Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: košík s bábätkom

Dobrý deň,
všetky ozdoby robím zo Smartflexu, aj košíček s bábätkom. Nepoužívam extruder, robím to ručne.. MMF robíte z Považského cukru? A poťahujete ihneď po vypracovaní hmoty? Ten recept som našla na nete, ja som robila MMF vždy od oka. Teraz som konečne odvážila cukor a nový recept som dala sem: https://lorna.estranky.sk/clanky/marcipan-a-ine-potahove-hmoty/potahova-hmota-z-cukrikov.html
Tak pozrite, vyskúšajte. Ja poťahujem len touto hmotou, výnimočne so Smartflexom..
Nech sa darí..:-)

Henika - podnos

Dobrý deň, chcem sa opýtať, čo používate ako podnos pod jednoposchodové torty, čím to obaľujete a kde by som to zohnala.

Lorna - Re: podnos

Dobrý večer,
väčšinou používam plastové biele podnosy a keď nie tie, tak si podnos vyrobím z tvrdého kartónu, ktorý obalím nejakým farebným papierom (baliacim), nato dám potravinovú fóliu alebo celofán a podnos je hotový.. Papier aj celofán kúpite v hociktorom papiernictve, či hypermarkete..

Helena - dotaz na silionovou formu

Dobrý den ANdrejko, měla bych dotaz. Koupila sjem si silikonovou formu - miminko - sedící. forma je válečkovitá. Chzci se zepat, jak dostanu maricpán z této formy? musí ta formy byt rozřezaná, aby se dala otevřtít a z ni mimiko vytahnu nebo to jde i z neporušené formy? děkuji moc za radu. na internetu jsem nikde návod nenašla. Helena

Lorna - Re: dotaz na silionovou formu

Dobrý večer,
takúto formu nemám, neskúšala som.. ale skúste dať formičku s hmotou na cca 20 minút do mrazničky a potom opatrne vyberte bábo z formičky..

Alena. - Priama otázka

Dobrý deň Lorna. Ste zlatá, že takto radíte všetkým menej skúseným cukrárkam, aj ja som si našla u vás dobré rady, ale chcem sa spýtať nie v zlom ale tak či sa nebojíte, že vám narastie konkurencia a budete potom piecť menej, mna by to mrzelo,lebo pečiem strašne rada a keď to už budú vedieť do detailov všetci, tak komu budeme piecť. Nehnevajte že dávam takú priamu otázku, ale neviem ???

Lorna - Re: Priama otázka

Dobrý deň,
konkurencie sa neobávam..:-) Tortičkami sa neživím, je to len moje hobby a ja sa rada podelím o svoje skúsenosti.. Viem, že začínajúce cukrárky to nemajú ľahké, pretože som tiež samouk, tak aspoň takto viem pomôcť.. Mnohé žienky by aj chceli piecť, no nevedia sa odhodlať na prvú poťahovanú tortičku, či na prvé modelované kvety.. Preto som veľmi rada, keď mi niektorá napíše mail, že vďaka mojim radám a postupom sa odvážili upiecť prvú tortu alebo že sa im krásne vydarili kvety či postavičky podľa môjho postupu.. keď priložia fotku torty a sú hrdé na seba, že to dokázali.. Cítim sa vtedy šťastná, pretože som pomohla..:-)

Alena - Re: Re: Priama otázka

Vy sa tortami neživíte, ale niekto áno. Keď radíte je to fajn, hovorím, že aj ja som našla u vás dobré rady a aj ja rada poradím, keď niekto potrebuje, ale vy už tu dávate celé know how. Neviem či som jediná komu sa to nepozdáva. V podstate Vám to je asi jedno, ale keď budú všetci robiť všetko tak neviem ako to tu bude vizerať. To je ako keby napr. šéfkuchári prezrádzali všetky svoje recepty. Neviem, neberte to v zlom, ale zdá sa mi to už moc.

