Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Mirka - šedá a strieborná farba

Dobrý večer. Prosím Vás veľmi pekne ak mi viete poradiť ako dosiahnem na hmote smartflex velved šedú farbu a aj striebornú? sú také gélove farby? Moc Vám ďakujem za odpoveď

Lorna - Re: šedá a strieborná farba

Dobrý deň,
šedú dosiahnete pridaním malého množstva čiernej farby.. Striebornú dosiahnete tak, že si hmotu zafarbíte na šedo a potom už len povrch poprášite striebornou práškovou farbou, prípadne bielou perleťou..

Vierka - jedla oplátka

Dobrý deň. Prosím Vás viete mi poradiť či sa dá urobiť na jedlej olátke rôzna veľkosť alebo sú dané tie rozmery? ...ja by som potrebovala malinky vzor dať urobiť ale neviem či sa to dá.ďakujem a prajem pekný večer:)

Lorna - Re: jedla oplátka

Dobrý deň,
ja keď si objednávam oblátku, tak pošlem aj rozmery, na akú veľkosť to chcem.. Neviem, či to platí všade tak, skúste: www.sikovnamama.sk

gitka - krása...

Dobrý večer,
náhodou som našla Vašu stránku a išla som na nej oči nechať. Zvlášť na tortách, sú precízne spracované, super nápady, krásne urobené detaily...Ja tiež občas urobím torty, zvlášť na nejaké okrúhle životné jubileum. Robila som viacero 3D tort, aj taký vínny súdok pre manžela k šesťdesiatke. Celkom sa vydaril. Teraz by som chcela urobiť tortu pre švagrinú s orchideami. Ešte som ich nerobila, iba šípové ruže, tak neviem, či sa mi podaria. No a mala by som aj ja jeden dotaz. Tie kvietky orchideje sa musia dávať na drôtik, alebo stači, ked ich polepím, ak sa to dá. Páči sa mi štvorcová torta , kde je taký vodopád kvietkov.
Ďakujem za radu a želám Vám vela úspechov a dobrých nápadov.
gitka

Lorna - Re: krása...

Dobrý večer,
ďakujem vám za pochvalu..:-)
Prvé orchidee, ktoré som robila, som aj nafotila. Sú bez drôtikov, iba lepené, tak si pozrite postup, možno vám pomôže: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/fotopostup-orchidea__.html
Nech sa darí..:-)

Lenka - korpus na plech dĺžka 41 a šírka 28

Dobrý deň. Z koľkých vajíčok prosím Vás by som mohla urobíť vašu piškótu na tento veľký plech aby som ho mohla použiť na tortu a nemusela prekrajovať? je veľmi výborná ale zatiaľ som ju robila len na okrúhlu a neviem koľko vajíčok keď tam nejde kypriaci prášok. Idem robiť auto limuzínu a korpusy sa mi lepšie robia keď ich nemusím prerezávať na polovicu lebo to mám vždy nepresne. Veľmi pekne ďakujem pani Lorna a novú tortičku v albume máte úžasnú ako všetky:)

Lorna - Re: korpus na plech dĺžka 41 a šírka 28

Dobrý večer,
ja mám plech 41x35 a robím z 5-6 vajíčok.. Podľa toho, aké sú veľké..
Ďakujem a nech sa vám darí..:-)

Anežka - krém

Dobrý deň. Prosím Vás môže ísť do čokoladového krému nad parou rum? dakujem

Lorna - Re: krém

Dobrý večer,
netuším, nerobím krémy nad parou. Keby som ho robila, určite by som dala.. rada robím pokusy..:-)

Alena - Magnolia

Dobrý deň. Chcem poprosiť o radu na magnóliu. Mám lupienky vykrojiť a potom dať do stredu drôtik biely a ako vysoko ho mam dať? bude mi ten drôtik držať? nemusím ho obaliť páskou? mne sa to lúbi krútiť...dakujem za radu a máte veľmi krásne tortičky, pekny víkend

Lorna - Re: Magnolia

Dobrý večer,
celý postup aj s popisom je tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/magnolia.html
Číslo drôtika neviem, mám inak číslované drôtiky z Poľska. Ale mal by byť tenučký.
Treba ho zapichnúť tak do troch štvrtín..

Julia - Patchwork

Dobré ráno pani Lorna,
chcem sa spýtať,že keď chcem otlačiť patchworkom ornamenty po bokoch,tak keď potiahnem tortičku tak potom hneď mám otlačiť alebo keď to trošku stuhne? ďakujem:)

Lorna - Re: Patchwork

Dobrý večer,
toto vám neviem povedať.. Ja otláčam na doske, až potom poťahujem tortu..

Marcela - Korpus

Dobrý večer. Idem zajtra vyskúšať váš korpus synovy na autíčko podobné ako máte aj vy v albume to červené ale chcem sa spýtať na tento korpus keď tam nejde prášok do pečiva nebude to nízke? a môže ísť kludne tento korpus aj na tu 3D tortičku? dá sa pekne urobiť punčovina z tohto korpusu? dakujem a peknučký víkend:)))

Lorna - Re: Korpus

Dobrý večer,
môžete ten recept kľudne použiť aj na 3D tortu.. Aj na punčovinu. Aké to bude vysoké záleží od toho, koľko vajíčok použijete. Ja mám plechy cca 41x35 cm a pečiem pláty z 5-6 vajíčok..

Alena - Magnolia

Ešte som sa Vás chcela spýtať,že aký drôtik číslo používate na magnoliu? dakujem Vám

Julia - Patchwork

Dobré ráno pani Lorna,
chcem sa spýtať,že keď chcem otlačiť patchworkom ornamenty po bokoch,tak keď potiahnem tortičku tak potom hneď mám otlačiť alebo keď to trošku stuhne? ďakujem:)

Zuzana - Krém

Dobrý večer pani Lorna:),
Chcem sa Vás spýtať na karamelový a čokoladový krém či by ste mi nedali nejaký overený váš recept.Ten v oblúbených receptíkoch je úžasný a deti ho veľmi u nás zbožnuju:).Idem robiť tortičku mojej dcérke.Chcem vyskúšať vašu piškótu ale kakaovú a dať krém čokoládový a aj karamelový ...pasovalo by to?tu som to čítala že ste robila už takú tortičku,tak preto sa obraciam na Vás či ten karamel a čokolada krém idú do seba chutovo. ďakujem a prajem veľa veľa uspechov,pekný víkend:))

Lorna - Re: Krém

Dobrý večer,
áno, čokoládový a karamelový idú spolu chuťovo.. Stačí, ak do toho základného, čo je v Obľúbených receptoch, pridáte kakao, alebo roztopenú čokoládu (kvalitnú a nie veľmi horúcu) a na karamelový vám stačí do základného krému pridať skaramelizované Salko..
Aj vám pekný víkend..:-)