Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: ruzova hmota

Dobrý deň,
veru nie, len samotnými ružovými cukríkmi nebude hmota sýto ružová. Treba ju zafarbiť potravinovou gélovou farbou, napr. táto je krásna ružová: http://www.eshop-rychlo.sk/pecieteskamkou/eshop/3-1-POTRAVINARSKE-FARBY/4-2-Gelove-farby/5/13-Gelova-farba-W-tm-ruzova

Boženka - kvietky

Veľdmi pekne Vám dakujem. Tiež som začala používať hmotu smartflex...je báječna ale začala som sa učiť iba nedávno a všetko má svoj čas...vdaka vašej stránke viem čoraz viac a veľmi ma inšpirujete čo sa týka tortičiek a anjelikov:)).
Chcem sa ale ešte spýtať, že ten piestik na drôtiku ked až dobre vyschne a potom ho zapichnem do stredu pučika a to ako prichytím? a potom už len samostatne listky kvetu na drôtiku prikladam a obalujem,ano? a tie listky- asi kde mam dat ten drôtik? na lalii je uplne skoro hore a ked robim orchideu, narsic a tulipaniky? moc Vám dakujem a nehnevajte sa že Vás takto zatažujem. Prajem krasny den a prepačte za chyby:))

Lorna - Re: kvietky

Za máličko..:-)
Piestik ak má mať na sebe ešte nejaký okvetný lístok, tak ten tam prilepte a tak nechajte vyschnúť. Aj všetky lupienky by mali byť dobre vyschnuté a až potom kvet skladať dokopy a prichytávať páskou. Neviem, o aký kvet konkrétne ide, aké lupienky a tak, takže radím tak vo všeobecnosti.. Čo sa týka lupienkov, tak tam pichám drôtiky tak do trištvrte. Ľalie majú však väčšie lupene, tak tam môžete aj viac..
A nezaťažujete ma..:-)
Pekný deň vám prajem..

Boženka - kvietky

Dobrý večer. Mám na Vás veľkú prosbu ...neviem si rady ako postupovať pri kvietkoch na drôtikoch..presnejšie napr. ked robím orchideu a ten stred ako napichnem ten drôtik s piestikom? nikdy mi to nedrží a vzdy sa mi to rozpadne:((všetko ostatne ako tak zvládam ale ten stred ked tam dávam drôtik mi robí neporadok..ako mám prosím postupovať? kedy a ako ho tam dať??mam zákazku na tortičku s narciskama ale tiež som to skúšala čo je fotopostup na tortach od mamy od virginie ale nejde to..točí sa mi ten stred aj s piestikmi ako pri orchidei a zo spodu sa mi to trhá :((som neštastná:(velmi Vás prosím o radu,budem Vám veľmi vdačna,dakujem a prajem krásny večer:)

Lorna - Re: kvietky

Dobrý večer,
kvietky na drôtikoch sú dosť zložité, ale človek keď sa do toho dostane, tak to potom ide..:-) Drôtik musí byť samozrejme obalený floristickou páskou, aby sa na ňom lupienky, lístky alebo piestiky nekrútili.. Ak napichujete nejakú guličku, alebo teda ten piestik, je dobré spraviť si na konci drôtika maličké očko, vlastne zahnúť drôtik, namáčať ho do lepidla, vody alebo bielkov (podľa toho, čím zvyknete lepiť) a napichnúť piestik. Ten môžete trošku popritláčať a nechajte ho dobre vyschnúť. Až keď je zaschnutý a dobre drží, potom môžete s ním pracovať ďalej. Trochu záleží aj na hmote, akú používate. Mne sa napr. z MMF zle robili kvety, preto som prešla na Smartflex, s ním sa oveľa lepšie pracuje.. Neviem, či som poradila. Nech sa vám darí..:-)

Irenka - prenašanie torty

dobrý deň,chcela by som poradiť,že do čoho dávate zákazníkom tortičky ked si prídu pre ne? do nejakeho kartona? dakujem

Lorna - Re: prenašanie torty

Dobrý deň,
áno, do kartóna, alebo ak je torta veľká, poschodová, tak si ju berú do auta na kolená, aby ju mohli držať.:-)

