Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Zafarbenie potahovej hmoty

Áno, v PD je taký obchod vo Vtáčniku dole pod schodami. Na úvodnej strane úplne dole mám fotku toho obchodíku, keď na ňu kliknete, vyhodí vás na ich FB stránku Svet pečenia.

Gabika - Poťahovka mmf

Dobry večer Lorna, tak zas žasnem nad eleganciou vašich výtvorov a
ľutujem, že som o vás nevedela, kým ste boli v Žiline ( prišla by som na školenie). Mám problém s mmf. Použila som túto hmotu teraz druhý krát a zas skoro letela oknom. Vždy sa mi to prilepí o podložku. Pomer cukru a cukríkov dávam podľa vás. Ale tie nervy. Neviem, aké tuhé to má byť. Ďakujem Vám pekne, ste super

Lorna - Re: Poťahovka mmf

Dobrý večer, Gabika..:-)
Ja robím MMF od oka, cukor som nikdy nevážila, tak vám neviem povedať úplne presný pomer.. v tom recepte je to približné množstvo, ale malo by to sedieť.. Keď vaľkáte hmotu, treba ju podsýpať, napr. Solamylom alebo práškovým cukrom.. Hustota hmoty by mala byť ako také tuhšie cesto, napr. rezancové..:-) Neviem to opísať, to chce asi naozaj len prax a potom to už budete mať v oku aj v rukách..:-)

Alica - Modré kvety

Dobry večer, chcem sa opýtať či tie modré kvety na krstinovej pre Jakubka sú celé maľované, alebo z modrej hmoty a akú farbu ste použili a ako robíte tie pásiky, ktoré máte okolo tejto torty, keď sú také pekné rovnaké.

Lorna - Re: Modré kvety

Modré kvety sú z hmoty zafarbenej na jemne modro a potom dotieňované práškovou tmavšou modrou farbou.. Pásiky šulkám na drevenej doske, čo sa bežne používa na krájanie..:-)

Gabriela - Motylova

Dobry vecer, chcela by som vas poprosit o radu....aku formu ste pouzila na tie motyliky na motylikovej torte-je medzi narodeninovymi a akou farbou ste ich farbila?
Cim ste docielila, ze boli take pekne leskle, ligotave? A aku hmotu ste pouzila na ne?
Vopred velmi pekne dakujem...prajem pekny vecer.

Lorna - Re: Motylova

Dobrý deň,
motýle som vyrezávala podľa šablóny, ktorú som si vystrihla z papiera.. Sú z hmoty Smartflex, ktorý som zafarbila modrou gélovou farbou Royal blue. Po vyschnutí som motýle ešte dofarbila tou istou farbou, ktorú som rozriedila troškou vody a pridala som práškovú perleť. Okraje sú dotieňované čiernou.

Gabriela - Re: Re: Motylova

Dakujem za odpoved a chcem sa este opytat, ze aku znacku gelovych farieb pouzivate....hladala som tu modru co ste napisala a nemozem ju nikde najst....a este jedna otazocka- ci mate skusenost s perletovym sprejom na trblietanie...bolo by to vhodne namiesto tej praskovej perlete? Ak ano, tak ktory pouzivate. Dakujem. Pekny dnik.

Lorna - Re: Re: Re: Motylova

Používam gélové farby od Wiltonu. Royal Blue je napr. tu: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/2-1-Farby/4-2-Gelove-farby-Wilton/5/10-Gelova-farba-Wilton-modra-royal-blue
Spreje nepoužívam, preto vám neviem povedať, či výsledný efekt bude taký, ako pri práškovej perleti, alebo inej trblietavej farbe..
Pekný deň aj vám..:-)

Gabriela - Re: Re: Re: Re: Motylova

Dobry den, dakujem za odpovede a este jedna otazocka....ten okraj na torte je taky obly...ako ste to urobila? Je to vyrezane alebo dotvarovane puncovinou? Dakujem pekne a prajem krasne velkonocne sviatky.

