Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: krokodíl

Dobrý deň,
ďakujem vám. :-)
Hlavu krokodíla by som spravila z burizónovej hmoty a zvyšok tela by bola torta.. Skúste si pozrieť recept na burizónovú hmotu niekde na nete.. Ja som ju na stránku ešte nedala. Nech sa darí..:-)

Anna HE - tenké lanká

Pani Lorna prosím Vás na viacerých tortách som si všimla napr. Krstinová pre Jakubka alebo Krstiny Mia, že okolo torty máte také tenké lanká spojené dokopy. Chcela som sa spýtať - to robýte každý ten povražtek ručne na tenko vyvaľkáte a potom ich k sebe spojíte, alebo máte nejakú formičku? Ďakujem za Vašu odpoved. S úctou k Vašej nádhernej práci Anna

Lorna - Re: tenké lanká

Dobrý deň Anna..
Áno, robím ručne tenké "povrázky" a k sebe ich spájam už rovno na torte.. Ďakujem veľmi pekne..:-)

Zuzana - fotopostup

Dobrý deň Lorna,
máte nádherné tortičky, chcem sa spýtať či by ste nám nedala do fotopostupov postup na toho nádherného anjelika, úžasnááá práca, veľmi pekne ďakujem!!!! Nech sa Vám darí...

Lorna - Re: fotopostup

Ďakujem veľmi pekne..:-) Áno, keď budem robiť anjela na nejakú tortu, budem myslieť na fotopostup.. Už viacerí pýtali..:-)

LENKA - PIESTIKY

DOBRY DEN PROSIM vAS DAJU SA PIESTIKY KED SI OBJEDNAM S E SHOPU FARBIT NEAKO,LEBO NEVIEM AKE FARBY PIESTIKOV SI MAM OBJEWNAT,CI BIELE A NAFARBIM ICH,ALEBO AKO SA S NIMI PRACUJE .S KVIETKAMI NEMAM ESTE SKUSENOSTI,CHCEM SA DO NICH PUSTIT.DAKUJEM

Lorna - Re: PIESTIKY

Dobrý deň,
kúpte si podľa farby, aké potrebujete.. Piestiky sa zle farbia, hlavne tie hlavičky..

lenka - vystuz

dobry den,chcem sa Vas opytat ci pri vystuzovani poschod.torty muim pouzit tie hrube palicky co pouzivate vy na videu poschod.torty,koli istote ze sa to vrchne poschodie neprepadne,alebo to bezpecne udrzia aj spajdle so slamkami.este sa chcem opytat,kde sa daju tie palicky drevenne zohnat,a este ,ak by som pouzila spaldle so slamkami,to slamkou prepichnem potiahnutu tortu?pojde to?dakujem pekne za rady akurat si pozeram Vase videa,ste velmi sikovna.

Lorna - Re: vystuz

Dobrý večer,
ja používam tiež slamky so špajdlami, aj vo videu som to tak robila.. Vystužujem len týmto, takže vám to určite udrží.. Drevené paličky sa dajú kúpiť v Baumaxe.. Tortu by ste možno prepichli aj slamkou.. ja si však robím dierky vopred nejakou paličkou, alebo špicatou kosticou..
Nech sa vám darí..:-)

Jana - 3D macko

Prosím o radu,ako potiahnuť 3D macka poťahovkou "Pasta dama top" a či sa to vôbec dá urobiť.je to iba malý macík cca 12 cm,ale ešte som to nerobila a pani ho chce vyzdobit ako pandu do poťahovky,nie krémovými hviezdičkami ako som pôvodne myslela.Veľmi pekne dˇakujem za radu a prajem pekný deň.

Lorna - Re: 3D macko

Dobrý deň,
keď má mať len 12 cm, nechcete ho vymodelovať celého z hmoty? Určite by sa to robilo lepšie, ako ho poťahovať.. Je to malá figúrka, také modelujem, takže ako to potiahnuť, vám neporadím.. Čím menšie, tým horšie sa poťahuje.. to platí aj pri tortách..

