Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: rimsky ornament

Dobrý deň,
teraz neviem, ktorý je to ten rímsky ornament, ale nevadí.. Postup mám všade rovnaký. Hmotu natlačím do formičky, dám na cca 3-4 minúty do mrazničky a vyklopím. Formičku ničím nepotieram, ani neposýpam. Ide to pekne von. Tiež používam Smartflex a nikdy som s tým nemala problém. Buď si hmotu natlačíte presne po okraj, alebo si to potom zarovnáte nožom. Len pozor, aby ste si nezarezali do formičky. Nech sa darí..:-)

Aďa - krajky

Dobrý večer,
som na Vašej stránke už asi 3 hodiny ak nie viac ,ale zaujímalo by ma, ako nanášate krajky na bok torty. Keď si ju nariasim ako látku ,potom ju ako lepíte na bok? Davávate pod celú krajku krém ,alebo to spájete v mieste kde je brošňa? ďakujem už vopred za vysvetlenie a musím Vás tiež pochváliť,že ste profíčka na torty.Klobúk dole- aj skúsené cukrárky sa majú čo to od Vás učiť.

Lorna - Re: krajky

Dobrý deň,
áno, nariasim hmotu ako látku a prilepím na krajoch jedlým lepidlom, alebo roztopenými marshmallow cukríkmi. Spoje zakryjem brošňou. Sem tam aj popod celý ten previs dám trošku lepidla - pre istotu.. Ďakujem vám a nech sa vám darí..:-)

Mária - Abeceda

Ahojky potrebovala by som poradit. Ako to robis ze mas tak krasne pismenka a cisla porad ktoru abecedu pouzivas. Dakujem

Lorna - Re: Abeceda

Ahoj.. Používam vykrajovaciu llištu, tuším sa volá "kurzíva" malé a veľké.. Stačí si na tenúčko vyvaľkať hmotu, nechať pár minút obschnúť, vykrojiť písmenko, buchnúť lištou o dosku a hotové písmenko vyletí..:-) Nech sa darí..

Viera - motorová píla

Ahoj Andrejka,
hovorila som s vami telefonicky....pamätáte sa...
Tak tortu som robila a dopadlo to všelijak...
No niekedy sa ešte ozvem,ak vám to nebude vadiť.
Majte sa pekne zatiaľ a držte sa,nech sa maličké narodí v poriadku!

Lorna - Re: motorová píla

Vierka, pamätám si.. Kľudne sa ozvite, ak by som nedvíhala, tak skúšajte aj viackrát volať.. Ďakujem vám za prianie..:-)

Vierka - Re: Re: motorová píla

Tak sme sa znovu skontaktovali...som rada!
Ešte raz vďaka za všetko!

Daniela - Cena

Dobrý deň.
Tiež som samouk ako vy. Pečiem asi dva roky a veľmi veľa som sa naučila na vašom fóre. Už som mala aj nejaké objednávky. Neviem ako mám určiť cenu na torty 3D. Najprv poviem cenu približnú a po dokončení tortičky ju odvážim a vynásobím 10€ za kilo?. Moje dielka mám aj na FB na stránke Torty od Daniely. Ešte raz veľká vďaka za vaše rady a inšpirácie.
Veľa zdravíčka vám aj vášmu očakávanému babätku .
Daniela

Lorna - Re: Cena

Dobrý večer, Danka..
Máte veľmi pekné tortičky..:-) Ja som mala cenu za 3D torty vždy o 1-2 eurá viac, ako za klasické torty, pretože je s nimi oveľa viac roboty a aj odpadu, keďže sa musia vyrezávať a tvarovať. Už som mala ako tak v oku, koľko ktorá torta môže vážiť, takže som vedela aj povedať približnú cenu, ktorú som pri odovzdávaní torty upresnila. Nikdy to však nebol veľký rozdiel, ale nikdy sa ani úplne presná suma nedá povedať, pretože pol kila hore - dole je normálna odchýlka. Presne na gram sa torta nedá upiecť. A áno, hotovú tortičku si odvážite a váhu vynásobite sumou, ktorú máte za 3D torty. Ďakujem veľmi pekne za pochvalu aj za prianie. Nech sa vám darí..:-)

