Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Květa - Klobouk dolů

Dobrý den, Andrejko,
na Facebooku jsem našla Vaše výtvory a smekám před Vámi. Já jsem vyučená cukrářka, ale tohle bych vážně nesvedla. Jste opravdu mistr :-) Přeji Vám hodně skvělých nápadů a spokojených zákazníků (ale těch je určitě dost).

Lorna - Re: cena

Dobrý deň,
Najjednoduchšie je to rátať podľa váhy. Hotovú ozdobenú tortu si odvážte a stanovte si cenu. Ak len začínate, dajte si napr. 8-9 eur za kilo, ak ste už profesionál, 10-12 eur za kilo. Záleží aj, či je to klasická alebo 3D torta, aj od toho, aké ceny sa pohybujú vo vašom okolí. Snáď som poradila.. Nech sa vám darí..:))

katka - cena

Dobrý večer
Chcela by som sa opýtať koľko beriete za jednu tortu aj to vážite a rátate od kila? ja tiež pečiem,ale nikdy neviem koľko si mám vypýtať aby som neprerobila a nebolo to až také drahé. Mohli by ste mi prosím poradiť?

ďakujem

Lorna - Re: ruze s cukru

To nebude cukrová hmota.. Vyzerá to ako snehovo - maslový krém, ktorým sa zdobia torty. Neskúšala som robiť týmto spôsobom kvety, takže jediné, v čom môžem poradiť, pozrite si toto video, ako sa taký krém robí: http://www.youtube.com/watch?v=GfRXxORYXsY&feature=related
a potom už len vyskúšať..:))

beata - ruze s cukru

Nie to bolo z cukrovej hmoty.http://www.youtube.com/watch?v=cHjEhmhl0iQ&feature=player_embedded

na tom odkaze by to malo byt

Lorna - Re: ruze s cukru

Dobrý deň,
neviem presne, čo myslíte.. Máte na mysli ruže z marcipánu alebo z inej hmoty?

beata - ruze s cukru

Dobrý deň
Chcela by som sa opýtať či viete ako sa robia ruže,ale aj iné kvety na torty z cukru.Videla som to na internete aj ja som to skúšala,ale sa mi to nepodarilo.
Im to pekne držalo a dalo sa robiť pekné kvety.Len neviem presne ako sa to robí.Nevedeli by ste mi poradiť?
ďakujem

Lorna - Re: Tenký prúžok z marcipánu

Ahoj,
už dosť ľudí mi písalo, čím robím tenké dlhé prúžky a že ručne to určite robené nie je.. Ale musím aj teba sklamať, naozaj to robím v rukách, nepoužívam žiadny stroj, ani výtlačku. Čo je na tom ťažké? Keď má človek v rukách cit, nie je nič ľahšieho, ako vyšúlať rovnomerný prúžok..:))

Mamina - Tenký prúžok z marcipánu

Ahoj, chcem ťa poprosiť o radu, videla som tvoj prekrásny kočiarik pre bábätko. Rada by som sa spýtala, akú výtlačku používaš na dlhý, ale naozaj dlhý úzky rovnomerný prútik z marcipánu... vyvaľkaný ručne nie je, to je vidieť, a ani z cesnakovej výtlačky. Ďakujem Ti pekne za radu.

Lorna - Re: černá barva hmoty

Dobrý deň,
záleží aj od hmoty, ktorú chcete farbiť. MMF nechytá tak dobre farby, ako napr. Smartflex, alebo Pasta dama. Naposledy som farbila Pastu damu, ale aj tak to celkom čierne nebolo, preto som potiahnutú tortu ešte farbila čiernou gélovkou zriedenou alkoholom. Je pravda, že som mala obyčajnú Wiltonku, extra gélová čierna je koncetrovanejšia a farbí lepšie. Tak odporúčam radšej tú extra čiernu.
Prajem vám pekný deň a nech sa podarí čo najčernejšia hmota..:))

Helena - černá barma hmoty

dobrý dne, chtěla by jsem se zeptat, jeslti černá gelová barva opravdu udelá sytě černou hmotu..... četla jsem několik možností barvení a a mnhdy s ejim černá barva nepodařila.... děkuji moc za radu. potřebuju černou hmotu na klavír.