Jana - Re: Re: 3D macko

Dobrý večer,tak nakoniec som to vyriešila tak,že som ho trošku obtrela krémom a dala riadne zatuhnúť,formu som vystlala fóliou a opatrne som ju vystlala rozvaľkanou hmotou a opatrne som tam vtlacila stuhnutého macíka najskôr zozadu a potom predok,lebo je to forma z dvoch častí.Spoje išli krásne zahladiť a potom už len domodelovať pandičku...vyšiel z toho naozaj chutný macko a ak sa mi to tu nejako podarí,pošlem fotečku.Veľmi pekne ďakujem za váš čas,peký víkend.

m.paucinova - Aniel

dobry večer prosim vas ako robite tych krasnych anielov čo máte na krstinovych tortach

Lorna - Re: Aniel

Dobrý večer,
snažím sa ich len vymodelovať a to je výsledok..:-) Niekedy spravím fotopostup, ak budem zas robiť tortu s anjelom..

Anka - Váha tortičky

Ahojky Lorna, chcela by som sa informovať ohľadom váhy tortičky - aký priemer okruhlej , poprípade štrvrcovej tortičky použiť aby vážila cca 4 kg? .Poprípade poprosím aj priemery dvoch okrúhlych foriem keby som uvažovala robiť dvojposchodovú?
Uvažovala som o 26 ci 27 cm, alebo 24 a 18cm okrúhlej forme, ale nie som si úplne istá. ďakujem za radu. Nech sa darí pri tvojich krásnych výtvoroch i naďalej.

Lorna - Re: Váha tortičky

Ahoj.. 4 kilová torta vyjde nar. z okrúhlej formy s priemerom 26-28 cm. Ak by si chcela poschodovú, tak spodok napr. 24 cm a vrch 12 cm. Ja robievam túto a má okolo 4 kg.

Iveta - forba a farby

Ahoj Lorna, chcela by som sa opýtať aké rozmery máš na forme Rafik šesťuholníkovej, lebo ja som si kúpila jednu a je strašne maličká (16 cm). Tak chcela by som objednať väčšiu. A objedávaš cez pečenie hrou? A ešte akú modrú práškovú farbu používaš? Máš ich na tých krstinových tortách. Ďakujem :)

Lorna - Re: forba a farby

Ahoj.. Neviem, ktorú myslíš, lebo mám tri rozmery šesťuholníkovej formy.. najväčšia má dĺžku strany 18 cm, stredná 14 cm a najmenšia 7 cm. Tá stredná je taká klasika, cca 3 kilová torta. Modrú mám práškovú Starlihgt Blue Moon a zjemňujem ju bielou perleťou..

Marcela - pomoc surne...

Dobry den, Vasa stranka je super a mate krasne torticky. Potrebovala by som poradit s tortou. Teraz prvy krat idem piect trojposchodovu tortu na svadbu, zijem v Taliansku a tu pouzivaju krem Chantilly co je akoby pudingovy krem bez masla, takze moc netuhne a navyse maju radi mokre korpusy, takze ich treba vzdy pokvapkat. Moj problem je v tom, ze zatial vsetky torty co som robila a normalne ich naplnila tak akoby boli jednotlive poschodia velmi tazke a aj ked sa ich snazim vyrovnat maslovym kremom a vyhladit potahovku tie boky sa mi postupne zdeformuju a vidiet tam hrbolceky kde su jednotlive platy korpusu. No proste neviem ako na to aby tie boky boli uplne rovne a hladke. Co robit?Vopred dakujem za radu.

Lorna - Re: pomoc surne...

Dobrý deň,
tortu po naplnení treba zaťažiť, dať stuhnúť do chladničky, boky orezať dorovna a zarovnať maslovým krémom.. No a samozrejme poriadne vystužiť. Pozrite tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/potahovanie--vystuzovanie-a-skladanie-poschodovej-torty...html
Talianom nechutia slovenské krémy? :-)