Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Jitka - Dárek- krabice

Dobrý večer,

Dneska jsem se dostala na Vaše stránky a mám ,,pusu dokořán".Už jsem prolistovala
neskutečné množství stránek,ale Vaše jsou jednička.Máte opravdu neskutečně krásné dorty.Vím, že máte malé dítě a plno práce, ale přesto se pokusím Vás poprosit o radu.Můžete mi napsat,jak děláte víko u dortu DÁREK?Mockrát Děkuji.Jitka

Lorna - Re: Dárek- krabice

Dobrý deň,
pri torte DARČEK si najskôr pásom hmoty potiahnem boky, orežem na výšku torty, uhladím a vrch torty potiahnem zvlášť. Zahnem okraje, prilepím ich na boky torty tak, aby prečnievali cca 2-3 cm a zvyšok odrežem. Dúfam, že som to vysvetlila zrozumiteľne..:-)
Ďakujem vám za pochvalu ..:-)

Jitka - Re: Re: Dárek- krabice

Děkuji,pochopila jsem.Jste strašně milá a obětavá,že si při tom množství práce najdete ještě čas na nás nezkušené.Jitka

Lucka - Fialová farba

Dobrý deň. Strašne sa mi páči Vaša posledná torta /ale všetky sú krásne/a tá fialová farba. Nepečiem dlho ale budem robiť tortu sestre a hrozne by chcela takúto fialovú farbu , len neviem ako ju docieliť. Budem Vám vďačná ak mi poradíte...:)

Lorna - Re: Fialová farba

Dobrý deň,
hmotu Smartflex som zafarbila najskôr fialovou gélovou farbou od Wiltonu. Spravila som z nej stuhu, mašľu a pivóniu a potom som to dotieňovala práškovou jedlou farbou Amethyst. Napísala som schválne hmota Smartflex, lebo na každej hmote farby trošku inak chytajú..:-)

Lucka - Re: Re: Fialová farba

Ďakujem krásne vyskúšam to ...:)

Anka - Sýte farby - červená a čierna

Dobrý večer, chcela by som sa s Vami poradiť ako docieliť krásnu sýtu farbu červenú a čiernu ako máte v posledných nar. tortičkách. Používam zväčšia MMF a u nej sa mi zatiaľ nepodarilo docieliť taký pekný odtieň, skôr pri domácom mliečnom marcipáne. Preto by ma zaujímalo či používate extra gélové farby - poprípade v akom pomere, alebo ich maľujete či kupujete už hotový čierny SV. Veľká vďaka za radu, ste pre mňa obrovskou inšpiráciou.

Lorna - Re: Sýte farby - červená a čierna

Dobrý deň Anka..
Na sýte farby nie je dobrá MMF.. Veľmi dobre sa farbí Smartflex alebo White Icing. Červenú som farbila klasickou gélovou farbou od Wiltonu, ale dobrá je aj extra červená, tej stačí menej. Čiernu tiež farbím buď extra čiernou, alebo klasickou, keď nemám inú. No treba tej farby dosť, zvlášť keď chcete hmoty viac na potiahnutie torty. Na tú poslednú som kupovala hotový čierny Smartflex, pretože keby som ju chcela zafarbiť, minula by som určite dve čierne gélovky..
Teší ma, keď u mňa nájdete aspoň kúsok inšpirácie..:-) Nech sa vám darí..:-)

Mária - Prosba

Dobrý večer pani Lorna, častokrát pozerám Vašu stránku, Vaše krásne diela, vážim si to, že ste ochotná poradiť ostatným. Ja som len začiatočníčka mala by som otázku ako odstrániť z už potiahnutej torty škvrny od škrobu, alebo práškového cukru, robila som červenú a ostali tam také mapky. Ďakujem Vám za odpoveď a želám hojnosť zdravia a tvorivých nápadov. Mária


Lorna - Re: Prosba

Dobrý deň Mária..
Pri týchto sýtych farbách treba so Solamylom pracovať opatrne, aby sa nedostal na povrch poťahovky.. Ak už tam je, dávam ich dole suchou čistou utierkou.. ide to dole veľmi dobre a skoro nepoznať, že tam predtým bol fľak zo Solamylu..
Ďakujem vám za prianie a tiež vám prajem všetko dobré a nech sa vám darí..:-)

