Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Re: Re: Stela

A koľkokrát plníte? Záleží aj od toho, koľko korpusov a vrstiev krému máte v jednej torte. Ja prekrojím na cca 5-6 plátov a plním 4-5x + to toho ovocie. Z tých 26 vajec to ste piekli v akej veľkej forme?

stela - Re: Re: Re: Re: Stela

v 28 cm a 16 cm forme 2 krat prekrojim korpus

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: Stela

Tak to bude asi tým.. Ja v 22 cm a 16 cm 4x prekrojím, čiže mám 5 plátov.. Váha torty je cca 5-5,5 kg.

Adriana - poohybane ciarky

Este som zabudla...tie ciarky su napr. na torte romanticka narodeninova.vdaka ..

Andrea Ivaničová - vysoká torta

Dobrý deň pani Lorna, už v minulosti som Vám písala a obdivovala som vašu prenádhernú prácu!bezkonkurenčnaá! chcela som Vás poprosiť o radu, nedávno som robila tortu vysokú skoro 18 cm ale priemer len 20cm -okrúhla. rozvlaľkala som marcipán K2 a a dala som na tortu ale urobili sa mi také volány ze sa to nedalo vyrovnať! Ked bola torta nižšia a klasická 24 cm priemer okruhla tak sa dala pekne potiahnut, ale vysoká torta a malý priemer -narobilo po okrajoch také volány ako široký obrus. kde som urobila chybu? ďakujem za odpoved

Lorna - Re: vysoká torta

Nikde ste nespravili chybu.. Vysoké a úzke torty sa poťahujú zle.. a čím nižšia a širšia, tým lepšie sa poťahuje. Noa K2 neviem, je to veľmi mäkká hmota. Ja aj tie vysoké poťahujem Smartflexom, zapotím sa pri tom, aby som všetko vyrovnala, ale ide to..

KATEŘINA - PUDINGOVÝ KRÉM

Dobré ráno! Chcem Vás poprosiť o radu, dávate puding.krém aj na spodné poschodie trojposchodovej torty? udrží to? chcela som dať pôvodne mascarpone s lesným ovocím,ale bojím sa, že to bude viac mokré a bude sa to zosúvať.A aký krém používate alebo aký sa hodí k tomu orechovému cestu? Ďakujem pekne za odpoved a Vaš čas,prajem ešte vela chuti v práci, neustále ma inšpirujete úžasnýmí tortami.Katka

Lorna - Re: PUDINGOVÝ KRÉM

Dobrý deň,
hore v menu v rubrike "Dobré rady nielen pre začiatočníkov" je recept na krém, ktorý používam. Nič sa vám nezosunie, keď máte dobre vystuženú tortu :-)

martina - orechovy korpus

Dobrý deň....so zatajeným dychom čítam vaše rady...sú tak krásne vysvetlene že nemám strach sa pustiť do prace :) Veľmi by som Vás chcela poprosiť o nejaký dobrý orechový korpus.....do okrúhlej formy s priemerom 28cm a výškou 6cm.....vopred ďakujem veľmi pekne :)

Lorna - Re: orechovy korpus

Dobrý deň,
hore v receptoch mám aj recept na korpus. Stačí, ak časť múky nahradíte orechmi (môžete odobrať napr. 2 lyžice múky a pridáte 4 lyžice pomletých orechov)

Marek - Lesk Marcipánu a ozdôb

Dobrý deň, Chcel by som sa informovať, ako dosiahnuť lesk marcipánu. Skúšal som potrieť vodou ale nepridalo veľa lesku. Používam na poťahovanie K2 hmotu.

Lorna - Re: Lesk Marcipánu a ozdôb

Dobrý deň,
s K2 nemám skúsenosti.. Používam Smartflex. Keď potrebujem niečo lesklé, napr. lesk v očiach na figúrke, potriem trošku vodou.

ingrid - volaniky

Gratulujem ku krasnemu miestu na vystave v piestanoch,torta bola krasna,prosim ako ste robili tie volany na spodnej torte,vyzeraju krasne, dakujem

Lorna - Re: volaniky

Dobrý deň,
Ďakujem :-)
Vykrajovala som vykrajovačkou kvietok (alebo na ružu) touto: http://www.torta-shop.sk/Vypichovac-kvet-gulaty-sada-4-velkosti-d496.htm a lupienky trošku zložila a prilepila..:-)

ivana - micimaus

neviete mi poradit ako mam upiect z formy silikonovej malej micimausa. nejake recept na druh cesta , a ako to mam rozdelit napr. velky micimaus ma 6vajec tak ja mam dat 3 vajca ? Chcem upiect okuhlu tortu a do stredu by som chcela dat tu formu micimausa
dakujem

Lorna - Re: micimaus

Dobrý deň,
v tomto vám neporadím.. neviem, aké veľké sú formy, rozmery..

Veronika - Ornamenty na tortu

Dobrý deň,
p. Lorna chcem Vás poprosiť o recept na ornamenty z roztopených marshmallow cukríkov. Prosím o presný postup. Ďakujem :)

Lorna - Re: Ornamenty na tortu

Dobrý deň,
roztopím si 2-3 cukríky s vodou, rozmiešam, pridám práškový cukor a miešam.. podľa hustoty prisypávam cukor. Hmota musí byť kašovitá, nie veľmi "elastická" a ani riedka.. To už musíte podľa seba, ja to robím od oka, preto presný pomer surovín neviem..

zuzana - figurky a potah

Dobry den pani Lorna, citala som tu aku potahovku pouzivate, ale aj napriek tomu sa vas chcem spytat jednu vec. Chcem skusit hmotu montana, ktora je vhodna aj na modelovanie, aj potahovanie, aj na krajky. Ako je vsak mozne, ze na modelovanie hmota stvrdne a na potahovanie nie? Ked potiahnem tortu v piatok, nestvrdne mi potahdo soboty vecera? Bojim sa, aby som nieco nepokazila. Dakujem

Lorna - Re: figurky a potah

Dobrý deň,
nepoužívam Montanu, no je to asi to isté, ako so Smarflexom.. Robím z neho figúrky a pár mesiacov ho používam aj na poťahovanie.. Figúrky z neho vytvrdnú a poťah len zvrchu zaschne.. Je to preto, lebo je na naplnenej torte. V kréme je vlhkosť, aj v ovocí, aj v samotnom korpuse.