Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Evdus - Potiahnutie torty "trojky"

Dobrý deň,
chcela by som vás poprosiť o radu,ako potiahnem tortu v tvare čísla 3. Nenašla som žiadne video,len nejaké rady a preto by som chcela ešte od vás nejakú radu,ak máte :) Vraj by som mala ísť smerom od vonkajších oblúkov trojky a potom vnútorné...bojím sa,aby sa mi to vo vnútorných oblúkoch nezvlnilo a pekne vyhladilo... Poťahovka je MMF.Ďakujem pekne.

Lorna - Re: Potiahnutie torty "trojky"

Dobrý deň,
trojku som ešte nepoťahovala, ale myslím, že sa to dá vkuse potiahnuť, podobne ako srdce.. Podľa mňa je jedno, či začnete vonkajšími alebo vnútornými oblúkmi. Pokiaľ budete správne poťahovať a vyrovnávať postupne poťahovku, nič sa vlniť nebude. Držím palce..:-)

katula - Prosba

Pekný večer, prípadne dník.. chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o láskavosť, máte tu uverejnený postup na poťahovanie okrúhlej torty marcipánom, ak by ste bola taká zlatá, neuverejnili by ste tento postup pri poťahovaní hranatej torty? veľmi pekne prosím, rada by som to videla, hlavne tie rohy torty ako vykrojiť.. veľká vďaka.. Katka

Lorna - Re: Prosba

Dobrý deň,
mám tu toto video, je síce zrýchlené, ale poťahujem tam hranatú tortu: https://lorna.estranky.sk/clanky/zaujimave-videa/poschodova-svadobna-torta---video.html

Katka - Re: Re: Prosba

Veľmi pekne ďakujem..

Viera - kvetinky na tortu

Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať ako mám dať kvietky na drôtikoch obalene paskou do torty ...nevadí ked su obalené floristickou paskou? nepoškodí to nejak tortičku? ako to vy robíte....budem vam vdačná za každú radu...dakujem veľmi veľmi pekne

Lorna - Re: kvetinky na tortu

Dobrý deň,
nie, nijako to nepoškodí tortu.. Ale ak chcete, kľudne môžete stonku kytičky ešte obaliť potravinovou fóliou..:-)

Anka - smotanová farba na MMF a MMF v lete

Dobrý deň Lorna, chcela by som Vás poprosiť ako namiešať krásnu smotanovú farbu na hmotu MMF alebo akú farbu kúpiť aby bola taká krásna jemná smotanová farba. Vraj prášková farba - cream od rainbow dust, je vhodná ale je možné farbiť práškovou farbou aj MMF? Ešte by som sa chcela opýťa na MMF v lete či je to pevné, lebo by som mala piecť na svadbu v lete a nie som si istá či poťah v lete vydrží . Dakujem

Lorna - Re: smotanová farba na MMF a MMF v lete

Dobrý deň,
ja robím smotanovú farbu tak, že do hmoty zapracujem veľmi málinko hnedej gélovej farby.. MMF je na leto veľmi dobrá hmota, ja stále len s ňou poťahujem torty. Nech sa darí..:-)

Veronika B. - Prevoz torty

Ahoj, prosím Vás, mám na vás jednu strašne veľkú prosbu:
chceme si dať upiecť tortu, nič zložité; avšak potrebujeme ju previezť asi 800km. Vydrží mi, ked ju dáme do autochladničky? Plus neviete mi poradiť nejaké tipy, akú tortu si vybrať, aby mi "vydržala"? Myslíme si, že marcipán by sa nám mohol celkom stopiť a to nechceme. Dakujem veľmi veľmi pekne :-)

Lorna - Re: Prevoz torty

Dobrý deň,
vydrží, aj s marcipánom..:-) V autochladničke určite, aj napr. zabalená v škatuli, do ktorej dáte naspodok mraziace náplne, alebo zamrznuté plastové fľaše s vodou.. Ale myslím, že by vydržala aj bez toho všetkého v aute, kde sa nebude kúriť..

jarka - lišty na marcipan

Dobrý den Lorna, chcela by som Vas poprosit o radu. Chystam sa na torticku a chcela by som pouzit aj listy na marcipan, nejako sa mi ich nedari pouzit, a neviem v com je " pes zakopaný"... ak mam marcipan prilis tenky, aby sa mi vsetky srdiecka alebo kvetinky dobre vyrezali, ked ho skusam stiahnut z listy, potrha sa mi. Ak je zase hruby, nevytlacia sa vsetky zarezy a aj tak sa potrha.

