Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: recept

Dobrý deň,
všetky moje recepty sú tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/

mirka - marschmalow hmota

Dobry vecer.Priznam sa,ze som min.tyzden robila prvy krat hmotu z cukrikov.Podarilo sa mi ju vymiesit,ale na torte sa mi casom akoby topila a chrumal mi tam praskovy cukor,neviete cim to bude?Cukor bol preosiaty,takze si myslim,ci som malo nezahriala cukriky...?Dakujem za radu

Lorna - Re: marschmalow hmota

Dobrý deň,
topila sa asi preto, že nebol správny krém pod poťahovkou. Treba viac maslový, pozrite hore v menu Najčastejšie otázky.. Cukor v poťahovke normálne cítiť, pretože sa všetok nerozpustí.. len ten ktorý pridávate na začiatku do teplých cukríkov..

Tamara - Čierno-biela so vzorom

Dobrý deň, Andrejka. Chcem Vás pekne poprosiť o radu. Chcela by som upiecť tortu podobnú ako Vaša poschodová, štvorce, čierno-biela s ornamentovým čiernym vzorom na bielom podklade. Akej veľkosti formy ste použili na váhu do 10 kg? A ako robíte "hmotu" na tie ornamenty? A ešte jedna otázočka, akou farbou dosiahnete staroružovú na pivónie? Ďakujem, a prepáčte mi toľké otázky.

Lorna - Re: Čierno-biela so vzorom

Dobrý deň,
tie rozmery foriem si už nepamätám.. Ornamenty som zdobila roztopenými marshmallows cukríkmi+voda+cukor. Zafarbíte si, ako potrebujete a zdobíte pomocou cukrárskeho vrecúška.. Staroružovú farbu som robila z ružovej a kvapky fialovej gélovky + dotieňovala som práškovou farbou Dusky pink.

Janka - smotanova farba

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ako by som dosiahla smotanovu farbu, prosím za pomoci akej gelovky?
ďakujem

Lorna - Re: smotanova farba

Dobrý deň,
trošku žltej..

Jana - Rozmery korpusov

Prepáčte,zabudla som sa spýtať jednu doležitú vec a to síce aké rozmery korpusov je dobré robiť pri piatich poschodiach s tým,že tá guľa by mala byť cca 15 cm hotová...na vašej lupienkovej ste aké rozmery použili? Ďakujem.

Lorna - Re: Rozmery korpusov

Na 4-poschodovú tortu robím zvyčajne tieto rozmery: 36-28-20-14 cm.. Treba mať rozdiely medzi poschodiami aspoň tých 7-8 cm.. No a mne sa napr. do chladničky zmestí najväčšia 36 cm torta, takže treba rátať aj s tým a od tejto veľkosti sa odraziť..

Jana - Dodatok :-)

Až teraz som si uvedomila,že to vyznieva,ako keby mala byť celá torta polystyrénová :-)...nie,bude to len tá guľa s kvetmi s hmoty,aby som to trošku odľahčila...

Lorna - Re: Dodatok :-)

Ja som to pochopila..:-)

Jana - vystuženie vysokej torty

Milá Lorna,žasnem nad tým,aké skvosty dokážete robiť a práve táto posledná svadobná ma veľmi zauajla.Ešte som nerobila tak vysokú tortu,ale dcéra si želá štyri poschodia a navrchu guľu s kvetmi...mienim ju ale robiť iba polystyrénovú.Ako však zabezpečiť aby sa toľké poschodia nepohli a torta nepadla,alebo tak...viem,že musím vystužiť každé poschodie paličkami ,aj podložky medzi poschodia,ale mám dať aj nejakú paličku stredom torty ? Prosím,poraďte ako to robíte vy .Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a nech sa vám darí.

Lorna - Re: vystuženie vysokej torty

Dobrý deň,
tak, ako píšete, každé poschodie je vystužené.. stredom už paličku nedávam, lebo vždy také vysoké torty skladám na mieste oslavy, či svadby a už sa ňou nemanipuluje, neprenáša sa, ani nepreváža, takže sa nemajú ako poschodia posunúť..

Taňa - Torta s princeznou, dievčatkom

Dobrý deň, môžem sa Vás opýtať na postup ako ste robili tie nádherné dievčatká alebo princezničku na tortách? Sú ozaj prenádherné a chcela by som skúsiť urobiť bábiku alebo princeznu mojej neterke, bude mať o mesiac narodeniny. Písali ste, že na ozdoby používate smartflex. Aj na bábiky ste použili smartflex? Smartflex velvet alebo flower? Kupila som si silikonovu formičku na tvár len neviem ako potom spojim hlavu s telom. Robite najprv spodok postavy a nechate zatuhnuť a potom pripevnite hlavu? A trup je vystužený niečim? Alebo sa dá urobiť postavička naraz? Nemam skusenosť so smartflexom, doteraz som použivala aj na figurky iba MMF. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a tešim sa na ďalšie Vaše krásne dielko.

Lorna - Re: Torta s princeznou, dievčatkom

Dobrý deň,
áno, všetko modelujem so Smartflexu Velvet.. Najskôr spravím telo, nechám trošku zaschnúť, potom pripevním hlavu.. Telo má krk, takže hlavu na to.. trup ničím nevystužujem.. Keď budem mať možnosť, spravím fotopostup..

sija - Eifelová veža

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako ste vyrobili tú eifelovú vežu na tortu , mohla by som poprosiť postup na výrobu. Ďakujem za radu a aby som nezabudla torta je úžasná ako všetky vaše torty:-)

Lorna - Re: Eifelová veža

Dobrý deň,
postup bohužiaľ nemám, ale tu nájdete šablónu, podľa ktorej si vyrežete všetky potrebné diely: https://lorna.estranky.sk/clanky/sablony.html

lenka - kvety na drotikoch

dobry den,prosim vas aku sirku pasku floristicku pouzivate,chcem sa konecne naucit kvety na drotikoch robit,doteraz som sa neak tomu vyhybala ,ale rozhodla som sa ze sa to budem pomaly ucit,skusat a chcem si kupit drotiky a pasku a neviem ake mam kupit.a este sa vas chcem opytat ci je potrebne vzdy ked idem napiochnut gulicku s hmoty ci mus byt drotik ohnuty do takeho ocka,videla som vo vasich postupoch niekde ste ohynali drotik,aj este neake ine videa ked som pozerala tam to ohynali.dakujem pekne pekny den

Lorna - Re: kvety na drotikoch

Dobrý deň,
ja používam 12 mm pásku - http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/9-1-Floristicke-potreby/46-2-Floristicke-pasky/5/971-Floristicka-paska-biela-12mm
V tom odkaze nájdete aj drôtiky.. Najviac používam drôtiky č. 22 a 24.
Očko treba robiť, pretože ak nie je drôtik na konci zahnutý, ľahko môže prejsť cez guličku, prepichne ju.
Nech sa darí..:-)

popina - cokotransfer

Dobry den,prosim vas neviem aku cokoladu pouzit pod transfer.Vy osobne tuto techniku robite?Dakujem za radu