Lorna - Re: Re: Re: Priama otázka

Nie, neberiem to v zlom..:-) To by museli potom brať v zlom aj napr. stránky Torty od mamy, alebo Torty snov, kde si žienky medzi sebou dávajú rady, recepty a fotopostupy.. Ja sa rada podelím a rada doprajem aj iným..:-) Načo by som si to nechávala pre seba? Všetko, čo sem dávam sú moje osvedčené recepty a moje fotopostupy, či videá a robím ich kvôli tým, ktorým to pomôže a ktorí o to stoja. Pokiaľ ste v tortách dobrá, nemusíte sa ani vy obávať konkurencie..:-) Nech sa vám darí, Alenka.. :-)

Gabika - Re: Re: Re: Re: Priama otázka

Správne Lorna, kto je dobrý nemusí sa báť konkurencie a vy ste perfektná, aj v tom, ako nám pomáhate. Povedzme si však pravdu, keď dáme do torty všetko tak, ako má byť, čiže nehľadíme len na krásu, ale aj na chuť,tak živiť sa tortami nedá. Takže pekný deň ”margarínové tortárky”. Lorna, držím palce, vy o zákazníkov určite neprídete.

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Priama otázka

Ďakujem Gabika.. :-)

Lucia - Re: Re: Re: Re: Priama otázka

Aj postupov ako si urobit gelove nechty je milion, ako si spravit svojpomocne uces a pod... na vsetko existuje na internete nejaky navod, .ale nie kazdy ma na to pevnu volu, cas a chut, takze v tomto sa zastavam Lorny a jej nazoru, ze nie je nic zle ze zverejnuje postupy a "'know how" pretoze tu aj tak ide o sikovnost vlastnych ruk..tiez som robila nejake kvety podla jej postupov, ale vyzerali inak..kazda do toho vnesie kus seba a preto aj vysledny efekt je iny ;)

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Priama otázka

Lucia, takisto aj fotoreceptov je kopec.. kompletné postupy, ako si čo upiecť, alebo vyrobiť.. Nikdy by som nepovedala, že za to, že pomáham druhým, bude na mňa niekto nahnevaný.. Ďakujem za tvoj názor, nech sa ti darí..:-)

Ivana - Tvarohovy krem

Dobry večer. Chcela by som poprosiť o radu.. Idem robiť svadobnu 3poschodovu, plnenu tvar.kremom a ovocim. Možete mi napisať ako postupujete pri plneni takymto kremom? Respektive čim ju natierate pred poťahovanim, a na čo by som si mala dat pozor pri tomto kreme, poťahovať idem pAstou dama top špecial...ďakujem
PS: nádherne tortičky robite!

Lorna - Re: Tvarohovy krem

Dobrý večer,
tu nájdete všetko, na čo ste sa pýtali: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/
Ďakujem za pochvalu..:-) nech sa darí..:-)

Marcela - farba

Dobry den, poslala som Vam mail ale asi Vam neprisiel, tak Vam ho skusim preposlat znova. Okrem toho som Vas chcela znovu poziadat o radu. Budem robit dcerke na krst tortu a chcem ju bielu s dekoraciami od uplne najsvetlejsej pastelovej ruzovo-broskynovej farby prejst o stupen tmavsiu a este o stupen tmavsiu a neviem ako tie farby namiesat. Islo by to z gelovej farby Wilton zltej a cervenej? Alebo ivory a cervenu? Oranzovu nemam.... A potom este chcem nejake kvietky tienovat praskovymi farbami v tychto odtienoch. Vedeli by ste mi poradit znacku ktore su podla vas najkrajsie a dobre farbia aj nasucho?Dakujem

Lorna - Re: farba

Dobrý večer,
oranžovú dosiahnete zmiešaním červenej a žltej gélovky, ako píšete.. No a čo sa týka práškových farieb, nepozerám na značku, ale na farbu, akú potrebujem.. Zatiaľ sa mi so všetkými dobre farbilo..:-)

lenka - farba

dobry den,chcem sa Vas spytat aku farbu pouzivate ,myslim konkretne na tu poslednu co ste dali na facebook tu jednoduchu s rononulusom.dakujem pekne.

Lorna - Re: farba

Dobrý deň,
zelená a žltá farba, z každej po troške..:-)

Martina - krokodíl

Dobrý deň, máte krásne tortičky :) Chcela by som sa opýtať.. mám prvú objednávku na tortu a mal by to byť krokodíl s otvorenými ústami. Neviem si rady ako urobiť ústa otvorené, aby držali. Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem veľmi pekne