Renata - bodkovaná tortička

Dobré ránko pani Lorna:),
chcem sa spýtať ako ste robila tie bodky na tortičke svadobnej a či ta mašla je jedla alebo saténová a tie bodky na nej ste robila? Je prekrásna tortička a ako všetky vaše, ste mooc šikovná a spýtam sa ešte na tie dve slzičky- hnedá a fialová,že tá hneda slzička ma na spodku okolo tortičky priesvitnú stuhu? Moc dakujem a som rada ,že pomáhate nám začiatočníčkam, máte veľmi dobré srdce...nech sa Vám darí,dovidenia:)))

Lorna - Re: bodkovaná tortička

Dobré ráno,
veľmi pekne vám ďakujem za pochvalu..:-)
Bodky na tej tortičke som robila polevou, ako sa robí na medovníky, len hustejšou, aby nestekala, tak isto aj na stuhe, ktorá je saténová. Na tej torte slza je taká polopriesvitná stuha, skôr niečo ako záclona. Raz som na ňu natrafila v Kiku. len už som ju tam nevidela.. Nech sa vám darí, pekný deň prajem..:-)

Eva - smartflex problemy

neviete mi poradit, preco sa mi smartflex doslova roztiekol, zosliznel? Robievate s nim casto?

Lorna - Re: smartflex problemy

Dobrý deň,
neviem, možno zlý podkladový krém? Neviem, čím ste potierali tortu, pozrite hore v menu v Obľúbených receptoch - krém na tortu.. Je tam opísané, ako z neho pripraviť aj podkladový krém..

Eva - Re: Re: smartflex problemy

dakujem, skusim to s obmenou kremu...a pod potahovku tiez skusim podla Vas ..dakujem :D

Katarína - zlatá farba

Dobrý deň prajem, viete mi poradiť akým spôsobom môžem nafarbiť poťahovku na zlatú farbu? ďakujem a prajem veľa úspechov :-)

Lorna - Re: zlatá farba

Dobrý deň,
hmotu si najskôr zafarbite na farbu podobnú zlatej (taká žlto-hnedá), potiahnite tortu, alebo spravte ozdoby a až potom povrch nafarbite práškovou zlatou farbou suchým štetcom.. Alebo použite zlatý sprej. Nech sa darí..:-)

Ivana - Ovocie v tortičkach

prosím prezradíte mi aké používate ovocie na tortičky? či zavarane alebo mrazené? a akú značku mate overenu? ja som si raz kupila mrazene maliny a ked sa odmrazili tak boli ako blato:( a teraz mam robiť tortičku s ovocím a neviem čo mam urobit...chcem vyskúšat vas krém a nejake ovocie ktomu,tak ak môžte poradte, dakujem Vam:)

Lorna - Re: Ovocie v tortičkach

Dobrý deň,
používam len čerstvé ovocie, niekedy konzervované.. Mrazené som mala len jahody, v lete robím zásobu do mrazničky, aby bolo na torty. A tie sú v pohode, žiadne blato. Možno maliny sú jemnejšie, mäkšie, tak preto..
U mňa najčastejšie idú čokoládovo-banánové torty, alebo potom niečo s jahodami, broskyňami a mandarínkami.. Myslím, že tie zavárané sú lepšie, ako mrazené..

Klara - torta a podnos

Prosím Vás kedy dávate tortičku na podnos?hned ked ju začínate robit alebo až ked je kompletne hotova? dakujem:)

Lorna - Re: torta a podnos

Dobrý deň,
až keď je torta naplnená a stuhnutá, potom ju preložím na podnos a potiahnem. Ale niektoré torty, napr. 3D torty, ktoré sa dorábajú punčovinou a sú veľké, skladám a plním už na podnose..

Zuzana.sikynova - stvorposchodova torta

dobri den chcela by som poprosit o radu idem piect stvorposchodovu tortu a neviem ci sa udrzi alebo ju mam niecim upevnit poratte mi prosim dakujem

Lorna - Re: stvorposchodova torta

Dobrý večer,
áno, treba ju vystužiť. Tu je návod, ako na to: http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=fvsr