Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: kvetinky

Dobrý deň,
ďakujem za pochvalu..:-) Kvietky si robím sama, tu je fotopostup: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/jednoduche-elegantne-kvety.html

Veronika - Farba

Dakujem velmi pekne za odpoved. A ak by som sa este mohla opytat aky krem robite do dobosovej torty? Do teraz som robila s pudingom - kazdemu chutila ale chcela by som nieco lepsie vyskusat. Dakujem a prajem pekny den :)

Lorna - Re: Farba

Nerobila som ešte dobošovú tortu, tak neviem poradiť, ale asi ako keď sa robia dobošové rezy, nie? :-)

Veronika - Farba

Dobry vecer. Chcela by som sa spytat aku farbu ste pouzila na to bezove srdce s magnoliu.. samozrejme ze sa pytam na tu bezovu farbu. Dakujem velmi pekne.

Lorna - Re: Farba

Dobrý večer,
hmotu som zafarbila hnedou gélovkou.. stačí jej máličko, aby vznikla taká bledučká.

Lenka - torta kniha

Pekny den,
mate krasne torty a ja by som mala jednu otazku, v narodeninovych mate krasnu fialovu zatvorenu knihu. Viete mi povadat kolko asi vazila? Ja mam urobit pre 40 ludi ale otvorenu knihu a bojim sa aby to vyslo pre tolkych ludi.
Dakujem pekne za odpoved.
Lenka

Lorna - Re: torta kniha

Dobrý deň,
tá kniha mala cca 5-6 kg, piekla som ju na 2 plechoch, každý plát rozrezala na dva, čiže dokopy boli 4 pláty a 3x krém+ovocie. Pre 40 ľudí by stačila cca 8 kg torta. Na osobu sa ráta približne 200g.

Marta - zlatá farba

Milá Lorna,
Ďakujem za radu,chcem sa ešte opýtať-mohla by som celú tortu,už vyzdobenú ružičkami a inými ozdobami , postriekať zlatým sprejom? Videla som obrázok takej torty,veľmi sa mi páčila.Čo Vy na to?
Marta

Lorna - Re: zlatá farba

Áno, môžete aj sprejom postriekať.. :-)

Marta - zlatá farba

Milá Lorna,
Prosím,ako mám dosiahnuť zlatú farbu na torte ,aj ružiach na povrchu torty.Ak je to možné,uveďte mi názov farby.Najradšej by som to zapracovala do hmoty,nielen na povrch.
Obdivujem Vás nielen pre cukrárske výrobky. Nech sa Vám naďalej darí.
Marta

Lorna - Re: zlatá farba

Dobrý deň,
hmotu si zafarbite žltou gélovkou tak, aby sa podobala čo najviac zlatej farbe.. môžete pridať aj trošku hnedej. Nikdy nedávajte zlatú farbu priamo do hmoty. Potom hotové uschnuté ozdoby pomocou suchého štetca poprášte zlatou farbou, napr. táto Antique gold je nádhená: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/2-1-Farby/7-2-Perletove-farby-Sugarflair/5/616-Prachova-farba-perletova-Antique-Gold

zuzana - torta

Dobry den.Chcela by som sa spytat kolko vajec budem potrebovat na tortu stvorec 34x34cm alebo 24x24cm,a aj cukrikov ked maju hmotnost 100g.Dakujem.

Lorna - Re: torta

Dobrý deň,
ak robíte podľa môjho receptu, tak záleží na tom, akú vysokú tortu chcete.. Ja plním 3x, čiže mám 4x korpus a pečiem ho na 2x. Každý rozkrojím na dve časti. Na 24x24 skúste zo 6-8 vajec. Na ten väčší asi z 10-12 vajec. No a cukríkov vám neviem presne povedať, koľko miniete.. Ja mám jedno 300g balenie na takú väčšiu tortu, možno na tú 34x34 by to vyšlo.. Ale radšej si spravte viac, aby sa dobre poťahovalo. Nech sa darí..:-)

Vierka - bordova

Dobry den.Prosim poradiĺa by ste mi ake gelovky mam pouzit aby som z bieleho smartfleku dosiahla bordovu hmotu?som vam vdacna za ochotu a pomoc..dovidenia

Lorna - Re: bordova

Dobrý deň,
existuje originál bordová gélovka, pozrite napr. tu: http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/9-1-Potravinarske-farby/5-2-gelove-a-extra-gelove/5/1099-Wilton-Burgundy-bordova
:-)

Janka - rozprasovac

Dobrý deň. Priateľova mama zháňa rozprašovač na tortu. Neviem nikde nič nájsť, tak reku či neviete poradiť :) ak áno, napíšte mi na e-mail: janka18.1@azet sk ? Lebo tu si odpoveď nenájdem, tak prosím ak sa vám dá a poradiť ;)

Lorna - Re: rozprasovac

Dobrý deň,
vôbec netuším, aký rozprašovač máte na mysli, tak vám ani neviem poradiť..:-(
Na ten mail sa vám nedá odpísať, asi je nesprávny..

Maca - Tvarohová plnka

Dobrý večer. Mám otázku ohľadom tvarohovej plnky. Neviem, či tortu môžem naplniť vo štvrtok ak je objednaná na sobotu. Ide o pribináčik krém, ešte som takýto nerobila, tak neviem. Ďakujem a krásne tortičky vytvárate

Lorna - Re: Tvarohová plnka

Dobrý deň,
áno, môžete.. pri správnom uskladnení v chlade sa jej nič nestane..:-)

Maca - torta darček s pivóniou

Dobrý deň, na začiatok by som chcela povedať, že máte bez debaty najkrajšie torty, aké som za poslednú dobu videla :) Chcela som sa spýtať, v galérii narodeninové torty máte tortu - darček s pivóniou a chcela som sa spýtať, ako robíte ten vrch torty-tmavofialový poťah, že máte pekne dookola tú bordúru. Odmeráte si najskôr ten marcipán a potom niečo otláčate, popr. poprosím aj o informáciu, akú šablónu ste použili pri tvorbe tejto konkrétnej formy? Vopred ďakujem za odpoveď.