Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Katarina Kuflikova - Potahovanie hmotou na torty

Dobry den! Chcela by som sa vas spytat,ake potahove hmoty pouzivate?Ake su najkvalitnejsie,aby sa v teplom neroztiekalo,aby nebolo prilis makke,ked su v chladnicke ci v teple v miestnosti.vyskusala som mliecne potahy z suseneho mlieka,kupovane Dama pasto Top a Dama Pasta special,nie su tak lacne,ale nie som tak spokojna.

Hana - Re: Potahovanie hmotou na torty

Ja mam podobny problem, pouzivam K2 a veru, aj ked je torta v chladnicke, vidim, ze zospodu sa pomalinky pusta... teda ten marcipan sa pusta, nie vsade, ale su tam take miesta a stve ma to, lebo aj dnes som urobila svoju prvu svadobnu a musim sa pochvalit, ze je krasna :P no a pod stuhou su niekde mokre mlacky :(((((((((

Lorna - Re: Potahovanie hmotou na torty

Dobrý večer,
v letných horúcich dňoch nie je vhodný mliečny marcipán, ani K2, ani s Pastou Damou Top, či Špeciál nemám dobré skúsenosti. Najlepšie sa mi z domácich poťahových hmôt osvedčilo MMF (hmota z cukríkov) a z kupovaných je to Smartflex Velvet. Treba tiež spraviť pod poťah dobrý podklad, ktorý je viac maslový, ako pudingový a rozmixovať doňho postrúhané piškóty, alebo omrviny z korpusu. Recept na podkladový krém nájdete hore v Obľúbených receptoch.

Lenka - Pouzivanie sablon

Dobry vecer,
uz som Vam raz pisala do kolonky Sablony, neodpisali ste mi. tak to skusam este raz tu. urcite ste velmi zaneprazdnena s tortami. su uzasne, ste velmi talentovana. klobuk dolu.
chcela by som sa opytat ohladom sablon. mohli by ste mi opisat ako pouzivate tie sablony? vobec si neviem predstavit ako to vykrajujete z marcipanu alebo inej hmoty. chcela by som to skusit, ale neviem si predstavit ako to vyrezavate. mohli by ste mi opisat postup, prosim.
dakujem za vasu odpoved

Lorna - Re: Pouzivanie sablon

Dobrý večer,
šablóny si môžete vytlačiť a vystrihnúť a podľa nich obkresliť vzor na tortu, ktorý následne obtiahnete krémom, prípadne polevou, ako sa robí na medovníky, len hustejšou. Alebo si môžete určité tvary podľa šablóny vyrezať z marcipánu a prilepiť na tortu.

KATERINA - MARCIPAN

Dobry vecer! Najskor Vam musim povedat,ze na internete je velmi vela ludi co pecu torty,ale naozaj Vy ste jednotka!!!! Nic krajsie som nevidela,krasne torty ako celok,perfektne detaily,uprava fotiek a proste vsetko super! A este sa aj podelite o skusenosti! :) A to chcem aj ja vyuzit :). Chcela by som sa opytat,ci podla Vasho receptu na mliecny marcipan na potahovanie( 6 PL.sus.ml,5 PL prask.cuk...)mi to vyjde na tortu s priemerom 22cm. Este som to nevyskusala,ale zda sa mi to malo.Velmi pekne vopred dakujem za odpoved! Pekny vecer! K.O.

Lorna - Re: MARCIPAN

Dobrý večer,
ďakujem veľmi pekne za pochvalu a zároveň sa ospravedlňujem, že tak neskoro odpisujem..
S mliečnym marcipánom som nepracovala už niekoľko rokov, preto vám neviem presne poradiť, ale určite táto dávka nebude stačiť. Ja by som dala približne pol až trištvrte škatule sušeného mlieka..

