Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: cokotransfer

Dobrý deň,
nie, nerobím čokotransfér..

Eva - vláčik

Som zaciatocnicka v peceni tort, spravila som len zopar od 1.narodenin mojej dcerky. Teraz by som chcela potesit 2-rocneho synovca a spravit mu na torticku vlacik, teda rusen a dva vagony. Poradite mi, z coho by som to mohla vymodelovat, teda ci z nejakych keksikov -a akych alebo z burizonov? Bola by som vdacna za nejaky aspon strucny navod. Dakujem :-)

Lorna - Re: vláčik

Dobrý deň,
áno, môžete z keksíkov alebo z horaliek, ktoré potom potiahnete hmotou.. Takisto môžte aj z burizónovej hmoty..

lenka - plnka nad parou

dobry vecer chcem sa Vas spytat,ci robievate aj plnky nad parou do tort a ci mi nenapisete neaky fajny ktory je uplne super,robitevam pudingovo maslove alebo tvarohove s mascarpone a cchcela by som pouzivat aj iny tip ak by ste boli t aka ochotna napiste mi prosim receptik ak budete mat cas.dakujem pekne,pekny vecer este.

Lorna - Re: plnka nad parou

Dobrý deň,
bohužiaľ vám nepomôžem, nerobím krémy nad parou..

lenka - kedy zacat piect?

dobry vecer vam prajem,chcem sa vas spytat,ked robite tortu na sobotnu oslavu,kedy ju zacinate robit,piect korpusy,kedy naplnit a kedy potahovat?dakujem pekne mate nadherne torty ja peciem len pre rodinu ale ma to velmi bavi,hadam niekedy budem aj pre cudzich.pekny vecer prajem.

Lorna - Re: kedy zacat piect?

Dobrý deň,
keď mám tortu na sobotu, tak vo štvrtok upečiem korpus, v piatok cez deň naplním a v noci poťahujem a zdobím.. :-)

anka - 5- poschodova torta

Pani Lorna, už som bam pisala ža čo velmi dakujem ale zabudla som spominala som 5-poschodovu tortu, použivam Pasta Doma Top Special svadba bude vo velkom stane v zahrade von vydrži mi to???? a ked robite potah s cukrikov netopi sa to??? dakujem vam pekne anka

Lorna - Re: 5- poschodova torta

Anka, PDT špeciál nepoužívam.. Mala som ju raz, že vyskúšam, keď ju každý chválil.. ale u mňa prepadla na celej čiare. Nepáčila sa mi, zle sa mi s ňou robilo, povrch torty bol taký lesklý a mne sa páčia také zamatové torty, nie lesklé, ako keby boli naolejované. Poťahujem len s MMF a to sa mi osvedčilo aj v horúčavách. Netopí sa. No ako pod každú poťahovku, musíte dať vhodný krém, viac maslový, ako pudingový a MMF spraviť tuhšie.

zdenka - farba

Dobry den Lorna prosim vas potrebujem namiesat peknu hnedu farbu na MMF, kupila som hnedu od wilton ale odtien neni vobec pekny hnedy, mozte mi poradit ako docielit peknu hnedu farbu? skusila som miesat aj v alkohole a hubkou naniest ale neni to pekne.Dakujem vam dopredu

Lorna - Re: farba

Dobrý deň Zdenka,
ja robím hnedú tak, že hmotu zafarbím zelenou a červenou gélovkou a pridám trošku kakaa.. Zo zelenej a červenej vám vznikne hnedá a kakao už len doladí odtieň..

anka - svadobna poschodova

Pani Lorna, dakujem vam velmi pekne za odpoved prajem vam krasny dnik anka

Anna HE - ornamenty, podnos a ružičky

Dobrý deň. Pani Lorna, prosím Vás na detskej torte S princeznou máte použitý na spodnej ružovej časti biely vzor, to ste vyrezávali? Kde si môžem zakúpiť také niečo? a vo vrchnej časti máte použitý tiež taký pekný biely ornament - to by som kde zohnala?
Pani Lorna ešte by som Vás chcela poprosiť kde ste kúpili ten podnos na stojane čo máte použitý napríklad pri torte detskej s dalmatíncom....
a ešte mám otázku ak môžem - tá svadobná romantic je nádherná, máte na nej ruže ale majú trocha iné lupene - čím ste ich vykrajovali? dáte mi adresu kde si môžem zahnať také vykrajov. ? Veľmi pekne Vám ďakujem, Vaša stála obdivovateľka Anna z HE

Lorna - Re: ornamenty, podnos a ružičky

Dobrý deň,
chystala som sa vám odpovedať na tie predchádzajúce otázky, no zobudila sa mi malá, tak som už nestihla..
Ten biely vzor na princeznovskej torte je zo silikónovej formičky, mám ho na predaj.. ten druhý ornament zatiaľ nemám.. Stojan dostanete kúpiť tu: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/10-1-Stojany-a-podnosy/93-2-Stojany/5/810-Ozdobny-stojan
Tie pivonky som vykrajovala klasickými okrúhlymi formičkami s vlnitým okrajom.. už si nepamätám, kde som ich kúpila, mám ich už strašne dlho.. Niečo takéto: http://www.peciem.sk/peciem/eshop/7-1-Vykrajovace-a-vypichovace/0/5/2047-Vykrajovace-okruhle-obojstranne-set-6-ks ibaže ja ich mám kovové..
Nech sa vám darí..:-)

Anna HE - Re: Re: ornamenty, podnos a ružičky

Dakujem pani Lorna a prepacte nechcela som otravovat.

Lorna - Re: Re: Re: ornamenty, podnos a ružičky

Nie, to je v poriadku, neotravujete ma..:-)

Alic - z čoho formovať

Dobrý deň, chcem sa opýtať, z čoho tvarovať kvietky ? Môžem aj z fondánu alebo marcipánu ??? Ďakujem. A torty máte prekrááásne :)

Lorna - Re: z čoho formovať

Dobrý deň,
marcipán je pravá mandľová hmota, z toho sa modelovať nedá.. Fondán je taký všeobecný názov pre cukrové poťahové hmoty a tých je veľa druhov.. Mne sa najlepšie osvedčil Smartflex.. s ním sa mi najlepšie modeluje a tiež sa dá použiť na poťahovanie tortičiek..

Lorna - Re: z čoho formovať

Dobrý deň,
marcipán je pravá mandľová hmota, z toho sa modelovať nedá.. Fondán je taký všeobecný názov pre cukrové poťahové hmoty a tých je veľa druhov.. Mne sa najlepšie osvedčil Smartflex.. s ním sa mi najlepšie modeluje a tiež sa dá použiť na poťahovanie tortičiek..

prosim o radu - svadobna poschodova

Dobry večer pani Lorena hlboka poklona na vaše tortičky su užasne aj vaša stranka, prosim potrebujem poradit ženime syna idem robit 5-poschodovu tortu prosim ake rozmery mam dat ked stojan ma piemer 43-cm, mame mat 85 hosti neviem sa pohnut budu tam na bokoch kvety, pomožte mi dakujem krasne za radu a prajem krasny večer Anka