Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: anjelské krídla

Dobrý deň,
z floristického drôtu si spravím konštrukciu (obrysy krídel), potiahnem hmotou, nechám vysušiť a potom už len lepím pierka z hmoty..

lenka - podkova

dobry den,chcem sa Vas spytat,ako sa potahuje torta podkova,este som nerobila potahovu podkovu,len polievanu cokoladou,ide to na oslavu 70 ky a nechcem nic pokazit,prosim ako to spravit aby to bolo vkuse s jedneho platu?skuste mi neaky trik,fintu poradit,ako to robite vy,dakujem velmi pekne.

Lorna - Re: podkova

Neviem, nepoťahovala som podkovu.. Tak len čisto teoreticky, treba začať uhládzať z vonkajšieho oblúka smerom do vnútorného.. Nech sa podarí..:-)

Veronika - Priemer torty

Dobry vecer. Chcela by som sa Vas opytat, aky priemer okruhlej formy je potrebny na 20 porcii.. Dakujem velmi pekne.

Lorna - Re: Priemer torty

Torta by mala byť cca 4 kilová a priemer asi 26-28 cm.

lia - modra farba

Dobrý deň Lorna, chcela by som Vás poprosiť o informáciu ohľadne modrej farby, ktorá je použitá na MOTYĽOVEJ TORTE (medzi narodeninovými), ktorá je žlto modrá. Je neskutočne nádherná. Chcem sa opýtať akú farbu ste použili tú modrú a kde ste ju zohnali, prípadne nejaký lesk, alebo čo všetko by som potrebovala aby som dosiahla taký modrý, lesklý odtieň presne ako máte Vy.
Ďakujem za radu

Lorna - Re: modra farba

Dobrý deň,
motýle sú z modrej hmoty (zafarbená gélovkou Royal blue od Wiltonu) a po vyschnutí som si namiešala tiež z tejto modrej gélovej + voda + prášková biela perleť a natrela motýle..:-)

lia - Re: Re: modra farba

Vodu? a mohli by ste to prosím upresniť v akom množstve, nikdy som o tom nepočula, som len zaciatocnik, preto sa pýtam. Ďakujem

Lorna - Re: Re: Re: modra farba

To len na zriedenie kvapku..:-)

Julka - torta Bc.Hanka

Dobrý večer. Chcem Vás požiadať o radu ako ste robila na tej tortičke Bc. Hanka tu čiapku? dakujem Vám

Lorna - Re: torta Bc.Hanka

Dobrý deň,
spravila som si z čiernej hmoty štvorec. Spodná časť je z pásu stočeného do kruhu. Obe časti som nechala dobre vyschnúť a spojila som ich dokopy lepidlom. Šnúrka je z dvoch skrútených prúžkov.

Zuzana - Farbenie MMF

Dobry den, idem prvykrat robit potahovku mmf z lidlu bielych cukrikov a neviem aku farbu je vhodne pouzit na sytu oranzovu farbu, nikdy som s tym este nerobila. ci gelovu, alebo praskovu, a do akych znaciek ist? Gelova farba Wilton je v pohode? Dakujem.

Lorna - Re: Farbenie MMF

Dobrý deň,
nemám všetky farby odskúšané, takže môžem poradiť len z toho, čo mám.. A to sú gélové farby Wilton, s nimi farbím hmotu. No MMF má sklon k lámaniu, ak sa pridá viac farby. Na sýte farby odporúčam skôr hmotu Smartflex.

lenka - kombinacia chuti

dobry den chcem sa opytat,ci sa hodi kombinacia chuti karamelovo tvarohovy s mascarpone a ovocim,plus biely korpus zakladny a pripadne cim poliat korpusy co by sa tak hodilo chutovo.idem piect na bud.tyzden manzelovi k meninam...dakujem za radu Lenka

Lorna - Re: kombinacia chuti

Dobrý deň,
áno, hodí sa to.. Karamelový krém je dosť sladký, takže ten tvarohový trošku zjemní jeho sladkú chuť.. Poliať môžete kávou alebo aj ovocnou šťavou.. Záleží naozaj od toho, ako a čo vám chutí..:-)

lenka - aka hmota na kosik?

dobry den,chcem sa Vas spytat ci mate skusenost s robenim pleteneho kosika,ktory ftopostup som nasla na stranke torty snov,ci ste ho robili uy niekedy a ci neviete poradit,ci sa da urobit aj s marshmalow hmoty ,myslim ci to dobre stvrdne,ked bude ako pisu aspom 10 dni oddychovat tvdnut.lebo ho chcem spravit a neviem ci si nemam objednat radsej hmotu smartfllex velvet nan.skusali ste ho robit_?a s akej hmoty_?dakujem pekne

Lorna - Re: aka hmota na kosik?

Dobrý deň,
áno, určite Smartflex.. Skúšala som aj z MMF, no oveľa lepšie sa mi plietlo so Smartflexom. Ja som robila tento košík: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/narodeninove-torty/#photo_344

Janča - Farba

Dobrý deň :) mám menšiu otázočku, ako mám docieliť takú peknú zelenú farbu na hortenziu? PS: torty máte náádherné!

Lorna - Re: Farba

Dobrý deň,
do bielej hmoty pridať trošku zelenej a žltej farby..:-)

Dominika - Vlhká poťahovka

Pekný večer! Pani Lorna v štvrtok som robila svoju prvú tortu na zákazku, poťah z MMF, keď som vychladenú tortu, potretú maslovým krémom s piškotovými omrvinkami potiahla počas dokončovania mi celá poťahovka zvlha, úplne bola lepkavá a leskla sa, nemusela som ozdoby ani lepiť len som prikladala, taká bola lepkavá, doteraz sa mi to ešte nestalo, mohlo to byť spôsobené tým teplým počasím?, aj pripravené ozdoby ružičky tiež som mala zmäknuté, aj keď som ich mala pripravené dopredu. Tak som tortu dala do chladničky do dózy na tortu, kde trošku zatuhla, ale stále bola lepkavá. Som začiatočníčka, začala som poťahovať torty MMF en tohto roku, čo sa mi v zime nestávalo, urobenú tortu som dala do chladnej miestnosti - špajze a poťah mi pekne zatuhol. Ďakujem veľmi pekne za radu, obdivujem vaše krásne torty, nech sa Vám darí, ste veľmi zlatá, že radíte nám začiatočníčkam.