Michala - Svadobná torta

Dobrý deň Andrejka,
ja by som sa Vás chcela ešte opýtať,na veľkosti foriem,ak idem piecť 3posch.svadobnú tortu,aby bola taká krásna,nie príliš malá ani veľká,skrátka ako tie vaše,a ešte z kolkých vajec piecť tie korpusy a čím vystužiť? Dakujem veľmi pekne

Lorna - Re: Svadobná torta

Video, ako vystužiť tortu, si môžete pozrieť tu: http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=fvsr
A veľkosti foriem, to záleží podľa toho, akú veľkú chcete tortu robiť.. Ale vždy dodržujte aspoň tých 8-10 cm rozdiel medzi priemermi foriem.. Ja zvyknem piecť v 32 cm - 22 cm - 12 cm. A s počtom vajec vám nepomôžem, tie dávam vždy odhadom, keď je málo, tak dopekám..:-)

Michaela Holešová - Re: Re: Svadobná torta

Dakujem,veľmi pekne,krásny zbytok víkendu

Ondrej - Silikónové formy

Pozrite si nový E-shop na silikónové formy.
http://www.silikonoveformy.kat.sk/ .
Slovenský výrobca.

Daniela - korpus

Dobrý deň, chcem sa spytat, ze ked peciem korpus, ktory mate v receptoch, tak je normálne, ze najprv mi pekne narastie a potom splasne? alebo robim niedke chybu?
dakujem za vasu odpoved
Daniela

Lorna - Re: korpus

Dobrý deň,
ak vám korpus spľasne, môže byť buď prešľahaný sneh, alebo sa rýchlo piekol.. Takže sneh šľahať len do zhustnutia, rýchlo zašľahať žĺtky, vmiešať opatrne múku a dať piecť. Teplotu mávam nastavenú na 150-160 stupňov a pečiem cca 45-60 minút.. Treba piecť pomalšie a dlhšie.

Daniela - Re: Re: korpus

dakujem za rychlu odpoved, asi som to dlhsie slahala. dalsi urobim podala vasej rady

Hana - platy

Andrejka,
ja by som sa chcela spytat, ze ked chcem robit tortu ineho tvaru, ako je kruh/oval/kocka a pod., cize hlavu hello kitty :D z kolkych vajec mam dat piect cesto do hlbokeho plechu? Chcela by som dat 3 platy.
P.S.: tie vase recepty su uzasne, kedze sa daju prisposobovat a improvizovat, skusila som to este vo februari a torty mali velky uspech ;)

dakujem za skoru odpoved.
H.

Lorna - Re: platy

Dobrý deň,
ja dávam na klasický hlboký plech (35x40 cm) zo 6 vajec. Čiže ak chcete 3 pláty, potrebujete 18 vajec. Nech sa Kitty podarí..:-)

Hana - Re: Re: platy

tak nakoniec som sice vasu radu necitala, ale urobila som to presne tak, ako ste napisali - zo 6 vajec jeden plat :D velmi chutila, tak ako aj predtym (uz raz som vas recept na korpus a plnku skusala), musim konstatovat, ze je to naozaj veeelmi jednoduche a v podstate rychle! Len sa este opytam na karamel do plnky a tvaroh, ako ich tam dat?

Tatiana - Zastrcka

Dobry den chcela by som vas poprosit o radu.Idem robit tortu zastrcku a neviem si ako pomoct sama.Mohla by som Vas poprosit o radu ako by som mala postupovat?s cim alebo ako spravit tie dierku a ako ich zaliat aby mi tam nebolo vidiet cesto .Zrejme tu dierku som chcela vypichnut s okruhlu vykrajovacku ale neviem ako nato dalej.Dakujem vopred o odpoved

Lorna - Re: Zastrcka

Dobrý deň,
tak zástrčku som ešte nerobila a určite by som tiež nad tým dumala a nakoniec improvizovala. Ale zrejme tie dierky treba nejako obtiahnuť zvnútra hmotou, inak naozaj neviem..

Andrea - rimsky ornament

Prosim vas poradite mi postup ako pracujete s formičkou rimsky ornament. Objednala som si ju, idem davat na svadobnu tortu a gool, vobec sa mi to nedari tam narvat. Vysypala som formičku solamylom, hmota smartfex flower, strašne sa mi to lepi na ruky, nedrzi mi to tam a potom ako to vyrovnat vrch nožom??? uz som zufala, neviem či sa mi to niekedy podari.......
Budem vdacna ak mi poradite, vy ste veeelmi skusena šikovnica
Dakujem vopred