a kde si môžem kúpiť (na akej stránke) žlkovač, čo používate na pivonie? Tá cyklámenová pivonia na vrchole torty je nádherná, akú gélovú a práškovú farbu ste použili? Za odpovede vopred ďakujem, s pozdravom Iveta :)

Lorna - Re: Pivónie

Dobrý deň,
používam hotové obalené drôtiky č. 26 a 24.. Rôzne žilkovače nájdete napr. tu: http://www.formicky.sk/formicky/eshop/27-1-Floristicke-potreby/92-2-Zilkovace
Na pivóniu som použila hmotu Smartflex, ktorú som zafarbila fialovou gélovou farbou a potom práškovou farbou Amethyst.. Nech sa darí..:-)

Iveta - Re: Re: Pivónie

Ďakujem za rady. Stránku som si pozrela a našla som aj žilkovače na ružu. A chcela som sa opýtať že či by som ten istý mohla použiť aj na pivónie.
http://www.formicky.sk/formicky/eshop/27-1-Floristicke-pomocky/92-2-Zilkovace/5/1679-RVO-zilkovac-obojstranny-Ruza

Veronika - Nádhera

Dobrý deň pani Lorna,
Už niekoľko dní sa vraciam na vašu stránku a musím Vám napísať, že Vaše torty sú nádherné, úplné skvosty, pri každej jednej úplne gúľam očami...jednoducho nádhera. Určite sa inšpirujem :-D

Lorna - Re: Nádhera

Dobrý deň Veronika..
To som rada, že sa vám stránky páčia a teší ma, ak vás inšpirujú.. Nech sa vám darí a všetko dobré prajem..:-)

Alica - formičky

Dobrý deň. Chcela by som Vás veľmi pekne či by ste mi mohla povedať kde by som si kúpila formičky na tie mušle čo mate na tortičke pre Vikinku....budem vám veľmi vďačna..dakujem a máte úúúúúúúúžasnéééééé tortičy..fakt velmi peknučke:)

Iveta - Pivónie

Dobrý deň, vaše výtvory su veľmi pekné,všetky sa mi páčia, skutočne máte na to doslova talent, len tak ďalej. Videla som video, ktoré ste dali teraz na internet ako robíte pivoniu a chcela by som sa spýtať aké drôtiky používate a kde si môžem kúpiť (na akej stránke) žlkovač, čo používate na pivonie? Tá cyklámenová pivonia na vrchole torty je nádherná, akú gélovú a práškovú farbu ste použili? Za odpovede vopred ďakujem, s pozdravom Iveta :)

Iveta - Re: Pivónie

Prepáč, to nepatrilo tu..

Kristína - Kvety z falošného marcipánu

Dobrý deň pani Lorna. V prvom rade skladám poklonu Vášmu talentu, ste proste umelkyňa ! :)
Chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadom fal. marcipánu. U nás doma ho proste milujú. Blížia sa narodeniny mojej mamy tak som sa rozhodla upiecť tortu. Problém je v tom, že nemám tušenie, ktorý recept by bol ten najvhodnejší, chystám sa z neho tvarovať orchidey a ľalie. Na internete je toľko rôznych receptov a postupov ale chcem niečo odskúšané pretože nie som až tak veľmi skúsená cukrárka. Nechem používať žiadne hmoty ani gumové pasty či fondán, pretože ako som už spomínala u nás je hviezda fal. marcipán. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť nejaký dobrý recept aby mal potrebnú elasticitu a aby sa dobre tvaroval a samozrejme aj dobre chutil ? Budem vám veľmi vďačná. :)

Kristína

Lorna - Re: Kvety z falošného marcipánu

Dobrý deň..
V hornom menu je rubrika Marcipán a iné poťahové hmoty, je tam recept aj na mliečny marcipán.. Priznám sa, veľmi dlho som ho nerobila. No keď som ho používala na poťahovanie a ozdoby, nikdy som ho nerobila podľa receptu, ale len od oka, podľa konzistencie.. Čiže poradiť vám neviem presne.. Iba v tom, že vždy som si dávala pomer cukru a sušeného mlieka približne 1:1.. Potom som pridávala vodu a malinký kúsoček bielka, asi ako lieskový oriešok.. Viac vám neporadím.. Aj tak verím, že sa vám torta a ružičky podaria. Pekný deň prajem.:-)

Anka - Floristické drôtiky

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Na výrobu lupienkou používam biely drôtik č. 26 doposiaľ mi hmota i po vyschnutí držala /použivam smartex flower/ ale v poslednej dobe sa mi kĺže ...odporúčate ho ešte obaliť bielou floristickou páskou? Pretože na listy používam už kupovaný zelený drôtik a je to OK.
A ešte jednu radu, teraz sú v ponuke i diamantové - resp. kamienkové pásy tie mate i na poslednej svad. torte i tie ste prilepovali cukríkami marschmalown?
ďakujem za radu Anka

Lorna - Re: Floristické drôtiky

Dobrý deň..
Ak máte biele drôtiky, tak tie sú už obalené páskou.. Ak sa vám aj tak lupienky kĺzajú, namočte koniec drôtika do lepidla, alebo do vody a potom vsuňte do lupienka.. Alebo lupienok s drôtikom dobre popritláčajte a nechajte vyschnúť..

inga - ako vyrobit klobasku na tortu??

Dobry vecer. Neviem sa dostat k vyrobe takejto klobasky. A este by ma zaujimalo ako dosiahnem farbenie aby vyzerala ako skutocna. Dakujem vopred

Lorna - Re: ako vyrobit klobasku na tortu??

Dobrý deň,
neviem vám poradiť, nerobila som to ešte.. Treba asi len skúšať. Nech sa podarí..:-)