Hela - farbenie MMF

Dakujem velmi pekne ;)

Lorna - Re: farbenie MMF

Myslím, že by to malo stačiť.. Vyskúšajte a ak by to bolo veľmi svetlé, poprášte hotové uschnuté ružičky práškovou červenou farbou. Budú mať sýtejšiu farbu..:)

Hela - farbenie MMF

aha, dakujem za radu.., a myslite ze postaci jeden sacok tej praskovej farby, ked idem robit mensie mnozstvo hmoty-len na ruzicky..?

Lorna - Re: farbenie MMF

Dobrý deň,
MMF farbím len gélovými farbami, tie sú silnejšie. Ale ak chcete použiť práškovú, treba ju pridať už pri topení cukríkov. Netreba alkohol, keďže cukríky sú mokré z vody, farba sa vám rozpustí. Nedá sa však dosiahnuť sýtočervená farba MMF. Iba ak by ste už potiahnutú tortu dofarbili červenou práškovou farbou pomocou štetca. A s kakaom opatrne, pretože MMF sa zvykne lámať pri farbení kakaom.

Hela - farbenie MMF

Dobry den,
chcela by som sa spytat, ked chcem farbit MMF nacerveno potravinarskou praskovou farbou, ci mam pridat aj kakao, aby bola farba sytejsia ? A praskovu farbu mam rozpustit v troske vody alebo alkoholu ? je potrebne zafarbit takto marcipan este pri pustani cukrikov alebo mozem az ked je uz MMF hmota hotova ?
Dakujem :)

Lorna - Re: torticka

Andylka, držím ti palce a keď budeš niečo potrebovať, zavolaj mi, dávno som ťa nepočula..:))
Ďakujem ti za príspevok..:laska:

Andylka - torticka

No Adka idem tento tyzden vyskusat torticku pre Natalku.Som to tu cele precitala od dola hore a spat :-) Vyskusam cukrikovu hmotu,tak snad sa mi to podari.Potom napisem ako to vyslo.A si super,ako tu radis babam s pecenim.Drzim ti palce Lornicka moja :-)

Lenka - lepidlo, postavicky

Andrejko,
moc dekuji, zkusim ten mlecny marcipan, uz nestiham objednat do zitra smartflex, ale urcite priste ho zkusim =)) uz sem stihla omrknout ceny a vazne se to moc nevyplati delat si domaci hmotu v pomeru cena/kvalita =)) Tak se jdu vrhnout na peceni at mam zitra co potahovat =) Dam vedet jak se zadarilo a jestli chutnalo =)) Mejte se moc krasne ;)

Lorna - Re: lepidlo, postavicky

Lenka,
veľmi pekne ďakujem za pochvalu..:))
Okrem jedlého lepidla sa môžu časti postavičiek zlepovať aj vodou, alebo bielkom. No skôr by som zvolila tú vodu. Tú aj ja používam najčastejšie, alebo potom to jedlé lepidlo. Figúrky sa dajú modelovať aj MMF (marshmaloow fondant), alebo z falošného mliečneho marcipánu - z toho som kedysi robievala ruže. No odkedy som vyskúšala Smartflex, tak používam už len ten. Oveľa lepšie sa s ním pracuje, výborne sa tvaruje, je elastický ako žuvačka, neláme sa, dá sa pekne zahladiť a dobre drží tvar figúrok, aj kvetov. Tak ak máte možnosť, kúpte si ten, postačí vám možno to maličké vedierko (0,75 kg).
Nech sa vám darí a keby niečo, tak sa kľudne zas ozvite..:))