Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zuzana - Torta z vystavy v Piestanoch

Dobry den Andrejka. Chcela by som vas poprosit o radu. Na tej torticke z vystavy v Piestanoch ste ako robila tu spodnu tortu. To su nahusto lepene kolieska? Dakujem velmi pekneH

Lorna - Re: Torta z vystavy v Piestanoch

Dobrý deň,
to sú kvietky, ktoré sú poskladané a nalepené na tortu.. Pridávam link na vykrajovačku: http://www.torta-shop.sk/Vypichovac-kvet-gulaty-medium-d495.htm

martin - navufuknutie

Dobry den,
Chcem sa opytat,ked urobim tortu a davam marcipan na celu tortu aj kraje,po case zo spodu vyteka stava a aj ten marcipan miestami je akoby nafuknuty.Co robim zle?

Lorna - Re: navufuknutie

Budete mať nevhodný podklad, čiže krém pod poťahom.. Pozrite hore v menu Dobré rady nielen pre začiatočníkov, je tam téma o poťahovaní tort.. Dole je aj video.

Andrea - Plastická čipka

Prajem dobrý večer. Prosím mohli by ste mi poradiť, z čoho vyrobiť plastickú čipku? Ďakujem. Vaše torty sú nádherné.

Lorna - Re: Plastická čipka

Asi myslíte jedlú krajku.. Tie nerobím, ale vyrábajú sa napr. z prášku Magic Decor..

Anina - Priemery 3poschodovej torty

Pekný deň Lorna želám, som tvojou dlhoročnou obdivovateľkou a každým rokom sú tie tvoje torty dokonalejšie a dokonalejšie priam umelecké dielka, je cítiť, že to robíš s veľkou láskou a citom. Je to kus z teba. Potrebovala by som poradiť aký priemer tortičiek dať pri 3poschodovej torte aby vážila cca 15 kg - aspoň odhadom ak sa to dá? Ďakujem krásne a nech sa darí pri umeleckých výtvoroch.

Oľga - Formy - rada

Prajem pekný deň, patrím k Vašim obdivovateľom a na Vašej stránke som sa už veľa naučila. Pečiem len krátko a chcela by som si kúpiť formy na pečenie. Prosím Vás o radu, ktoré formy by ste mi na základe Vašich skúseností odporučili. Ďakujem.

Lorna - Re: Formy - rada

Dobrý deň,
ja si kupujem odtiaľto a som spokojná: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/formy-z-pocinovaneho-plechu/

Oľga - Re: Re: Formy - rada

Veľmi pekne ďakujem a želám Vám veľa šťastia, nech sa Vám darí! Teším sa na každú návštevu Vašej stránky! O.

Katerina - Ivory torta

Dobry den! Pred niekolkymi dnami som Vam pisala ohladom ivory torty(akou farbou ste zafarbila potahovku?).Videla som na FB,ze ste ju prestriekala perletou.Akoze pomocou airbrushu? je naozaj nadherna,ako vlastne vsetky Vase torty :).Dakujem velmi pekne za odpoved,pekny den! Katka

Lorna - Re: Ivory torta

Dobrý večer,
áno, niekedy prestriekam perleťou, ale nie aibrush (ten zatiaľ nemám) ale v spreji.. :-)

Katerina - Ivory torta

Dobrý večer! Chcem Vás pekne poprosiť o radu, akou farbou ste zafarbila hmotu na svadobnej torte IVORY? Dakujem velmi pekne a prajem ešte vela inšpiracie pre Vaše nádherne torty a veľa šťastia! Katerina

Lorna - Re: Ivory torta

Dobrý deň,
Ivory farba je Ivory farba.. pod týmto názvom kúpite gélovku..

Eva - Krásn, krásne, krásne!

Milá Lorna,
čo sa dá povedať k vašim tortám a vôbec k vašej práci? Skrátka je to jedna veľká paráda! Naozaj veľké WOW a klobúk dolu pred vašou prácou! Pozerám na vaše sladké výtvory asi 3-4 roky a veľmi vám držím palce, pretože vaše diela sú skutočne prekrásne. Úplne profesionálna práca od realizácie torty cez jej nafotenie až po jej prezentácia na tejto stránke. Vaša kreativita a zmysel pre detail je obdivuhodná. Podľa fotiek od najstarších po najnovšie je úplne vidieť ako vaše výtvory stále rastú do krásy. Najnovšia torta - bednička s kvetmi a lopatkou je fakt nádherná! Veľmi Vám držím palce a vždy sa teším čo krásne na tejto vašej stránke nájdem. s pozdravom, Eva.

Lorna - Re: Krásn, krásne, krásne!

Milá Evka,
ďakujem Vám za milé slová a podporu.. :-) Tiež keď pozerám na staršie fotky, vidím rozdiel, čo je dobré a znamená to, že nestagnujem :-) Snažím sa a veľmi ma to baví.. Ďakujem ešte raz a prajem všetko len to dobré v živote :-)

Viki - Korpus

Krasny den prajem chcem sa vas opytat na ten vas korpus muku mam iba po čiastkach vareškou premiešat alebo mixerom ? Dakujem :)

Lorna - Re: Korpus

Po častiach zľahka vareškou.. rozdeľte si ju na 2-3 časti.

Ivi - Plnka

Dobry den prajem chcem sa opytat plnku kinder viete mi poradit prosiim :) dakujeem

Lorna - Re: Plnka

Dobrý deň,
základný krém, ktorý je hore v menu a doňho primiešajte roztopené kinder čokoládky.. prípadne môžete pridať aj zopár nasekaných na kúsky..