Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: torta darček s pivóniou

Dobrý deň,
na bordúru som použila túto formičku: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/-silikonove-formicky-/bordury--krajky--brosne--ornamenty--masle/#photo_574
Najskôr si potiahnem boky torty a potom zvlášť vrchnú časť, odrežem a nalepím bordúru..:-)

Ina - znova otazka

Este otazocka, ako a cim tak dokonale uhladim potahovu hmotu? A na tortu bielo hnedej na 70ku,ktoru mate tu vo foto,tie stuhy su kupene? Z coho su ? Este raz velmi pekne dakujem za odpoved.

Lorna - Re: znova otazka

Poťahovka sa dá pekne uhladiť aj rukami, dlho som tak robila, kým som si po rokoch kúpila žehličku na marcipán.. Kúpite ju v hociktorom cukrárskom obchodíku..:-)

Ina - torta pre maminku

Dobry den...nasla som Vase stranky, mate nadhrene torty..ja sa chystam vyrobit torticku pre maminku,ale zrejme nebude zdaleka taka nadherna ako tie Vase.Pecenie zvladam,to nemam obavy :)
Ibaze chcem urobit potahovanu tortu,druhu v zivote ;)...poradite mi,aku presne mam kupit tu potahovaciu hmotu ? Myslite,ze ta hotova marcipanova od Dr.Oetker -http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-87hgmh.sk.html ,nebude vhodna ? Uz som raz potahovu hmotu kupila,nazov si nemapatam,ale chutovo nebola dobra a tazko sa s nou pracovalo.
Tiez by som potrebovala vediet, kolko tej hmoty potrebujem na poschodovu tortu,ked prizemie by bolo s priemerom 24 cm.Mozem potahovat aj schwardvaldsku tortu ?
Velmi pekne dakujem za odpoved.

Lorna - Re: torta pre maminku

Dobrý deň,
prepáčte, že až teraz píšem.. snáď nie je neskoro. Skúste si pozrieť v hornom menu sekciu Najčastejšie otázky, je tam tabuľka, koľko hmoty budete potrebovať. A v sekcii Dobré rady nielen pre začiatočníkov je tiež veľa popísané o poťahovaní torty, o kréme pod marcipán a podobne.. Ak chcete doma robenú hmotu, tak odporúčam MMF (s tou poťahujem aj ja) - recept nájdete hore v sekcii Marcipán a iné poťahové hmoty.. Ak kupovanú, tak odporúčam Smartflex..
Nech sa vám darí..:-)

Miska - Farba babatka

Dobry den, chcela by som sa spytat, ake farby pouzivate na babatko? Dakujem pekne za odpoved...:D

Lorna - Re: Farba babatka

Dobrý deň,
ja si to tak miešam, dám trošku telovej, trošku broskyňovej, hnedej. Ale aj keď dáte len telovú, tak je to pekné..:-)

miska - Re: Re: Farba babatka

dakujem pekne

Dagmara - Aká forma

Milá Lorna,prosím o radu.Akú formu ste použili pri krstinovej torte kde spodné poschodie tvorí kvet?Hľadám takú formu ale neviem,či je to kvet alebo je to zložené.Na internete som našla kvet šešťlupienkový,sedemlupienkový.Tak ktorý?Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: Aká forma

Dobrý deň,
to som skladala zo štyroch malých srdiečok.. ani ja som takú formu ešte nenašla..:-)
Nech sa darí..:-)

Zdenka - Fialova

Ahoj Lorna, prosiiiiim ta o radu ako dosiahnem taku krasnu fialovu farbu ako mas na ten poschodovej torte? Dakujem

Lorna - Re: Fialova

Je to popráškované touto farbou: http://www.pecenieskamkou.eu/pecieteskamkou/eshop/3-1-POTRAVINARSKE-FARBY/21-2-Praskove-farby/5/1745-Prachova-farba-Amethyst-10ml

Magda - farba

Prosím vás akú gelovku ste použila na potiahnutie svadobnej torty s ružami a pivonkami čo mate vo fotoalbume? idem robiť na svadbu tortu a potrebujem taku smotanovu potahovku ale zatial som taku este nerobila . dakujem za odpoved a prajem pekny den

Lorna - Re: farba

Dobrý deň,
žiadnu, je to potiahnuté nezafarbenou hmotou Smartflex..

Veronika - Farba bordova

Dobrý deň. Prosím Vás ako dosiahnem aby som získala bordovú hmotu smartflex? a kvety chcem aj aibrushovať tak mi este prosim poradte či sa daju zmiesat aj farby na airbrush aby som získala bordovu farbu a aký by som mala mať podklad na kvietky aby mi to lepšie chytilo? velmi pekne dakujem za radu....

Adka - orechovy korpus

Zdravim...som tortovy novacik, ale peciem rada... Chcem sa opytat ako peciete orechovy korpus. Dakujeem za radu a prajem pekny den :-)

maja - maša a medved

Dobrý, prosím vás neviete mi poradiť postup na výrobu postavičiek maša a medved, prípadne video také ako máte vy na torte, ďakujem za pomoc.

Marcela - korpus

Dobrý večer. mám objednávku na 90 minitortičiek na sobotu a kedže chodím do práce, tak neviem, či by som mohla začať piecť už v pondelok a dať korpusy do chladničky. Plnila by som v stredu. Neviem či sa korpusu nič nestane do soboty.Dakujem za radu

Lorna - Re: korpus

Dobrý deň,
ja som raz robila korpus v utorok, torta bola tiež na sobotu a bol v poriadku.. Nemalo by sa nič stať, len ho nebaľte a nedávajte do chladničky hneď po upečení. Nechajte ho "vydýchať" zopár hodín alebo aj do druhého dňa a potom zabaľte a dajte do chladničky..
Inak, to vás obdivujem, že popri práci ešte takúto pipľavú robotu s minitortičkami stíhate. Tak nech sa vám darí..:-)

Marcela - Re: Re: korpus

dakujem za odpoved. budem ich robiť prvý krát a možno aj posledný. Pekný večer prajem