Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: motorova píla

Je to maľované štetcom čiernou gélovkou s kvapkou alkoholu. Pomer si musíte odhadnúť sama, keď je hustá farba, pridajte kvapku alkoholu a uvidíte, ako sa vám bude maľovať. Neusuší sa to úplne, možno až za dlhšiu dobu. Kľudne to môžete dať hneď do chladničky. Stekať to bude iba v tom prípade, ak si ju spravíte moc riedku..

Jana - kytica

Prosím Vás mohla by som si urobiť v piatok kyticu zo smartflexu a dať ju na tortu až o týždeň v sobotu? nebude to vadiť?alebo tak dlho dopredu nemôžem?dakujem Vám

Lorna - Re: kytica

Samozrejme, že môžete aj týždeň vopred.. Aj mesiac, dva, to sa nepokazí.. Ja už onedlho budem začínať robiť kvety bratovi na svadobnú tortu, ktoré potrebuje až na august.. Ale keďže ich treba nejakých možno aj tisíc kusov kvetov, listov a púčikov, začnem už teraz..

Maja - patchwork

Prosím kedy sa používa patchwork? na torte už potiahnutej?mám kúpenú vykrajovačku plošný vzor a neviem ako to použiť, dakujem

Lorna - Re: patchwork

Dobrý deň,
niekto používa až na potiahnutej torte, ja ho moc nepoužívam, ale ak áno, otláčam vzor ešte pred potiahnutím, keď je hmota na doske, aby som tlakom nezdeformovala tortu..

Erika - skryté číslo v torte

Dobrý deň. Dostala som objednávku na tortičku obdĺžnik a v ňom musí byť ukryté číslo oslávenca. Už ste robila takú? neviete mi poradiť ako mám postupovať, ďakujem

Lorna - Re: skryté číslo v torte

Dobrý deň,
nie, nerobila som takú, neviem poradiť..

Michaela - farba

Prosím Vás ako dosiahnem krásne červenú farbu na hmote smartflex? akú farbu si mám kupiť? Ďakujem Vám

Lorna - Re: farba

Dobrý deň,
gélovku extra červenú, mali ju mať v každom e-shope s cukrárskymi potrebami.. A majte trpezlivosť pri farbení, treba dať viac farby, poriadne zapracovať, aby ste dosiahli krásnu červenú..

Katka - motýle

DObrý ránko:), prosím Vás ako ste robila tie motýliky? aká to je vykrajovačka a akú farbu ste použila? opäť je to dokonalé ako všetko čo vytvorite..nemá to chybu:)),dakujem

Lorna - Re: motýle

Dobrý deň,
vyrezávala som ich ručne podľa obrázka a zafarbené sú gélovou farbou farbou kráľovská modrá plus prášková comet white..

Karina - Stensil

Dobrý večer. Prosím neviete mi poradiť či sa môže používať stensils šablona aj na tortu ktorá je z čokoládovej polevy a nie z marcipánu? ďakujem Vám

Lorna - Re: Stensil

Dobrý večer,
toto vám bohužiaľ neviem povedať, nakoľko stencils nepoužívam a ani čokoládové torty nerobím. Záleží ale asi aj od toho, čím ten stencils chcete robiť, lebo na čokoláde nedrží hocičo. A určite sa to bude zle robiť, kedže na čokoládovom povrchu vidieť každý otlačok..
V každom prípade vám držím palce..:-)

Michaela Holešová - Listy

Dobrý deň,úvodom by som Vám chcela podakovať za neocenitelné rady a návody.Kedže Vaše torty sú rozprávkové,rozhodla som sa aj ja vyskušať takú upiecť sestre na 30ku,samozrejme podla Vašich návodov a fotopostupov.Takto som spravila aj marcipán a z neho listy.No su hotové už 3deň a stále su nejaké gumené,su ako tie jojo cukriky,len zelené a tak sa chcem opýtať či to má byť také a môžem ich začať spájať,či to má uplne stvrdnúť.Dakujem za odpoved,prajem všetko dobré a ešte veľa,veľa krásnych tortičiek.

Lorna - Re: Listy

Dobrý deň,
hmota z cukríkov nestvrdne vtedy, ak je v nej málo cukru.. Neviem, či ste pridávali aj trochu vody, alebo nie.. stačí, ak opláchnete cukríky pod vodou a tým, že je v nich trochu vody, prijmú viac cukru a hmota nebude taká gumená.. Takže, malo by to stvrdnúť. Skúsiť ale môžte pospájať tie listy, len neviem, či vám to bude držať. Ja už túto hmotu na ozdoby nepoužívam, odkedy som vyskúšala Smartflex..
Nech sa vám darí..:-)

Anka - cokoladova poleva

Dobrý deň. Prosím Vás neviete mi poradiť nejakú dobrú polevu čokoladovú na zákusok čo nepopraská pri krájani a je pekne lesklá? Akú vy používate? a v akom pomere? dakujem Vám

Lorna - Re: cokoladova poleva

Dobrý deň,
ja kupujem v Lidli 52% čokoládu, je kvalitná a za dobrú cenu. Stačí rozpustiť nad parou a poliať zákusok. Nekrájajte ho hned po vybratí z chladničky, vtedy sa poleva dosť láme. Nechajte ho chvíľu pri izbovej teplote a potom krájajte. Do čokolády môžete pridať malý kúsok Cery, ale nemusí byť.

Janulka - Obliz prst

Andrejka, chcela by som pekne poprosit o odpoved v rubrike Oblubene recepty, ohladne zakusku "obliz prst". Dakujem vopred!

Lorna - Re: Obliz prst

Hotovo..:-)

lenka - farbenie velvetu

dobry den pani Lorna,objednala som si potahovu hmotu smartflex velvet,dost ju chvalia,a aj zltu gelovu farbu.ako mam postupovat pri zafarbovani hmoty na zlto,kolko tej farby mam dat na velkost potiahnutia formy okruhlej 24cm.dakujem.