Ludenka - Zasa otravujem

V prvom rade veľmi pekne ďakujem za odpoveď, len ešte mi prosím skúst poradiť kde kúpim tú formu 12cm priemer, u nás v Trnave som nikde takú nevidela. A ešte by som chcela poprosiť, tá tvoja torta pre brata mi učarovala, chcela by som spraviť také kvietky ako máš na nej. Myslím, že sú to tie ruže trochu inak ako si to nazvala ale radšej sa pýtam, nechce sa mi veriť, že to drží bez drôtikov, alebo spodné tie veľké lupienky sú na drôtiku? Ak si nájdeš chvíľku čas, prosím poraď jednej nešťastnici, ktorá sa moc s drôtikmi nekamaráti, preto ju tvoje ružičky moc zaujali. Z celého srdiečka ďakujem
Ľudka

Lorna - Re: Zasa otravujem

Ahoj Ludenka..:-)
Ja si kupujem formy cez e-shopy. Mám okrúhle ráfiky bez dna a tu majú už od priemeru 10 cm: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/obruce/
A áno, tie ruže sú podľa fotopostupu, ktorý som robila. Len sú väčšie a je tam viac lupeňov. Sú bez drôtikov, len lepené jedlým lepidlom, alebo vodou. :-)

Ludenka - Re: Re: Zasa otravujem

Veľmi pekne ďakujem a príjemný deň.

Amika - Krajkový lém

Chcem vyjadriť svoj obdiv k Tvojej krásnej práci. Chcem sa spýtať ako sa robí ten krajkový lém, ktorý máš na Tvojich najnovších tortách (fialová, béžová). Je to zo silikónovej formičky? Vyzerá to na torte veľmi pekne a decentne. Prajem veľa tvorivých nápadov.

Lorna - Re: Krajkový lém

Ahoj Amika,
ďakujem ti..:-)
Áno, je to zo silikónovej formičky. Kúpila som ich cez e-shop. Toto je jedna: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/8-1-Formicky/0/5/484-Silikonova-formicka-Bordura-1
A tu je druhá: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/8-1-Formicky/0/5/485-Silikonova-formicka-Bordura-2
Všetko dobré prajem..:-)

Ľudmila Bíliková - Prosba o radu

Ahoj, v prvom rade ti chcem zablahoželať k narodeniu tvojej dcérku a želám Vám veľa veľa zdravíčka. Teším sa hlavne, ked trošku narastie a ty budeš zase prispievať tortičkami, na ktoré sa vždy veľmi teším a sú pre mňa inšpiráciou. No a chcela by som sa ťa spýtať na priemery tort na tej 5-poschodovej torte, hlavne tej najvrchnejšej, pretože keď robím 4-poschodovú tak je dosť ťažká ale musím sa prispôsobiť najvrchnejšiemu a to má 16cm priemer.Uvažovala som, že ked by bolo vrchné menšie tak potom by som znížila váhu torty. Ale ja som nikde nevidela menšie.Tak by som ťa požiadala aj o radu, kde sa predávajú menšie priemery foriem.
Veľmi pekne ďakujem a veľa zdravíčka vám všetkým.

Lorna - Re: Prosba o radu

Ahoj..:-)
Ďakujem veľmi pekne..:-)
Vrchné poschodie malo 12 cm.. Jednotlivé poschodia mali: 42-34-26-20-12 cm
Ale tiež bola riadne ťažká.. nevážila som ju presne, lebo bola pre brata, ale tak cca 20-25 kg určite..

Michaela - Poťahovacia hmota

Dobrý večer pani Lorna,chcem sa Vás opýtať,používam poťahovaciu hmotu K2,ale som len po dvoch tortách a teraz si dcéra zmyslela že chce tortu s jedlým obrázkom.Ten som si dala už urobiť na ten škrobový papier.ale neviem ako ho na tú tortu upevniť lebo videla som že vy v destkých máte takú tortu. ako ste to tam dali prilepili ste to tým gélom?a dáva sa aj od spodu aj od vrchu?prosím poradte mi lebo už som zúfala.škoda že nieste bližšie lebo ja by som sa stým netrápila.ďakujem za radu

Lorna - Re: Poťahovacia hmota

Dobrý večer, Michaela..
Ja som lepila jedlý obrázok lepidlom určeným na to.. Potrela som ho zospodu, priložila na potiahnutú tortu, zaťažila a bolo.. Už som skúsila potrieť obrázok tým lepidlom aj povrchu a bol pekný lesklý.. Ale čítala som už aj skúsenosti, že sa dá prilepiť maslovým krémom, no nemám to vyskúšané.. Nech sa podarí..:-)

martika 71 - Poťahová hmota

Ahoj Lornička,chcela by som sa Ťa ešte spýtať,či stále používaš na poťahovanie mmf alebo poťahuješ niečím iným,lebo torty sú potiahnuté nádherne a z tej hmoty krásne vyniknú aj krajky a bordúry. Ďakujem.