Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: vydarená torta

Dobrý deň,
to ma teší, že sa tortička vydarila..:-)
Karamelová veru býva taká sladšia.. ja niekedy nastrúham horkú čokoládu na natretý karamelový krém, ono to potom nie je také príkre..
Nech sa darí, pekné sviatky prajem..:-)

Jarka - korpus orechový

Prosím vás ako robíte korpus orechový? kolko treba dať orechov napr. 5 vajec, 5lyžíc cukru, a teraz koľko by som dala muky a orechov?.kolkdo treba orechov na jedno vajíčko a koľko odobrať múky? váš korpus je famózny ale neviem ako mam urobiť orechovy...zatial som robila len kakaový a klasicky žltý..a akéj chuti ešte robíte? dakujem za odpoved

Iveta - hmota

prosím vás ako mám vymiesiť hmotu aby som tam nemala bubliny? používam smartflex a z cukríkov,dakujem

Lorna - Re: hmota

Dobrý deň,
vždy sa nájde minimálne jedna bublina, nech akokoľvek opatrne miesite hmotu. Je to tým, že miesením a hnetaním sa do hmoty zapracuváva vzduch.. A bez niesenia to nejde. Eliminovať množstvo bublín môžete tým, že hmotu nebudete naťahovať, len miesiť a šulkať..:-)

Michaela Holešová - smart flex floral

Dobrý deň,chcela by som vás poprosiť o radu,kúpila som si smart flex floral 700g tak sa chcem opýtať koľko stredne veľkých tort ním potiahnem,no najsôr by som chcela vedieť čo s ním kedže je ako kameň.Doposial som si robila ozdoby aj poťahy z cukríkov,tak neviem či tym niečo nepokazím ked ho zohrejem v mikrovlnke. veľmi pekne dakujem a prajem krásny deň

Lorna - Re: smart flex floral

Dobrý deň,
máte na mysli asi Smartflex Flower.. Do mikrovlnky určite nie, znehodnotil by sa. Stačí ho chvíľku premiesiť a hneď bude jemnučký a pružný ako žuvačka. Tento Flower je skôr na modelovanie, na poťahovanie je Smartflex Velvet.. Ale nič sa nestane, ak potiahnete tortu aj týmto. To malé vedierko vyjde tak na jednu malú tortičku. Nech sa darí..:-)

Lenka - plnka do torty

Dobrý večer, prosím aké ovocie vám najviac chutí vo vašej plnke čo máte v obľúbených receptoch? a používate mrazene alebo zavarané? dakujem

Lorna - Re: plnka do torty

Dobrý večer,
my máme najradšej čokoládový krém v kombinácii s banánmi.. Aj u zákazníkov je najobľúbenejšia.. Ovocie podľa možnosti používam čerstvé, ak sa nedá zohnať, tak zavárané..

Jana - punčova torta

prosím vás mohla by som urobiť punčovú tortu v tvare suda menšom a potiahnuť ju hmotou? neprepadne sa mi to ? a punčova tarta sa môže potiahnut?dakujem

Lorna - Re: punčova torta

Dobrý večer,
neodporúčam to.. Punčová torta je veľmi mäkká a mokrá, nevydržala by výšku torty, aká je potrebná pri sude.. Potiahnuť sa môže, treba ju však potrieť krémom, aby sa poťah prilepil..

Veronika - torta pivo

Dobrý deň. Prosím Vás akú veľkosť formy ste použila na tortu pivo? a ako by som dosiahla takú farbu? to je obyčajná hnedá farba len v menšom množstve alebo je to taká krémová? konkrétne myslím na tu Bohuško tortičku.Budem Vám veľmi vďačná za odpoveď a prajem Vám pekný deň:),ďakujem

Lorna - Re: torta pivo

Dobrý večer,
myslím, že v nejakej menšej forme, asi 24 cm priemer, ale záleží od toho, akú veľkú ju chcete. Robila som aj menšie, aj väčšie.. Áno, použila som hnedú aj oranžovú.. Nech sa darí..:-)

Anka - ručka na pílu

Dobrý večer, prosím Vás robím pílu motorovú a neviem ako mám urobiť tie doplnky- neviem ako sa volajú tak hádam ma pochopíte:)...ten na hore úplne predný- vraj brzda to ma byť a potom to čo visí v lufte dlhé okolo celej píly....to mám už urobené a suší sa to a to ked bude vysušené, tak mi to tak bude držať? nesklesne to? a čím by som to mala upevniť? a tu brzdu ste ako urobila? to my vôbec nejde a neviem načo to mám dať aby to bolo také prehnute...čítala som aj v komentároch ale neviem stále, tak ak Vás môžem pekne poprosiť o vysvetlenie budem vám veľmi vďačná...moooc vám dakujem.

Lorna - Re: ručka na pílu

Dobrý deň,
všetko som si vymodelovala podľa obrázku skutočnej píly tak, aby mi to pasovalo na tortu, nastokla na špajdle, nechala uschnúť a potom už len zapichla do torty.. či vám to neklesne, to neviem.. podľa toho, akú hmotu ste použili a ako dobre to máte vyschnuté..

Veronika - čokoládová torta

Dobré ráno, chcem sa spýtať či by som mohla dať na čokoládovú tortu ozdoby z marcipánu- smartflexu? bude to klasická čokoládová poleva, veľmi pekne ďakujem za radu a prajem krásny nový týždeň, dovidenia:)

Lorna - Re: čokoládová torta

Áno, len ich treba prilepiť jedlým lepidlom, alebo roztopenou čokoládou..

hanka - ornamenty

dobry den andrejko predem chci rict ze mate nejkrasnejsi dorty co jsem na internetu videla, mate uzasnou fantazii a vkus. S kamoskou peceme dortiky jen tak pro radost a rodinu, zkouseli jsme tygra podle vas a povedl se. chtela jsem se zeptat jake formicky pouzivate na ty ornamenty na svatebnich dortech ta jakoby broz je prenadherna, divala jsem se do eshopu ale nic podobneho jsem tam nenasla. dik za odpoved a jen tak dale jste pro nas a jiste i pro spoustu dalsich obrovskou inspiraci za to vam veliky dik

Lorna - Re: ornamenty

Ďakujem za pochvalu..:-) U nás dostať kúpiť túto formičku, neviem však, ako je to u vás v CZ. Pripájam link: http://www.peciem.sk/peciem/eshop/11-1-3D-silikonove-otlacky/0/5/446-Ornament-11-5-x-6-cm

Monika - Čierny marcipán

Ahoj, potrebovala by som poradiť. Potrebujem urobiť čierny marcipán a vôbec neviem, ako na to. Myslím, že v potravinárskych farbách čierna asi nie je, čo? :D Ďakujem :)

Lorna - Re: Čierny marcipán

Ale je, čierna aj červená gélová farba sa dá kúpiť vo všetkých e-shopoch s potrebami pre cukrárov.. Nie však každá hmota sa dá pekne zafarbiť. Skús Smartflex.