Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Zlatý poťah

Dobrý deň,
ten poťah je hnedý, nie zlatý.. možno sa trošku leskne od ozdôb, ktoré som farbila zlatou práškovou farbou. Ale je aj zlatý sprej na väčšie plochy, no ten nie je až taký pekný trblietavo-zlatý.. Vyzerá skôr ako žltý.

Elena - Re: Re: Zlatý poťah

No tak to je potom najkrajšia hnedá, akú som videla, ďakujem :) N

Lorna - Re: Re: Re: Zlatý poťah

Hnedú si miešam z červenej a zelenej gélovky..

Marcela - Korytnačka

Ahoj Lorna chcem sa spytať mate skusenosti ako spraviť tortu korytnačku može byť aj postavička ale radšej by som bola keby to bola tortička...pekný den bordurky su super dakujem....Marela vdaka za skoru odpoved

Lorna - Re: Korytnačka

Dobrý deň,
nerobila som ešte tortu korytnačku, tak neviem poradiť.. Základ by bolo asi dobré si upiecť v nerezovej miske.. Som rada, že formičky sa páčia..:-)

magdaléna - kupa formičiek

Dobry den : pani Lorna ja sa chcem spitat či sa u Vás daju aj obiednat formičky mejlom alebo iba priamo kupit uVás Dakujem

Lorna - Re: kupa formičiek

Dobrý deň,
áno, dajú sa objednať aj mailom..

Katka - Svadobná torta

Dobrý deň Lorna. Robím svadobnú tortu a želajú si takúto ale bielo zlatú http://www.monikinetorty.sk/index.html?image=tortysvadobne/tortysvadobne278.JPG. Som začiatočníčka a ešte som nič podobné nerobila.
Ako urobiť to stredné poschodie - Vy to zdobíte bielkovou polevou? Mám si naznačiť tie ornamenty a potom vrecúškom zdobiť, alebo špičkou. A to spodné poschodie - otláčať mriežku už na potiahnutú tortu, robím poťah zo SF, nepotrhá sa mi to. A prosím ešte jednu radu ako urobiť pekné zlaté ruže, Vy tam máte na svadobnej poschodové srdce peknú zlatú... Ďakujem veľmi...:)

Lorna - Re: Svadobná torta

Dobrý deň,
áno, môžete to zdobiť bielkovou polevou, môžete si ornamenty aj predznačiť, alebo rovno zdobiť.. záleží na vašej zručnosti. To spodné poschodie potiahnuť a potom hneď za čerstva otlačiť mriežku. Keď spravíte poťah aspoň 4-5 mm na hrúbku, nič sa vám nepotrhá. Zlaté ruže si vymodelujte zo žltej alebo krémovej hmoty a po uschnutí namaľujte nasucho štetcom práškovou zlatou farbou..

Katka - Re: Re: Svadobná torta

Ďakujem krásne za rady, dúfam že to dobre dopadne.:)

Daša - pomooooc

Dobrý deň Lorna,prosim Vás o pomoc.práve som si chcela pripravit pivoňu na tortu ktoru budem robit podľa Vašej trojposchodovej čierno-bielo-fialovej.Hmotu som si zafarbila fialovou gelovkou Violeta Wilton a som zhrozena z tej farby.Aký typ fialovej ste prosím použili až to zajtra prerábam lebo sa zbláznim.Nieje to náhodou tmaroružová.Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: pomooooc

Dobrý deň,
aj ja som farbila hmotu na pivóniu tou istou gélovkou, len po vyschnutí som ju ešte nasucho nafarbila štetcom práškovou farbou Amethyst. Kúpite ho napr. tu: http://www.cukrarskepotreby.eu/1894/Prach-amethyst.html

Gabriela - otázka

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mate skúsenosti s fotografiami z marcipánu?

Lorna - Re: otázka

Dobrý deň,
nie, nemám skúsenosť, ale zo skúseností ostatných je to oveľa lepšie, ako obrázky na oblátke.

Cecília Lengyelová - Dobrý den.

Chcela by som sa opýtať ako docieliť zamatový povrch. Dakujem pekne.

Lorna - Re: Dobrý den.

Dobrý deň,
neviem, aký zamatový vzhľad myslíte.. Nepoužívam nič na zamatový vzhľad.. Poťahujem MMF - hmota z cukríkov. Nie je lesklá, ale krásne "zamatová". Tak neviem, či myslíte toto..:-)

Anina - info ohľadom tortičiek

Dobrý deň Lorna, Vaša tvorba tortičiek je nádherné, páči sa mi Váš štýl - proste wauuu. Chela by som Vás poprosiť o rady.
1. Mám robiť tortu s priemerom 30cm a 23cm , lenže nestihla som si zohnať formu 23 cm, mám len 24cm alebo 21, čo by ste mi odporúčali urobiť 24 a vyrezať na 23? alebo upiec len 21? Ak by som vyrezala na tú 23 myslíte že to bude mať pekný tvar ako z original 23?
2. čím najlepšie prilepiť strieborné veľké perličky, aby pekne držali na bokoch ako mate na tej fialovej tortičke a nespadlo? Vtláčate ich alebo iba lepíte?
3. POdľa vás je najlepšie skládať už potiahnuté torty MMF už vychladené pevné alebo rovno hneď potiahnuté, pekne vystužiť a potom dozdobovať alebo čo odporúčate?
4. tá posledná tortička na krstiny aké mala priemery že vážila tusím 9 Kg?
Veľká vďaka za každú radu, veľmi mi tým pomôžete. Anina

Lorna - Re: info ohľadom tortičiek

Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne..:-)
1. Ak vám tak veľmi záleží na tom 1 centimetri, tak to kľudne odrežte.. Ja aj tak každú naplnenú tortu obrezávam dookola, aby mala pekný rovný bok. Ale pokojne môžete spraviť aj v tej 21 cm forme, rozdiel medzi poschodiami by mal byť cca 8-10 cm v priemeroch.
2. Prilepiť perličky môžete jedlým lepidlom (pipingel). Ja som na tej torte nemala perličky, ale som robila zdobenie bielkovou polevou, malé guličky..:-)
3. Ako chcete.. ja skladám aj práve potiahnuté torty, aj potiahnuté a vychladené.. podľa toho, ako stíham a mám čas.. Vždy ale treba dobre tortu vystužiť.
4. Posledná na krstiny vážila 8,4 kg - priemer spodnej 28 cm a vrchnej 18 cm..
Nech sa vám darí..:-)

Anina - Re: Re: info ohľadom tortičiek

Lorna, ďakujem veľmi pekne za vyčerpávajúcu odpoveď, ešte by som Vás poprosila ten receptík na bielkovú polevu čo ste robili tie guličky aj stručný popis . Ešte raz ďakujem a prajem veľa krásnych kreatívnych tortičiek

Lorna - Re: Re: Re: info ohľadom tortičiek

Je to klasická bielková poleva, ako na medovníky.. len bielok a cukor práškový vymiešať do takej hustoty, aby nestekala z torty. Dať do vrecúška, odstrihnúť rožtek a zdobiť..:-) Recept nemám, robím to od oka..