Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Eva - Ornament

Dobrý den pani Lorna, prosím, čím "píšete" ornament (resp. vlnovky) na povrch torty ( robili ste na niektorých svadobných tortách)? Prosím chcem sa spýtať z akej hmoty ( roztopena čokoláda, alebo niečim zriedeny fondán? ) Taktiež prosim o radu, či na to používate cukrarenske vrecúško, alebo nieco iné?
Vopredďakujem.

Lorna - Re: Ornament

Bielkovou polevou, ako na medovníčky :-)

Simona - Krém pod marcipán

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo dať pod marcipán, či nejaký špeciálny krém alebo len na korpus uložiť marcipán aby netiekol.Ak je potrebné nejaký krém mohli by ste mi dať recept?? Ďakujem

Lorna - Re: Krém pod marcipán

Dobrý deň,
na úvodnej strane je video, keď ho rozkliknete cez youtube, je tam aj popis..

Jana - "Hlina na torte"

Dobrý deň,
prosím o radu, z čoho robíte akože hlinu na torte? Vyzerá to super, fakt ako skutočná hlina.... Chcem robiť tortu pre zahradkára a nenapadá ma nič konkrétne.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď...

Lorna - Re: "Hlina na torte"

Dobrý deň,
to je pomrvený kakaový korpus trošku prifarbený čiernou farbou..

Jana - Re: Re: "Hlina na torte"

Ďakujem za rýchlu odpoveď :-)

Eva - Farba

Dobrý pani Lorna, prosím, viete mi poradiť, prečo vybledla farba fondanu? Pripravila som si ozdoby na tortu v miernom predstihu a jedna farba vybledla (ostatne časti ozdôb si farbu držia). Doposiaľ sa mi to nestalo a neviem kde sa stala chyba. Zvláštne je, ze to urobila len jedna farba (cyklamenova). Fondán bol prifarbeny gelovou farbou a len jednou.
Možno aj vy máte takúto skúsenosť a viete mi poradiť kde som urobila chybu a co mam s tým teraz robiť, aby ten diel ozdoby nadobudol svoju pôvodnú chybu. (ozdoby som mala uložené len tak voľne na stole, na penovej tvarovacej podložke a prikryté tenkou bielou papierovou servírkou)
Zároveň sa chcem spýtať, či mi viete poradiť, ako je potrebné skladovať takéto vopred pripravené ozdoby, aby sa udržali v pôvodnom stave.
Vopred ďakujem.

Lorna - Re: Farba

Dobrý deň,
skladovali ste správne.. Netuším, prečo vám to vybledlo.. Nestalo sa mi to, cyklámenovú hotovú farbu nepoužívam..

Eva - Re: Re: Farba

Dakujem Vám pani Lorna. Aspoň viem, ze som to správne skladovala. Možno jednoducho farba zoxidovala (je nekvalitná ) a musím s tým počítať aj v budúcnosti. Mimochodom v záverečnej fáze dokončenia torty som vyblednutú časť ozdoby jednoducho pretrela uvedenou farbou a vec bola vyriešená.

Janka - Ostre hrany

Dobry den idem si ku vam po radu...inspirovala som sa vasim videom ohladom peknych ostrych hran na torte...vo videu pouzivate cokoladovy krem chcem sa opytat daju sa taketo ostre hrany urobit aj so svetlym kremom???dakujem

Lorna - Re: Ostre hrany

Dobrý deň,
skúste bielu čokoládu pridať, no aspoň raz toľko..

Cyntia - Aibrush

Dobry den p. Lorna chcela by som sa vas opytat ze ktory presne pouzivate aibrush vy neviem sa rozhodnut. Za odpoved vopred dakujem

Lorna - Re: Aibrush

Nech sa páči, recenzia, ktorú som verejne pridala na FB: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=988823421165208&id=203641729683385

Cyntia pre Lornu - Aibrush

V prvom rade sa vam chcem podakovat. Velmi milo ste ma prekvapili vasou odpovedou. Som vam za nu nesmierne vdacna.

Lorna - Re: Aibrush

Dobrý deň Cyntia.. Keďže som vám zatiaľ na vašu otázku neodpovedala, beriem toto poďakovanie ako sarkazmus.. Prepáčte, že neodpovedám okamžite, mám rodinu, prácu a nesedím stále pri počítači.. Odpovede do fóra pridávam cca 1x týždenne. Vyššie je poznámka, ak potrebujete v niečom súrne poradiť, zavolajte mi.. Idem vám dať odpoveď na vašu otázku.. Pekný deň prajem :-)

Melanie - vánoční perníčky

Dobrý den, máte moc krásné stránky ... já peču ráda, ale tak krásné dorty teda neumím .... utěšuji se tím, že jsou hlavně dobré :o) .... chci se zeptat na recept, co máte u medových perníčků, jestli se perníčky musejí nechat odležet (jak dlouho) nebo jsou poživatelné okamžitě .... peču perníčky moc ráda .. teda jen na vánoce a někdy, když stihnu, tak i na velikonoce ... zdobíme celá rodina (kluci, manžel i já) .. nebo spíš se pereme o zdobení ... Vaše perníčky jsou ale naprosto naprosto naprosto jednoznačně ÚŽASNÉ - NÁDHERA !!! ... rády bych je měla aspoň z poloviny tak krásné, ale třeba časem se vypracuju :o) ... svůj recept na perníčky mám od tchýně, dají se jist hned a jsou moc dobré, ale vyzkoušela bych i jiný, třeba bude lepší .. jen se musejí dát konzumovat hned (mí drazí v tomto směru neoplývají trpělivostí :) ) .. děkuji za odpověď a přeji krásný den.
Melanie

Lorna - Re: vánoční perníčky

Dobrý deň,
áno, dajú sa jesť hneď.. Ja nie som majster na perníčky, pečiem ich len na Vianoce. Pri tortách nestíham medovníčky :-)

Melanie - Re: Re: vánoční perníčky

Děkuji. Určitě vyzkouším. Ještě jeden dotaz - opravdu 4 lžíce koření? ... nebo lžičky? .Děkuji.

Monika - postavicky podla vasho navodu...

Dobry den, velmi vas chcem poprosit o rady. Kedze ste nam poskytli videopostupy, za co vam nesmierne dakujem a mozte este nejake pridat