Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Oľga - Smartflex Velvet v lete

Dobrý deň, pani Andrejka, na poťahovanie používam len Smartflex velvet , som s ním spokojná, doteraz ssa nevyskytol žiadny problém - až teraz v piatok.Robila som trojposchodovú tortu, prvé poschodie som potiahla bez problémov, pri druhom som hmotu aj trochu prifarbila ( jemne ivory farba) a pri poťahovaní sa mi začal na hrane trhať a ,,zliezať" dolu. Viete si predstaviť paniku, čo ma chytila! Hmotu som vymenila a nejako som to nakoniec potiahla. Prosím Vás o radu, ako predchádzať takýmto situáciám - predpokladám, že to bolo teplom , v byte som mala 24,5st. Je možné dať pred poťahovaním hmotu do chladničky ale bojím sa, či sa nebude lámať a praskať. Prosím, poraďte! Ďakujem. Prajem pekný deň!
P.S.: Držím palce v súťaži, zahlasovala som. Na Vašu tortičku ostatné nemajú, ani tá, čo má zatiaľ najviac hlasov.

Lorna - Re: Smartflex Velvet v lete

Dobrý deň,
môže to byť teplom a vlhkom.. tiež možno bola tenučka poťahovka.. mne sa teda netrhá, ale prechodom z chladničky do tepla sa trochu orosí.. Do chladničky možno len na chvíľku, aby nebola zas moc tuhá. Ono sa strašne zle v lete robí, niektoré cukrárky si berú na celé leto voľno, aby si ušetrili nervy :-D Ďakujem vám :-)

Oľg - Re: Re: Smartflex Velvet v lete

Ďakujem za radu.Pani Andrejka, neuvažujete o tom, že by ste urobili nejaký tortičkársky kurz? Bolo by mi cťou ( a určite nielen mne) naučiť sa niečo od takej majsterky ako ste Vy.

Gabika - Zvonilka

Andrejka, prosím, ako mám urobiť krídla pre Zvonilku? Ďakujem .....ááa rozmery najnovšej torty so živými kvetmi???❤❤❤

Eva - Vyrovnanie torty

Dobrý deň. Chcela by som radu, ako treba tak krásne uhladiť a vyrovnať tortu? Máte krásne rovné torty, aj tie hrany na vrchu, no mne sa to nikdy tak pekne spraviť. Bola by som vďačná za každú radu.
Pekný deň prajem.

Lorna - Re: Vyrovnanie torty

Dobrý deň,
na úvodnej stránke je video, kde potieram a poťahujem tortu, tak pozrite.. :-)

Marcela - Podklad pod poťahovku

AHoj chcela by som sa opýtať na ten krem co davaš pod poťah. Ako sa robí? kolko čoho? chcela by som skusiť spraviť rovne hrany ..: Dakujem

marcela - Re: Podklad pod poťahovku

Ak nedavam do torty tento krem ? Kolko si spraviť toho kremu aby som mala na to omastenie okolo ?? a masla kolko ??? A čokoladu ? poprosim presny postum DAkujemmmmmm

Dagmar - oreo plnka pod oplatku

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Ak by som chcela urobiť tortu s oreo plnkou, možem ju dať pod jedlú oplátku? a ak nie, čo by bolo lepšie dať pod tú oplátku? ďakujem

Lorna - Re: oreo plnka pod oplatku

Dobrý deň,
nepoznám oreo plnku, tak neviem poradiť..

Maho - Svadobné cupcakes

Pozdravujem,
Chcem doplniť otázku:aj na cupcakes používate hladkú múku?

Lorna - Re: Svadobné cupcakes

áno, hladkú..

Lucia - Ovocie

Dobry den,ja sa chcem opytat ci to ovocie davate cerstve, bez namocenia do zelatiny,alebo pouzivate nejaky sprej,lebo je velmi pekne.Dakujem.

Lorna - Re: Ovocie

Najkrajšie je čerstvé ovocie.. len ho umyjem, osuším a aranžujem na tortu.. žiadny sprej, žiadna želatína..

Maho - Svadobné cupcakes

Zdravím Vás .
Vaše stránky sú pre mňa relaxom,pretože kvôli cukrovke pečiem už málokedy a tak sa kochám toľkou krásou aspoń na obrázkoch.Použila som viaceré vaše rady a preto vás prosím o recept na cupcakes,najmä ako zdobíte vrch.Je tam marschmallows? Neviem si predstaviť,ako ho na ten vrch dať.Potešíte ma svojou odpoveďou.Ďakujem.

Lorna - Re: Svadobné cupcakes

Dobrý deň,
receptov nájdete na nete veľa, takže to je v podstate jedno, ktorý použujete.. ja nap. používam tento na muffinky: https://lorna.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/muffinky.html
Po upečení ich naplním krémom a ovocím, potriem povrch krémom alebo nutelou a ozdobím marcipánom..

Marcela - torta bez poťahu

dobrý večer. potrebujem poradiť, akým krémom potierate vrch torty bez poťahu? myslím tie torty s ovocím navrchu a obliate čokoládou. veľmi pekne ďakujem

Lorna - Re: torta bez poťahu

Pudingovo maslovým krémom, ktorým aj plním torty, len ešte doňho zašľahám maslo a bielu čokoládu..

Marcela - Re: Re: torta bez poťahu

ďakujem

EVa - Torta poliata čokoládou

Dobrý deň pani Lorna, prosím, viete mi poradiť, ako mám poliať tortu čokoládou, aby jej povrch zostal pekný hladký a to nielen na povrchu torty, ale aj po bokoch?
Robila som taku tortu dvakrát, ale povrch a aj bočné steny torty neboli také poekné hladké, ale akoby mierne zvlnené. Nakoniec sa mi to podarilo ako tak vyrovnať pomocou fénu. Rada by som avšak vedela, kde robím chybu a naučila sa poliať tortu čokoládou správne do hladka.
Prosím, ešte by som rada vedieť, či tortu pred poliatím čokoládou potriete krémom, ak áno, tak akým a ako hrubú vrstvu.
Vopred ďakujem.