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Motylova

To je vyrezávané..:-)

Gabriela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motylova

Dobry den. Este mam poslednu otazocku co sa tyka tej motylikovej torty...naposledy som sa pytala su tie boky vyrezavane...odpisala ste mi ze ano....vyrezavali ste to len tak od oka alebo ste mali nejaku specialnu formu podla ktorej je to vyrezavane? A aj tie okraje su take pekne oble...to je dotvarovane puncovinou? Dakujem.

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motylova

To som vyrezávala len tak, od oka.. ja tak robím skoro všetko..:-) Nie, punčovinou to už nie je dotvárané, len vyrezané a potreté krémom a na to poťah..:-)

Evdus - Zelená farba

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť,akú farbu mám použiť na takú jarnú(krikľavú) zelenú...máte podobnú na jednom orchideovom srdiečku,na lupeňoch orchideí. Našla som iba práškovú Spring green alebo limetkovú zelenú... môže to byť ona? A prosím,ako farbíte s práškovou farbou poťahovku? Mala by sa rozmiešať v alkohole alebo ju len pridáte do cukríkov,keď ich idete roztopiť? A ešte jedna otázočka,ak robíte čokoládovú hmotu,robíte ju s cukríkmi alebo máte iný recept...či kupujete si hotovú čokoládovú hmotu?Robila som si ju zatiaľ doma z čokolády s glukózou a čokolády s cukríkmi,ale dosť mi obe stvrdli,keď vychladli a ťažko sa to aj krájalo potom...neviem,čo robím zle? Ďakujem pekne. Pekný večer.

Lorna - Re: Zelená farba

Dobrý večer,
áno, Spring Green môže byť. Tú som použila aj na spomínaných orchideách.. Poťahovky farbím len s gélovými farbami. Práškové používam na tieňovanie kvetov, alebo iných rôznych ozdôb a to tak, že po vyschnutí ich farbím suchým štetcom. Čokoládovú hmotu som robila zatiaľ len z cukríkov a čokolády plus práškový cukor (pomer od oka). Po vychladnutí je normálne, že poťah stuhne, pretože je tam čokoláda. Alebo si zafarbím Smartflex zmiešaním zelenej a červenej gélovky a miesim na kakae. Vznikne pekná tmavohnedá hmota. Nech sa vám darí..:-)

Evdus - Re: Re: Zelená farba

Ďakujem pekne za rady... aha,takže tie orchidee ste farbili len touto práškovou farbou? Zatiaľ som nenašla gélovú takejto farby,tak hádam mi poťahovka pôjde zafarbiť aj práškovou,tiež som to ešte nerobila... Videla som už veľa tortičiek takejto farby,len neviem,akú na to použili... :( Pekný deň.

Lorna - Re: Re: Re: Zelená farba

Áno, len práškovou, ale nedávala som ju do hmoty.. Vymodelovala som si biele lupienky na orchidee a po uschnutí som ich farbila nasucho štetcom tou práškovou farbou..

majka - anjelik

ahoj,prosim ta toho anjela z tej krstinovej torty si robila? Ak ano tak podla coho? Velmi sa mi paci.Nieco take by som chcela na psp.Dakujem

Lorna - Re: anjelik

Ahoj Majka,
áno, toho anjela som robila ja.. len tak, podľa seba a trošku mi asi pomohli aj anjeli, lebo som ich poprosila o pomoc, keď sa mi nedarilo modelovať..;-)

Anna L. - narodeninová krabica - darček

Dobrý deň Lorna, chcela by som sa spýtať na tie vaše krásne narodeninové darčeky - napr. pre Vášho otca, tá je skutočne krásna, maté zlaté ručičky. Zaujímalo by ma či korpus potiahnete celý štvorec a potom navrch dáte ešte ďalší farebný poťah alebo či potiahnete boky štvorca ozdobíte a potom navrch vymeriate a položite odlišnú farbu aby to zvýraznilo že je to darč. krabica? Ďakujem za odpoveď, pevne verím, že som sa zrozumiteľne vyjadrila. Prajem príjemné tvorenie a ďakujem.