Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

Nevadí, len ho nedávajte veľa, stačí tak za lyžicu, dve.. Niekto dáva aj samotné maslo s cukrom, tak ak chcete, skúste aj túto možnosť..
Pekný deň prajem.:)

Anka - Torta s crosovou motorkou

joj ano tak to som citala. A nevadi ze moj krem bude s pudingom viem ze pisete ze nemal by byt ale pochopila som to tak ze ked dodam tie ostatne ingred. ako pisete ze to bude ok

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

Krém stačí ten, ktorým budete plniť tortu.. Len doňho pridáte piškótové omrviny a maslo, džem a poriadne vyšľaháte. Touto zmesou potriete vrch torty, aby sa poťah netopil a dobre držal..

Anka - Torta s crosovou motorkou

nesla som kremy ake su vhodne to ako potahovat som si pozrela ale tie kremy kde prosim Vas su?
Dakujem.

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

Áno, musí byť potretý aj zvonku, lebo by sa nemala na čo poťahovka prilepiť.. Aký krém a ako postupovať nájdete nižšie pod názvom "Poťah".. A k cukrovej hmote - to naozaj neviem, čo myslíte. Skúste doma robenú poťahovku z cukríkov Marshmallow. Recept nájdete v Menu naľavo..

Anka - Torta s crosovou motorkou

Este sa chcem opytat ked upeciem tu tortu tak pred potiahnutim marcipanu alebo cukrovej hmoty musi byt ten korpus potrety kremom aj z vonku? A je lepsie potahovat marcipan alebo cukrovu hmotu? Lebo kupila som teraz v tescu taku cokrovu potahovaciu hmotu.
Dakujem za radu.

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

Áno, správne.. Krém zmiešať s omrvinami, aby bol pevnejší a pre vonkajší vzhľad ten kakaový pomrvený korpus..
Tak nech sa darí..:))

Anka - Torta s crosovou motorkou

Aha takze krem co mi zvysi z toho cim naplnim korpus pomrvym piskoty a posypem kakaovym korpusom. Dobre tomu rozumiem? Som zaciatocnik co sa tyka torty teda toto bude moja druha torta tak snad sa podari ved nieje to zlozite. Este raz dakujem.
Anka

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

Dobrý deň,
je to len krém s piškótovými omrvinami a vrch je posypaný pomrveným kakaovým korpusom..
Za málo, pekný deň želám..:))

Anka - Torta s crosovou motorkou

Dobry den, chcem sa opytat z coho ste vyeobili ten kopec pre motorku co mate v albume medzi detskymi tortami.
Dakujem za radu.
Anka

Lorna - Re: Nadhera

Ahoj Janka,
v prvom rade ďakujem za pochvalu, veľmi si to cením..
Tie kvety na torte z videa som robila z marcipánu, teda konkrétne je to hmota Smartflex. Mašle sú klasické, z galantérie, akurát ich vyperiem v čistej vode a vyžehlím.. Neviem, ktorú tortu myslíš s perličkami, lebo ich je viac, ale ak sú tam nejaké perličky na silone, tak tie sú umelé..
Budem tu dávať aj naďalej, hlavne o nejaké postupy a videá by som to tu chcela rozšíriť.
Prajem ti veľa šťastia, inšpirácie a nápadov pri tvorení.. A hlavne treba začať a ono to časom pôjde..:))

Jana - Nadhera

Andrejka, mas prekraaaaaasne, prenaaaadherne torty, ani nechapem, ako moze byt dakto taky sikovny, dnes som objavila tuto stranku, tak trochu "brouzdam" po tortach, ide sa mi vydavat dcerka, tak obdivujem vselijake napady, < ale uz som si kupila krabicku marcipanu,len nabrat odvahu a skusit :-))> Sa ta chcem spytat, asi jak dilino, ale tie velke biele kvety, co si zapichovala na tu svadobnu tortu s tymi ruzovymi maslami, to je jedle? To si vyrobila z marcipanu, alebo su to umele kvety? <v tom poslednom videjku> a masle?
a na jednej torte su kvety a z nich visia nejake perlicky na snurke, ci co, to je jedle ?> No nadhera, uzasne, nemam slov. Musim obkukavat a obkukavat, mozno sa na mna nieco nalepi:-))) a snad raz aj skusim
Pozdravujem a prajem vela, vela takych nadhernych vytvorov a davaj to tu vsetko, aby sme sa mohli aj dalej kochat :-))



zdenka - ...