Daniela - Re: Re: Cena

Ďakujeeeem krásne za odpoveď. Ešte raz veľký obdiv nad vašimi umeleckými dielkami a za ochotu pomáhať.
Nech sa vám darí aj naďalej :-)))

iwonita - splasnuta piskota

Dobry vecer,
pri peceni tejto piskoty sa mi viackrat stalo , ze v rure bola krasne vysoka a po vybrati uplne splasla. Ako dlho ju prosim peciete v teplovzdusnej rure ? Mixujem penu aj 25 minut, je krasne nadychana, ale nikdy nie som spokojna s vysledkom a vznikaju mi nizke torty.
Dalsia moja otazka znie, ci je mozne, ze na okruhlu tortu priemeru 30 cm som minula 15 vajec ? To sa mi zda prilis vela.
Dakujem krasne za odpoved :)

Lorna - Re: splasnuta piskota

Dobrý večer,
chyba môže byť v rýchlom pečení piškóty. V klasických okrúhlych formách pečiem pri teplote 150 stupňov cca 45-60 minút (nestopujem to, už vidím, kedy je upečená)
Ďalšia vec, príliš dlho šľaháte sneh. Ten sa nesmie prešľahať, lebo po vytiahnutí z rúry vám korpus spľasne. Tiež to nestopujem, ale cca 5 minút trvá, kým je sneh do tuha vyšľahaný. Žĺtky sa už len rýchlo zašľahajú, cca 1 minútku. Na 30 cm formu to nie je veľa vajíčok. Tiež približne toľko použijem, pečiem na dvakrát po cca 7-8 vajec. Nech sa darí..:-)

iwonita - Re: Re: splasnuta piskota

Velmi ste ma potesili a zaroven pomohli ! Dakujem velmi pekne, hned mam vacsiu chut pokusat sa znova.

Anna, Humenné - Ako otláčať lišty

Dobrý deň. Prosím Vás poradíte mi ako mám otlačiť tie ozdobky alebo krajky čo sa dáva okolo torty dole, máte to použité napr. na torte "darček žlto-fialový" ? Ja mám tie formičky ružové, presne ten vzor čo vy a skúšala som to otlačiť ale mne to nevyšlo také peké ale bolo to kostrbaté a veľmi tenké.....mám tri také lištičky s rôznymi vzormi a štvrá je taká menšia od nich len ako keby ten okraj - to mám túto nejako pritlačiť k tej čo otláčam zvrchu aby sa to pekne odrezalo?....a Vy aj ten spodok máte rovný ešte asi centimetrík taký hladký.....prosím ako to mám urobiť aby som sa s tým tak veľmi netrápila? Ďakujem veľmi pekne za radu, veľmi obdivujem Vašu prácu a prajem Vám nech sa Vám darí. Robíte nádherné torty, nikde som nevidela čistejšiu a krajšiu prácu.

Lorna - Re: Ako otláčať lišty

Dobrý večer Anna,
z hmoty si vyvaľkáte pás, ani tenký, ani hrubý, tak cca 2-3mm, na šírku cca 10cm, aby vám tam vyšla krajka aj s rezervou. Otlačíte si časť lišty, na ktorej je vzor a potom druhou vykrajovacou časťou podľa okrajov naznačenej krajky vyrežete. Spodný okraj si odrežete nožom dorovna. Šírku si môžete prispôsobiť podľa toho, akú širokú krajku chcete mať. Hádam som to vysvetlila zrozumiteľne..:-) Nech sa vám darí a ďakujem za pochvalu..:-)

andrea - kvietky a žilkovač

Ahoj , prosim ta pozeram na tie tvoje kvietky su nadherne /,http://www.tortyodmamy.sk/jednoduche-elegantne-kvety / idem ich roibit na svadobnu tortu, len potrebujem zohnat taky samostatny žilkovač, je len v sadach, kde by som ho zohnala samostatny, nevieš mi poradit?? a ako si tam prosim ta davala ten drotik??? vdaka moc

Lorna - Re: kvietky a žilkovač

Samostatný žilkovač neviem, ale tu majú sadu žilkovačov za dobrú cenu: http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/6-1-Silikonove-pomocky/19-2-Zilkovace/5/195-Silikonove-zilkovace-sada-2
No a uschnutý kvietok napichnem na drôtik obalený páskou a zospodu prilepím ešte malou guličkou z hmoty a nechám dosušiť.. Nech sa darí..:-)

andrea - Re: Re: kvietky a žilkovač

velmi pekne dakujem za rady. ste zlatá a neskutočne šikovna....Andrea

Andrea - závesy

Dobry, neporadili by ste mi ako robit tie závesy??? mate na jednej prekrasnej torte záves a v strede brošna::::
ste zlata dakujem