Budem vdacna za radu od profesionalky:)

dakujem

Lorna - Re: lišty na marcipan

Dobrý deň Jarka,
aké sú to lišty? Neviem, ktoré myslíte..

jarka - Re: Re: lišty na marcipan

http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/5-1-Pomocky-na-marcipan/14-2-Krajky-a-listy/5/185-Sada-list-na-volany-2

Lorna, davam link na tie listy co mam, chcem pouzit tie srdieckove, myslim ze som ich videla aj u Vas na nejakych tortickach:)

Lorna - Re: Re: Re: lišty na marcipan

Vyvaľkanú hmotu treba nechať trochu obschnúť, možno ešte to pomôže.. Aj keď ja robím hneď, ako vyvaľkám Smartflex a vykrajujem touto lištou, ide to úplne v pohode. Vyvaľkám dlhý pás, jednu stranu zrežem do rovna, priložím lištu tak ďaleko od kraja, akú chcem mať širokú vyrezanú krajku, pritlačím, lištu zdvihnem, presuniem ďalej a pokračujem takto s vyrezávaním, kým neprídem na koniec pásu Vykrojený vzor mi pritom zostáva na doske, nie v lište. Potom ho len zľahka podoberiem nožom a prilepím na tortu.

jarka - Re: Re: Re: Re: lišty na marcipan

Dakujem za odpoved Lorna, ja pouzivam potahovaciu hmotu K2, moze byt problem aj v tom?.Smartflex som este nepouzila, tak mozno by bolo dobre aj zmenit hmotu.

Ale vyskusam co ste mi poradila najskor, a ked tak zmenim hmotu.

A este jedna otayocka ma napada, ked pouzivate klieste na okraj torty. Ked som ich skusala, niekedy sa mi stalo ze sa hmota prilepila na klieste. Teraz mi napada, ze by bolo asi dobre tiez po obtiahnuti chvilu pockat dat tortu do chladu a az potom pouzit klieste. Ci mate este nejaky iny grif? :)

Este raz vdaka:) Nech sa vam dari, a mozno Vas este o nejake vychytavocky poprosim:)

Lorna - Re: Re: Re: Re: Re: lišty na marcipan

K2 je veľmi mäkká hmota, ešte na poťahovanie áno, ale na výrobu akýchkoľvek ozdôb nie je dobrá. Takže áno, problém môže byť v tom. Klieštiky moc nepoužívam, ale určite sa vám to bude zle robiť, ak hmota zaschne alebo stuhne. S klieštikmi treba pracovať hneď po potiahnutí. Skúste si ich "máčať" do Solamylu, aby sa hmota nelepila..

Marianna - Re: Re: Re: Re: Re: Re: lišty na marcipan

Dovolím si skočiť vám do toho:-) a pridať moju skúsenosť - všetky "vytláčačky" aj ozdobné krajky robím cez potravinovú foliu, ale poťahovku si vyvaľkám na tenko a nechám asi 10 minut ztuhnúť. Potom dám na to foliu a vykrojím. Ak vytláčam písmenká, tak na písmeno dám foliu, potom marcipán, zas prekryjem foliou, a prstom to tam poriadne natlačím. Vyjde to skoro vždy bez problémov, len sem tam, ked je poťahovka ešte mäkká sa to trhá, ale folia sa mi osvedčila. A s tými kliešťami - skúste tiež cez foliu :-)

Iveta - Hnedá farba

Ahoj Lorna, chcela by som sa opýtať ako docieliš takú krásnu hnedú farbu, ako napríklad na tej prvej narodeninovej torte.Ďakujem.

Lorna - Re: Hnedá farba

Ahoj Kvetka,
Smartflex farbím hnedou gélovkou a kakaom od Orionu..