jej, to je super nápad z tým rozprašovačom, vďaka za radu. Inak, vôbec som nevedela, že také niečo pre deti existuje, ale práve minulý týždeň to môj starší synátor vysliedil u nás v potravinách, a strašne to chcel, takže keď to kúpim, bude spokojnosť na obidvoch stranách :-)

Lorna - Re: rada

Zdenka, ďakujem veľmi pekne..:))
Áno, pamätám si na Vás a teší ma, že ste sa pustili do takého sladkého remesla..:)
Také drobučké perličky asi po jednej lepiť nebudete, takže by bolo dobre lepiť ich aj naďalej vodou a to tak, že vodu si dáte do jemného rozprašovača a poprášite veľmi jemne celú tortičku.. V takých mini rozprašovačoch predávajú pre deti sladkú, ochutenú vodičku, keď deti zmaškrtia, stačí vypláchnuť a naliať obyčajnú vodu.. Ale skúste sa poobzerať aj po iných rozprašovačoch, ak nezoženiete tento.
Dúfam, že som pomohla, iná technika ma momentálne nenapadá..
Ešte raz ďakujem a nech sa aj Vám darí a obľúbite si toto sladké hobby..:))

zdenka - rada

Andrejka, gratulujem Vám k peknému 2. miestu v súťaži Torty od mamy.
Pečiete veľmi krásne tortičky, a dve som u vás aj objednávala. Veľmi som sa to chcela naučiť, ako vyrobiť "marcipán", ako potiahnúť tortu a vaše recepty,rady a "okukávanie" fotiek vašich tortičiek mi veľmi pomohli, robila som zatiaľ len 4 tortičky z MMF podľa vášho receptu (deti sa idú za tým potrhať, čo im to tak chutí)a celkom sa padarili, no mám sa ešte čo učiť... chcela by som poradiť, ako mám "prilepiť" - prichytiť také malé cukrové perličky - uplne také mini na potiahnutú tortu, aby sa nekotúľali. neviem, ako to spraviť, aby to pod nimi nevyzeralo také polepené - mokré od vody - ozdoby som doteraz "lepila" len vodou... ďakujem vopred za radu... a nech sa vám darí!

Lorna - Re: Dortičky

Danka, za málo...rada pomôžem, keď viem..:))
Máte pravdu, niektoré časti torty, hlavne keď sa robí 3D torta, sa tvarujú punčovinou. Do punčoviny môžete použiť piškótové omrviny, alebo pomrvený korpus, mleté orechy, rum, krém, ktorým ste plnili tortu, maslo, kakao, marmeládu.. Treba to dobre vypracovať, aby bola zmes hladká a nerobili sa pod poťahovkou hrbolčeky.. Samozrejme sa takto dotvarovaná torta potrie ešte krémom, aký bežne dávate pod poťahovku.
Medovníčky robievam už len na Vianoce, lebo pri tortách a rodine mi akosi moc času neostáva. Som rada, že sa vám stránka páči a verím, že sem občas zájdete na návštevu, pozrieť sa, čo je nové, alebo po radu, alebo sa pochváliť svojimi dielami..:)) Rada vás tu uvidím..
A už nie som smutná, aj keď občas to doľahne na mňa, ale dá sa to zvládnuť.. Ďakujem za podporu, Danka.. Anjelov pozdravím..:))

