Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

martina - ornamenty

Dobry den,

chcela by som sa Vas opytat a poprosit Vas o radu,ako urobit ornamenty z cokolady-vcera som si na mastny papier nakreslila krasny vzor,super som to aj s tou cokoladou ozdobila a dala do mraznicky na 5hod stuhnut..vyzeralo to naozaj krasne..potom som to vsak vybrala,chcela dalej s tym pracovat,no nedalo sa mi to dobre odlepit od toho papiera a cokolada nebola dostat.stuhnuta..prosim,vedeli by ste mi s tymto poradit,ako to urobit?aj jemne coko ozdobky som nakreslila na mastny papier,dala do mraz.stuhnut a ked som to dala na tortu,sa to zacalo ohybat:-( nedrzalo to ten pozad.tvar..do cokol.som dala aj ceru..skusala aj bez cery..stale sa to ohybalo..dakujem za radu:-)

Zdenka - potiahnutie torty

prosím vás nevie mi poradiť ako potiahnuť tortu aby bola na spodku a vrchu biela a v strede nepravidelný pás modrá bude to ako sneh alebo aspoň kde by som to našla ďakujem

Lorna - Re: potiahnutie torty

Potiahnete si tortu na bielo a ten modrý pás vyrežete a prilepíte na tortu..:-)

Ivana - lehký krém

Dobrý den, měla bych prosbu - mohla byste poradit nějaký dobrý lehký tvarohový krém, nebo podobný, aby se hodil k ovoci? Nesmí být máslový ani čistě šlehačkový. Děkuji a moc vám fandím, jste skvělá.

Lorna - Re: lehký krém

Dobrý deň,
hore v menu nájdete všetko, aj recept na krém.. Pozrite Dobré rady nielen pre začiatočníkov, je tam príprava krému a plnenie.. :-)

Henika - podnos a prevoz

Dobrý deň, chcem sa opýtať čo používate ako podnos pri veľkých, ťažkých tortách..a takú štvorposchodovú tortu skladáte na mieste (napr. svadby?) alebo sa prenesie už poskladaná. Mám strach z prevozu :)

Lorna - Re: podnos a prevoz

Dobrý deň,
torty dávam na kartónovú podložku a potom napr. na polystyrénový podnos obalený saténom alebo na drevený podnos. Prevážam max. 3-poschodové torty poskladané, 4-poschodové už skladám na mieste..

Gabika - Svadobná

Dobrý deň Andrejka. Vaša práca je jednoducho úžasná. Prezradili by ste, prosím, aký odtieň farby používate na kvety a listy na poslednej svadobnej torte? Tie listy sú krásne. A ešte jedna otázka. striebornú farbu na narodeninovej ste dosiahli zafarbením marcipánu, alebo je to sprej? Ďakujem a teším sa na ďalšie skvosty.

Lorna - Re: Svadobná

Dobrý deň,
hmota na kvety je zafarbená troškou žltej farby a listy sú zelené a pretreté práškovou perleťou. Striebornú som dosiahla tak, že som tortičku potiahla sivou hmotou a následne prestriekala perleťou v spreji..

Jurigová Ingrid - Tváričky na postavičkách

Ak sa smiem spýtať z čoho robíte také krásne tváričky tým bábikám máte na to formičku alebo si ich tvarujete sama dakujem

Lorna - Re: Tváričky na postavičkách

Dobrý deň,
áno, mám takú univerzálnu formičky a tváričky si potom domodelujem, ako potrebujem..:-)

anka - airbrusch

Dobry den.
Chcela by som vas poprosit o radu.Chcela by som si kupit airbrusch ,ale neviem aky by bol najlepsi.Som len zaciatcnicka,peciem pre rodinu .Vedela by ste mi poradit?Dakujem krasne za odpoved.PS:Klobuk dole pred vasou pracou je to nieco nadherne :)

Lorna - Re: airbrusch

Dobrý deň,
v tomto vám neporadím.. nemám totiž airbrush..

Michaela - Mmf cierna

Dobrý deň! Som úplný začiatočník v tortach a idem robiť fotoaparat... budem potahovat MMF ale neviem ako to mám zafarbit na čierno... akou farbou mi odporucateodporucate a zmiešať pri rroztapani cukrikov alebo radšej najskôr potiahnuť a nafarbit potom stetcom? Ďakujem vám dopredu veľmi pekne! :-)

Lorna - Re: Mmf cierna

Dobrý deň,
MMF nezafarbíte na čierno.. iba ak by ste maľovali štetcom po povrchu. Smartflex sa dá dobre zafarbiť na čierno klasickou alebo extra čiernou gélovkou..

maria - ornamenty haky baky

dobry den Andrejka prosim vas Ako robíte tie ornamenty na torte na šesthrane spodna tortička poslednej torty 20kg tak ta je naozaj prekrásna

Lorna - Re: ornamenty haky baky

Už sme spolu volali :-)

vlaďka - máša a medvěd

Dobrý den chtěla bych poradit jak mám vytvořit figurku Máša? Nemáte nějaký foto postup? Nebo nějakou formičku?

maria - ornamenty haky baky

dobry den Andrejka prosim vas Ako robíte tie ornamenty na torte na šesthrane spodna tortička poslednej torty 20kg tak ta je naozaj prekrásna

Eva - šľahačková plnka

Dobý deň pani Lorna, prosím o radu, či je možné naplniť tortu šľahačkou + čerstvým ovocím a potom ju potiahnuť? Mám obavu, či sa potom poťahovka nebude topiť.
Inak som Vašou obdivovateľkou a neviem sa vynadívať na vaše nádherné torty. Máte veľmi šikovné ručičky.
Ďakujem Vám za radu.