Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: šľahačková plnka

Dobrý deň,
tortu treba potrieť maslovým krémom, až potom dať poťahovku.. Hore v menu je rubrika "Dobré rady nielen pre začiatočníkov" a tam je všetko napísané..
Ďakujem vám a nech sa darí :-)

Eva - Re: Re: šľahačková plnka

Ďakujem

Zdenka - Trvacnost torty

Ahoj Lorna, v prvom rade ti prajem vsetko dobre v novom roku :-) a nech su tvoje torticky stale take krasne, ako do teraz.A chcem sa ta zaroven spytat cim kropis detsku tortu, mam na mysli aby bola taka stavnata a ako dlho vydrzi, ked je vo vnutri ovocie napr.banany. Dakujem

Lorna - Re: Trvacnost torty

Ospravedlňujem sa, že až teraz píšem.. snáď nie neskoro.. Detské torty kropím ovocnou šťavou, prípadne cukrový rozvar s kvapkou ovocného sirupu.. Ak je torta skladovaná v chladničke, tak cca 4-5 dní by mala vydržať..

Martina - ruky

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ako mám vymodelovať najlepšie ruky zo Smartflexu ktoré ako by podávali sdrce na dlani. Srdce bude klasika len ho vyrežem tak do guľata a ruky budú položené zo spodu srdca ako by ho podávali. Mala som najskôr namysli, že poťah natlačím do rukavice a tak vytvarujem nejako a ďalšie nápady už neviem ako najlepšie urobiť :(. Ďakujem za každú radu Maťa

Lorna - Re: ruky

Dobrý deň,
už asi neaktuálne, no nevedela by som vám poradiť... Tiež nie som nejaký extra modelár, takže tiež by som nad tým maturovala :-)

andrea - perleťové farby

Dobrý deň, pani Lorna, veľmi by som potrebovala poradiť..chcem zafarbiť poťahovu hmotu -( K2 alebo smatlexvelvet) na farbu champano alebo slonova kosť.. videla som že predávaju aj gélové aj práškove s perleťou.. výslednýefekt by mal byť farba slonová kosť ale aby bola jemne pelreťová, nie aby vznikol kovovy efekt.. a neviem ako to docieliť, či kupiť priamo perletovu farbu a zamiešať do poťahovky alebo kupit len slonovu kosť a zvlášť štetcom dofarbiť na perleť.. dakujeeem váám

Lorna - Re: perleťové farby

Dobrý deň,
skôr tú druhú možnosť.. Keby ste dali perleť do poťahovky, stratí sa tam..

Lubomira - nakupy v polsku

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či máte skúsenosti s nákupmi cukrárskych potrieb v Poľsku? A kde sa dá dobre nakúpiť, chceme ísť s manželom do Poľska len neviem kde by som tieto veci zohnala tam. Dakujem

Lorna - Re: nakupy v polsku

Dobrý deň,
bohužiaľ, to netuším.. nechodím do Poľska..

iveta - poleva

Prosim o radu ako urobit dobru polevu coko

janina - anjelske oči

Milá Andrejka,chcem robiť tieto koláčiky podľa vášho receptu,len Vás chcem poprosiť o radu a skúsenosť ako dlho vydržia upečné a uskladnené v nejakej tej dóze? Mala by som ich upiecť do deviateho decembra,lebo vtedy odchádza moja dcéra do zahraničia.Budú na Vianoce ešte dobré? Ďakujem.

Lorna - Re: anjelske oči

Neviem vám povedať, u nás vydržia maximálne 2 týždne, lebo sa zjedia.. nikdy sme ich nemali dlhšie..

Jana - Abeceda

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať aké šablony abecedy ste využili pri torte s menom Vašej dcéry Elišky, potom tortu s menom Marínka (Bábika v ružových šatôčkach), a krstinovú tortu s menom Lilien.
ďakujem

Lorna - Re: Abeceda

Dobrý deň,
pošlite mi prosím tie obrázky do mailu, aby som ich nemusela medzi toľkými hľadať..
Ďakujem

Romana - kúpa

Dobrý deň. dá sa u vás aj objednať torta? koľko berete za kilo, alebo ako to máte ....

Lorna - Re: kúpa

Dobrý deň,
torty sú len moje hobby, ale ak mám čas, viem upiecť.. ale až po Novom roku.. V prípade záujmu je tu na stránke uvedený kontakt na mňa..

zdenka milova - bordura

Dobry vecer,p.lorna mam od vas kupenu tuto borduru a nedari sa mi pekne spravit'vrchna cast este hej,ale ta spodna kde su malicke casti sa trha,poradte mi co s tym.este som ju ani raz nepouzila.hmotu mam smartflex flower.potrebovala by som ju na piatok a neviem ako ju odtial dostat neporusenu,davam aj do mraznicky.dakujemvola sa bordura lace 2,c.produktu 068,neviem tu dat obrazok.

Lorna - Re: bordura

Dobrý deň,
ja tiež robím zo Smartflexu.. skúste pozrieť toto video, nie je tam síce presne táto istá formička, ale robí sa to rovnakým spôsobom.. Hmota nesmie byť veľmi zmrznutá, lebo sa láme, ale ani veľmi mäkká, lebo sa vám bude zle vyberať z formy.. https://www.youtube.com/watch?v=4gmcEq-NKHo#t=17

Karin - farba kvetov a vzor

Dobrá deň prajem pani Lorna, chcem Vás poprosiť akú práškovu farbu ste použila na najnovšej svadobnej tortičke na kvietkoch, kde by som ju mohla kúpiť? a ten vzor mate nejakú formu alebo to vyrábate?? dakujem s pozdravom Karin vaša obdivovatelka