Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Ada - Rady

Dobrý deň,prosím vás koľko dní dopredu si vyrábate kvety na tortu?Korpus pečiete na ventilátore alebo nastavenie vrch spodok?A ešte jedna otázka tie podnosy pod torty vám ľudia vrátia či?Napríklad podnos s tým saténom.Ďakujem za odpovede obdivujem vaše krásne diela nech sa darí.

Lorna - Re: Rady

Dobrý deň, podľa toho, kedy mám čas, ale zvyčajne na začiatku týždňa sa snažím robiť kvety a ozdoby na víkendové torty.. Korpus pečiem bez ventilátora vrch-spodok na 150 stupňov aspoň hodinu a viac. Áno, saténové podstavce len požičiavam..:-)
Nech sa vám darí :-)

Ada - Re: Re: Rady

Ďakujem za rady.Chcem spraviť taký podnos máte ich krásne len som nevedela či to zaratať alebo ci to vrátia., no môže sa stat že sa to ušpiní od torty alebo tak.Potom to čistíte.?

Lorna - Re: Re: Re: Rady

Ono sa to skoro vždy ušpiní.. hovorím ľuďom, nech sa kvôli tomu netrápia, že to vyperiem :-)

maja - korpus

dobrý, chcem sa spýtať z koľkých vajec robíte korpus na obdlžnikovú tortu som začiatočníčka...............ďakujem za odpoveď

Lorna - Re: korpus

A rozmery formy?

Sasa - Velmi pekna stranka.

Ste velmi sikovna. Najviac sa mi pacia kvety, ktore robite a postavicky z rozpravok. Prajem vela stastia s tym, co robite a hlavne uspechu v tomto odbore.

Lorna - Re: Velmi pekna stranka.

Ďakujem vám veľmi pekne :-)

Stanislava - máša

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako ste robili postavičku Máši. Hlavička je vytvarovaná z tej silikónovej formy čo máte aj vo fotopostupe na dievčatko? A ak áno, vedeli by ste mi napísať aký má rozmer tá formička a kde ste ju kúpili?
Ďakujem veľmi pekne

Lorna - Re: máša

Dobrý deň,
áno, základ som si robila z formičky a tváričku upravila na podobizeň Máši.. Predávam ju ja.. Rozmery hotovej tváričky cca 3,5x4 cm
9,50 €, tu je link: https://www.facebook.com/203641729683385/photos/pcb.821670497880502/821669031213982/?type=1&theater

Mária - Abeveda

Dobrý večer, chcem poprosiť o radu ako vykrojiť abecedu bez strapkania okolo písmena. Nechala som aj preschnúť vyvaľkaný smartflex a nič. ďakujem veľmi.

Lorna - Re: Abeveda

Dobrý deň,
úplne natenúčko vyvaľkať, nechať chvíľku obschnúť, vykrojiť, pošúchať o dosku, klepnúť a písmenko vyletí samo a krásne, neostrapkané..:-)

Elena - cokoladova torta

Dobry vecer .Chcem Vas poprosit o radu ,budem robit cokoladove srdce ale zakaznicka nechce potiahnut fondanom ..videla som vasu cokoladovu tortu a velmi sa mi pacila len neviem cim to bolo tie boky poprasene ci kakao alebo neviem,chcela by som to tiez tak urobit.Za radu velmi pekne vopred dakujem .

Lorna - Re: cokoladova torta

To bol čokoládový krém, ktorý mi zostal z plnenia + maslo + 52% čokoláda.. Stuhne to ako čokoláda..

zofia - lepenie kvietkov po bokoch torty

Dobry den prajem...uuuuuzasne torticky a skvele rady:)dakujem

Mam dotaz, malicke kvietky lepite na boky torty cim...staci voda,alebo roztopene medvediky?

A cim robit ornamenty na tortu...myslim,ked chcem zdobit sackom...

Dakujem

Lorna - Re: lepenie kvietkov po bokoch torty

Dobrý deň,
áno, stačí vodou.. A ornamenty z roztopených marshmallows cukríkov s vodou a pr. cukrom, vymiešať na kašovitú hmotu a zdobiť vrecúškom.. Alebo aj tuhšia bielková poleva môže byť, ako na medovníky..

sija77 - tvar torty

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, ako docieliť ten úžasný tvar torty ako mate vy. Krásne hrany, oblúky, rovné linie na vašich tortách vo mne vzbudzuje obdiv čo dokážete. Môžte mi poradiť ako na to ?. Ďakujem Silvia

Lorna - Re: tvar torty

Dobrý deň,
základ je dobre si tortu pripraviť pred potiahnutím hmotou.. čiže orezať pekne dorovna, potrieť krémom a nechať poriadne stuhnúť.. Poťah potom pekne uhladiť.. Hore v menu je návod, v rubrike Dobré rady nielen pre začiatočníkov.. :-) Nech sa darí..:-)

Anka - vzor na torte

Dobrý deň p.Andrejka.Chcem sa opýtať.Na jednej vašej torte konkrétne tato :4-poschodová s červenými ružami.Na spodnej časti sa vám strieda hladký povrch s ornamentom a potom vzor niečo ako krajka s ornamentom.Ako ste ten vzor spravila, mate na to nejakú šablónu? Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: vzor na torte

Dobrý deň,
to sú roztopené marshmallows cukríky s vodou a pr. cukrom, vymiešať na kašovitú hmotu a zdobiť vrecúškom.. Alebo aj tuhšia bielková poleva môže byť, ako na medovníky..