Dana - Dortičky

Milá Andrejko, děkuji moc za radu a ještě prosím o jednu. Některé přídavné části dortů, jako třeba kopečky a různé jiné nerovnosti se dělají z tzv. punčoviny, jak jsem se dočetla. Víte z čeho se tato hmota dělá?
Jinak musím říct, že máte kromě dortů neskutečně krásné medovníčky, to jsou přímo umělecká díla! Jste od teď můj velký vzor! Prošla jsem si Vaše stránky od shora dolů, až jsem si otevřela pár slov pre dušu...
Tím jste mě tedy dostala úplně, Váše příběhy vhání slzy do očí. Nebuďte smutná, čas vše zahojí, můžu potvrdit. Mějte se moc hezky a pozdravujte anděly.
Dana

Lorna - Re: Patrové dorty

Dobrý deň, Danka..
Moc ďakujem za pochvalu, tiež sa stále učím..:))
Rozmery na 3-poschodovú tortu sú rôzne.. Napríklad na tejto fotke som robila torty s priemerom 33, 24 a 16 cm..
https://lorna.estranky.sk/archiv/ifile/209.jpg
Je lepšie, keď rozdiel medzi podlažiami je aspoň tých 4-5 cm po každej strane. Jednotlivé torty (podlažia) si potiahnite samostatne, každú zvlášť. Poťahujte až dobre stuhnuté torty a potom skladajte na seba.. Áno, medzi podlažia ide podložka a výstuž, aby sa torta neprepadla do spodného podlažia. Podložku si jednoducho vyrobíte z kartónu, ktorý obalíte do potravinovej fólie. Táto podložka by mala byť presne pod tortu, aby nevytŕčala spod nej. Na spodnú tortu netreba, iba na druhé a tretie podlažie (ak robíte viac poschodové torty, tak aj na každé ďalšie) Keď budete potom tortičky skladať na seba, podložku prilepte trochou krému, alebo jedlého lepidla.
Ale len samotná podložka nestačí, potrebujete tortu ešte vystužiť a to tak, že obyčajné slamky (brčka) na pitie napicháte do spodnej torty. Do slamiek môžete ešte napchať drevené špajdle, aby bola výstuž pevnejšia. Alebo môžte použiť drevené paličky. Pozrite si toto video, tak je robená výstuž s paličkami. http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=related
Keď budem mať čas pri poschodovej torte, spravím video, ako sa vystužujú torty slamkami..:))
Dúfam, že som Vám pomohla.. Nech sa Vám darí, veľa šťastia..:))

Dana - Patrové dorty

Dobrý den, jsem unešená z Vašich nádherných dortů. Do teď jsem si myslela, že jsem docela šikovná, ale vidím, že mám veliké rezervy. Snad mě omlouvá, že jsem začátečnice. Proto prosím o radu. Budu dělat třípatrový kulatý svatební dort. Jaký je běžný rozměr jednotlivých pater, je mezi patry nějaká podložka, potahuje se celý dort najednou nebo se potáhnou jednotlivá patra a pak naskládají na sebe?
Děkuji moc za odpověď a ochotu

Lorna - Re: poťah

Sonka, niet za čo..
Pod poťah netreba veľa krému.. Hlavne nesmie byť veľmi pudingový. Ja si pod poťah vždy odložím trochu z toho, ktorým plním tortu, doňho pridám piškótové omrviny z korpusu, alebo ak mi ostane nejaký okrajok, trošku džemu a maslo.. Týmto keď sa to natrie a nechá stuhnúť v chladničke, parádne to drží tvar a marcipán sa na tom podklade netopí.. No a samozrejme, keď je do hladka natretý, tak aj poťah na ňom bude pekný hladký. Potom to ešte treba žehličkou na marcipán povyrovnávať.. Je to skvelá vec. Dlho som ju nemala, tak som hladila len rukami, ale žehličkou je to lepšie..:))
Dajte potom vedieť, keď budete robiť tortu, či ten poťah už bol lepší..