Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: narodeninová krabica - darček

Dobrý večer,
podobne, ako píšete.. Najskôr si potiahnem boky a potom navrch položím vyvaľkanú hmotu, kraje zahnem, odrežem podľa toho, aký "vrchnák" potrebujem a až potom zdobím aj boky, aj vrch..:-) Nech sa darí..:-)

Táňa - finálna úprava

Dobrý deň, chcem sa spýtať, čím docielite ten tr blietavý efekt na torte . Ďakujem.

Lorna - Re: finálna úprava

Dobrý večer,
práškovou jedlou farbou, buď biela perleť, alebo hviezdny prach..:-)

Gabika - Torta pre Filipka

Dobrý večer Lorna , práve som si pozrela vašu novú tortu a som normálne dojatá. Ako ste, prosím urobili toho anjela? Tieto torty majú kus vašej duše. Obdivujem vás a po každom víkende sa teším na nové kúsky.

Lorna - Re: Torta pre Filipka

Dobrý večer, Gabika..
Jeej, veľmi pekne vám ďakujem za pochvalu..:-) Anjela som robila prvýkrát, najskôr mal aj tvár, ale nebol to ten pravý anjelský výraz, tak som ho spravila bez tváre..:-) Som rada, že sa vám tortičky páčia.. áno, snažím sa do nich dať kúsok svojej duše.. Všetko len to dobré vám prajem..:-)

Anka - info ohľadom novej kvetinky vo vašej novom hnedom srdiečku

Dobrý podvečer Lorna, chcela by som sa spýtať ako ste urobili tú novú kvetinku takú guľatú z okrúhlych lupeňov - ani netuším ako sa ten kvietok volá, ale vizera v tej kytičke v tom poslednom hnedom srdci pre Vašich známych veľmi zaujímavo. Alebo neuvažujete urobiť na ňu fotopostup? Ďakujem
PS: skúšali ste farbiť MMF práškovou farbou? Dalo by sa to riediť alkoholom a potom spájať - čo si myslíte vy Lorna?

Lorna - Re: info ohľadom novej kvetinky vo vašej novom hnedom srdiečku

Dobrý večer,
kvet sa volá Ranunculus a keď budem mať čas, psravím fotopostup.. Hmoty farbím len gélovými farbami. Práškové používam na farbenie a tieňovanie na povrchu po vyschnutí kvetov alebo ozdôb. Lepiť môžete aj vodou..:-)

Lydka - Veľa krému?

Ahoj Lorna. Chcela som sa spýtať ako docielim, aby mi pri potiahnutí boky torty "nevydúvalo" , neviem či dávam veľa krému alebo čo, ale keď tortu naplním tak je to pekne hladké a rovné na tom si dávam záležať, ale keď ju potiahnem, hneď sa mi to dookola vyduje a ani žehlička to nezachráni. Mám nejako zaťažovať tortu keď ju dávam stuhnúť, alebo dávať len menej krému...Ďakujem

Helena - tloušťka hmoty (použivám roll icing)

Ahoj Andrejiö, jen bys chtěla zeptat na jako tloušťku (mm) vyvaluješ hmotu. Když je moc tenká, tak se to potom topí, trhá.... je nějaká minimální tloušťka? jinak obdivuji Tvé dorty a jsou pro mě úžasnou inspirací. DĚKUJI.

Lorna - Re: tloušťka hmoty (použivám roll icing)

Ahoj Helenka,
hmotu treba vyvaľkať na cca 4-5 mm. Vtedy sa netrhá, netopí, dá sa pekne vyhladiť a nevidno prípadné nerovnosti. Nech sa ti darí..:-)

Vlasta Lásková - Dotaz

Dobrý deň pani Andrejka, je možné formičky zaslať aj na dobierku, pretože mám záujem. Ďakujem, prajem ešte pekný deň.

Lorna - Re: Dotaz

Dobrý deň,
áno, v prípade, že nie je možný bankový prevod, pošlem aj na dobierku. Len je tam trošku drahšie poštovné a záleží od váhy, cca 3 €.

Iveta - Silikónové formičky

Ahoj, chcela by som sa spýtať že či medzi svojimi silikónovými formičkami čo máš na predaj som nenašla formičku, ktorú máš na béžovej srdcovej torte 70-tka, Veľmi sa mi páči. Chcela by som si ju kúpiť. Ďakujem.

Lorna - Re: Silikónové formičky

Ahoj,
momentálne ju nemám na predaj.. Keď bude, dám info na FB..:-)

Katerina O. - KOSTICA

Este raz pekny vecer! Zabudla som sa opytat este na kovovu kosticu gulatu.Stensujete okraje kvietkov len s nou?Lebo ja mam umelu a nikdy sa mi to este nepodarilo tak zvlnit ako Vam(uplne ako volan na spanielskej sukni:):)..)alebo som mozno drevo:),dakujem za Vas cas aj odpoved!Katerina O.

Lorna - Re: KOSTICA

Kostice len nedávno som začala používať kovové.. Robí sa s nimi dobre, ale rovnako dobre sa mi robí aj s plastovými. Kovové som si kúpila len preto, lebo tých plastových som už veľa dolámala..:-) Asi to chce len tréning a dobrú hmotu na modelovanie..:-)

Katerina O. - MMF

Dobry vecer! Znova Vas prosim o radu:).Kolko balickov (tych 175 gr.) penovych cukrikov MMF potrebujete,aby ste mali dostatok hmoty na potiahnutie napr.kruhu (priem.23 cm) alebo takeho stvorca ako tu mate darcek(taky mensi darcek by som chcela robit aj ja).Na kruhove tvary asi staci trochu menej,alebo nie?Dakujem krasne za odpoved a tesim sa na Vase nadherne nove torty,lebo tie doteraz su uzasne!!!! Katerina O.

Lorna - Re: MMF

Dobrý deň,
na takú menšiu okrúhlu by stačil snáď aj jeden balíček, no radšej treba spraviť viac, lebo hmota sa musí rozvaľkať oveľa väčšia, ako je priemer torty. Na darček určite minimálne 2 balíčky, ale pre istotu viac, aj 2 a pol..

Karin - margaretky

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať ako robite margaretky na drôtikoch? mam si najskôr dať stred na drôtik a potom ked to uschne dam lupienk? mne sa to vôbec nedarí:(,,dakujem:)

Lorna - Re: margaretky

Dobrý deň,
ja si spravím hlavičku margarétky a keď uschne, nalepím zospodu malú guličku zo zelenej hmoty, pichnem do nej drôtik tak, aby prešiel kúsok aj do margarétky, guličku vytvarujem do kužeľa a popritláčam o hlavičku margarétky.. Snáď som bola zrozumiteľná..:-)