Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Evemint - Pribinačikova plnka

Ahoj milá Lorna.
Tortičky máš úžasné.
Chcela by som ťa poprosiť o postu pri príprave pribináčikovej plnky ak by si mi vedela podradiť. Lebo ani len netuším ako ju mam spraviť. Ďakujem

Lorna - Re: Pribinačikova plnka

Ďakujem veľmi pekne..:-)
Pribináčiková (tvarohová) plnka je tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/priprava-kremu-a-plnenie...html
Do tohto základného vanilkového krému stačí pridať jemný tvaroh - zašľahať.. Množstvo podľa chuti.. Na jednu dávku cca 250-500 g..

Adriana - čokoládova torta

Dobrý deň,máte nádherné torty,ja som zatial spravila len 10 tortičiek a chcela by som sa tomu venovať viac,mám urobiť tortu okrúhlu alebo knihu potiahnutú bielou čokoládou,zatiaľ som robila len s marcipánom,tak potrebujem poradiť,ako docieliť aby bola pekne hladká aj po okrajoch a akú čokoládu použiť,a kde kúpiť take naj aj kvalitou aj cenou abecedu,ďakujem veľmi pekne

Lorna - Re: čokoládova torta

Dobrý deň,
bohužiaľ, neporadím vám. s čokoládou veľmi nepracujem a na torty ju vôbec nepoužívam. Jediné, čo by som vedela odporučiť, aby tortička bola tip top potiahnutá, je čokohmota: http://www.cukrarskepomocky.sk/produkt/potahove-model-hmoty-suroviny/cokolady/plasticka-cokolada-biela-2-5-kg/1087

Eugenia - Zmäknutý marcipán

Dobrý deň, poprosím o radu. Robila som malému marcipánovú tortu, bola krásna, podarila sa, no prekvapilo ma, ze ráno som ju potiahla a poobede ked som ju servírovala, marcipán bol úplne mäkký. Náplň bola tvarohová, tým som potrela tortu aj zvrchu aj z bokov, torta bola riadne schladená. Je problém v kréme? Nemám moc skúseností, rada by som sa tomu pri najbžšej rodinnej oslave vyhla.
Ďakujem za radu.

Lorna - Re: Zmäknutý marcipán

Dobrý deň,
áno, problém je v kréme pod poťah.. Tu nájdete informácie o poťahovaní torty: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/potahovanie--vystuzovanie-a-skladanie-poschodovej-torty...html snáď pomôžu.. A akou hmotou ste poťahovali?

Eugenia - Re: Re: Zmäknutý marcipán

Dakujem za link, pozriem si to. Potahovala som s marcipanom Dr. Oetker.

Lorna - Re: Re: Re: Zmäknutý marcipán

Aha.. tak ten vám ani nestvrdne.. vždy ostane mäkký..

Monika - Teletubbies postavicky

Dobry den,chcem sa spytat ci robite aj samotne postavicky na toru.Potrebujem postavicky Teletubbies ktore je dost obtiazne zohnat.Tortu idem upiect sama.Za odpoved Dakujem monika Blaskova.

Lorna - Re: Teletubbies postavicky

Dobrý deň,
bohužiaľ, ozdoby ani postavičky na predaj nerobím..

Denisa - Poleva na perníčky

Dobrý den,
viděla jsem na youtube video, kde zdobíte perníčky. Mohla bych Vás poprosit o recept na polevu?
Předem moc děkuji. Hezký den. Cihelková

Lorna - Re: Poleva na perníčky

Dobrý deň,
presný recept na polevu nemám, pretože nič nevážim, nemeriam, robím ju od oka. Používam vaječný bielok, práškový cukor a zopár kvapiek citr. šťavy. Niečo si môžete prečítať tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/zaujimavosti-o-medovnickoch.html

ivetka - anjelikovia medovníčky

Zdravím, chcem sa spýtať na formičky anjelikov na oblláčikoch. Vďaka

Lorna - Re: anjelikovia medovníčky

Dobrý deň,
všetko vyrezávam samostatne.. Môžete podľa šablóny alebo ako ja - vyrobila som si zo starých formičiek obláčik a telo anjela..

lia - farba orchidei

Dobrý deň Lorna, veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o radu ohľadne farby orchidei na torte - darček bieo-hnedý - je to torta medzi narodeninovými a má také "lososové, oranžové" kvety - môžete mi prosím prezradiť a poradiť čo ste na to použili, chcela by som dosiahnuť rovnaký farebný efekt - veľmi sa mi to páči.
Už som robila tú motýľovú tortu podľa Vašich rád a mala veľký úspech. Ešte raz ďakujem za pomoc.

Lorna - Re: farba orchidei

Dobrý deň,
to si už ani nepamätám, bolo to dávno, ale zrejme len klasickú oranžovú gélovku.. resp. žltú a červenú gélovku, lebo farby si väčšinou miešam.:-)

Mária - torta darček

Pani Lorna, prosím Vás o radu, ako robíte tortu darček, tú vrchnú vrstvu poťahovky, ja som najprv potiahla celý štvorec, potom som vyrezala štvorec a skúšala som dať navrch torty, aby mi prečnievalo aj cez boky - asi do polovice torty, lenže po bokoch sa mi poťahovka vlnila, nebolo to také pekné a hladké, ako keď vy máte na tortách, tak som potom druhú poťahovku ani nedávala. ďakujem za radu, prajem Vám pevné zdravie a radosti z krásnych tortičiek.

Lorna - Re: torta darček

Dobrý deň,
najskôr si potiahnem pásom hmoty boky torty a zrežem zarovno vrchom. Vrchnák spravím tak, že hmotou prekryjem vrch torty, pouhládzam na boky, prilepím a zrežem pár cm od vrchu..
Dúfam, že som to vysvetlila zrozumiteľne..:-)
Nech sa vám darí..:-)

veronika - recept

Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som urobiť vaše osie hniezda ale chcem sa spýtať či do cesta sa má dať klasicke maslo alebo hera? a nebude to cesto masné ked tam má isť tolko masla? dobre sa pracuje s tým cestom? veľmi pekne dakujem za odpoved:)))dovidenia

Lorna - Re: recept

Dobrý deň,
áno, toľko masla má ísť do cesta.. my sme dávali klasické maslo.. Len treba dodržať postup s prekladaním. Cesto nie je mastné, je to niečo medzi lístkovým a kysnutým cestom..