Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: závesy

Dobrý deň,
natenko vyvaľkaný pás z hmoty si nariasite ako látku, na koncoch stlačíte a prilepíte na boky torty. Môžete ho pripichnúť špáradlom, kým sa dobre prilepí a potom špáradlo vybrať..

Vierka - motorová píla

Pekný deň,
hľadala som inšpiráciu na tortu-motorová píla a najviac sa mi páčila tá vaša.Je priam dokonalá.Aj som tu čítala nejaké vaše rady,ale chcem sa ešte spýtať,ako ste robili tie zúbky na pílu-sú to len malé obdĺžničky?A ten držiak,či ako to mám nazvať a zariadenie na štartovanie-obtiahli ste nejaký drôtik,alebo ako na to?
Veľmi pekne ďakujem vopred za rady.Veľa pečiem,ale tieto poťahované torty nie až toľko,tak budem vďačná za radu.
Inak všetky vaše torty sú prekrásne!Prajem ešte veľa tvorivých úspechov.Vierka

Lorna - Re: motorová píla

Vierka, už vám to tu nejdem písať, volali sme spolu.. Tak nech sa píla podarí..:-)

Martina - Písmenká

Dobrý deň Andrejka,
chcem Vás poprosiť o radu. Keď vykrajujem písmenka na tortu (so šablónou), nie sú písmenka ostro vyrezané a pekne ohraničené. Sú také "chlpaté". Pozerala som na Vaše torty a Vy máte písmenka krásne vyrezané. také plastické. Čo robím zle? Prosím,ako to robíte Vy?
Moc ďakujem :o))

Lorna - Re: Písmenká

Ja to robím tak, že si vyvaľkám z hmoty pásik natenko, nechám trochu preschnúť, vykrojím písmenko, pošúcham šablónu o dosku, aby sa dôkladne vykrojilo, klepnem šablónou o dosku a písmenko vyletí.. Nech sa darí..:-)

Janulka - Praskove farby

Andrejka, chcela by som sa poradit. Na farbenie hmoty pouzivam vzdy gelove farby, ale kriklavo zelenu som si zohnala len v prasku. Chcela by som dosiahnut potahovku tejto ostrej zelenej farby. Mam trochu toho prasku zmiesat s alkoholom a tak to vmiesit do hmoty? Pouzivam vlastnorucne robenu zelatinovu potahovku a velmi sa mi dobre prenasa na tortu. Len som pocula, ze praskove farby v hmote vraj kazia chut potahovky, vraj to chuti na slano. Naozaj? Ako sa teda da zafarbit potahovka na kriklavo zelenu farbu? Vopred Ti dakujem za ochotu.

Lorna - Re: Praskove farby

Fúú, to teda neviem.. Krikľavo zelenú som ešte nerobila. Prášková to asi ťažko zafarbí a či chutí potom hmota slano, to tiež netuším, lebo práškové farby používam len na tieňovanie.

Nina - Forma babätka

dobrý deň, prosím vás idem robiť po prve tortičku na krstiny a neviem ako mám zafarbiť bábätku vlásky...telovou farbou spravím do silikónovej formičky bábätko a vlásky mám práškovou farbou? a akou? ďakujem za radu

Lorna - Re: Forma babätka

Dobrý deň,
farbím suchým kakaom a zvyšok sfúknem..

Janulka - Volanik

Andrejka, pekne by som Ta chcela poprosit o radu. Chystam si kvetinky na tortu k 1. sv. prijimaniu a skusam si urobit volanik, ktory planujem umiestnit na okraj torty, tak podobne ako to je na Tvojej torticke ku krstinam Matuska. Ale nedari sa mi to zvlnit. Pouzivam aj kosticu Bulbulos cone, snazim sa to riasit na spongijke pre kvetinky, ale neriasi sa mi to. Kde robim chybu?

Lorna - Re: Volanik

Janulka, už máš určite volánik aj hotový, aj torta je zjedená.. Riasim ho s veľkou guľatou kosticou, ide to celkom dobre, skoro samo. Asi dosť záleží aj od hmoty. Nie každá sa dá pekne zvlniť.

Michaela - 3-poschodova torta

Dobry den,som zaciatocnicka,Dostala som objednavku na okruhlu svadobnu 3-poschodovu tortu a neviem ako nato,ci to treba vystuzovat,aky marcipan je najlepsi.Radia mi smarflex velvet.Mohli by ste mi poradit,dakujem za odpoved

Lorna - Re: 3-poschodova torta

Dobrý deň,
áno, treba ju samozrejme vystužiť, aby sa vám vrchné poschodia neprepadli do spodného. Smartflex je dobrá voľba, súhlasím.. Nech sa darí..:-)

Michaela - Re: Re: 3-poschodova torta

a este mam jednu otazocku staci ked ju vystuzim nejaky palickami alebo slamkami?dakujem

Veronika - malé autíčka

Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som Vás veľmi poprosiť o radu ako by som mala urobiť asi 10 autíčok na tortičku...musia byť také malé.Neviem či to mám robiť iba z hmoty alebo normálne piškótu a vytvarovať to a potom potiahnuť...budem veľmi vďačná za každú radu. Prajem veľa úspechov aby sa Vám darilo a ďakujem, dovidenia:)

Lorna - Re: malé autíčka

Dobrý deň,
ak to majú byť malé autíčka, niečo ako angličáky, tak by som to určite robila len z hmoty. Skladanie tak malého autíčka z korpusu a následné poťahovanie by šlo veľmi zle..

Ivka - marcipan

Dobry den,potrebovala by som trosku poradit,kedze sa idem pokusit o svoju prvu potahovanu tortu.Zohnala som tak narychlo jedine marcipan na potahovanie,(fialovy).V obchode mi poradili,aby som pod neho pri gulani nedavala cukor,iba solamyl.Bude sa mi to trhat alebo lepit? A ked sa mi to potrha,mozem to znovu rozgulat? A na aku hrubku asi?Ked tortu urobim v piatok,necham ju cez noc vychladit,mozem ju potiahnut v sobotu?Dakujem pekne za rady .

Lorna - Re: marcipan

Dobrý deň,
neviem, aký marcipán ste kúpili, takže neviem ani poradiť. Je ich veľa druhov a s mnohými ani nemám skúsenosť. Tortu môžete kľudne poťahovať na druhý deň. Nech sa darí..:-)

Ľuba - tortičky

Dobry deň , tiež pečiem tortičky . Je to moja záľuba a zároveň aj práca .Na Vašej stránke som bola už niekoľko krát a klobúk dole .
Vaše tortičky sú nádherné . Prajem Vám veľa veľa úspechov v ďalšej tvorbe .

Lorna - Re: tortičky

Ďakujem veľmi pekne a nech sa aj vám darí..:-) Pekný deň prajem..