Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: svadobna poschodova

Dobrý deň,
pri takejto veľkej poschodovej torte sa musíte držať spodného najväčšieho korpusu, aký sa vám vojde do chladničky.. u mňa je to cca 36-38 cm. No a potom už len odrátavať aspoň 8 cm rozdiel medzi poschodiami.. Tých 8 cm je také optimálne, aby torta pekne vyzerala. 4-poschodovú som robila s týmito rozmermi: 36-28-20-14 a mala cca 20 kg, čo je cca 100-110 porcií.

Zdenka - MMF

Dobry vecer, ak sa smiem spytat ako robite tie pekne potahovky na svadobne torty?su take pekne biele.Dakujem

Lorna - Re: MMF

Dobrý deň,
to je MMF - hmota z cukríkov: https://lorna.estranky.sk/clanky/marcipan-a-ine-potahove-hmoty/potahova-hmota-z-marshmallows-cukrikov--mmf-.html

majka2u - fialová farba + cyklamenova

Ahojky, môžeš mi prosím poradiť ako si zafarbila hmotu na takú krásnu cyklamenovú co más na uvodnej stranke? A takisto nejaké rady na pekný fialový odtieň - nerada s nou robím a chcela by som ju mať krajšiu:-)))

Lorna - Re: fialová farba + cyklamenova

Ahoj,
to bola prášková farba Amethyst.. len som povrchu poprášila suchým štetcom..

Anna HE - lupene na ruže

Pani Lorna tá posledná svadobná romantic je nádherná, máte tam krásne tie ruže, trocha iné ako obyčajné, prosím Vás aké vykrajovátko ste použili na tie lupene? Ďakujem. Vaša obdivovateľka Anna z HE

Anna HE - ornamenty a podnos

Dobrý deň. Pani Lorna prosím Vás kde ste kúpili ten pekný vzor ktorý máte napríklad na detskej torte S princeznou4 myslím na tej ružovej časti spodnej ten biely vzor - to bude asi nejaké vykrajovátko....a na tej bielej vrchnej časti máte tiež pekný biely ornament - ten by som kde mohla zohnať?
A ešte by som Vás chcela poprosiť kde by som mohla zohnať taký podnos okrúhly na stojane biely čo máte napr. pri torte Laurinke s macíkom? Ďakujem Vám za pomoc, všetko dobré.

roland8 - airbrush - farby

Zdravim Lorna,pisal som uz ale zial do knihy navstev.az dnes som si vsimol ze je tu aj take nieco ako forum,potrebujem poradit ohladom farieb do airbrushu.daju sa pouzit aj gelove wilton-ky?niekde somsa docital ze sa to da,len nie som si tym isty preto sa pytam skusenejsich.ak sa da ako a cim to riedit?
Vopred dakujem za rady

Lorna - Re: airbrush - farby

To ti veru neporadím, ja airbrush nemám, takže neviem, ako je to s farbami.. No už by som si ho rada kúpila.. Snáď mi Ježiško donesie..:-)

Zuzana Komorovská - spevnenie torty

Dobrý deň, chystám sa piecť tortu piva, recept nebol problém nájsť, len nikde som nenašla, či ju treba niečim spevniť - nejakou tyčkou, príp.medzi korpusy dať nejakú podložku. Je pomerne dosť vysoká, ide o 6 korpusov a plnky medzi nimi. Nemám s poschodovými, resp. takými vysokými tortami skúsenosti, doteraz som vždy piekla len jednoposchodové, tak som nemusela takýto problém riešiť. Ďakujem za odpoveď, s pozdravom Z.Komorovská

Lorna - Re: spevnenie torty

Dobrý deň,
ja som robila asi 3x pivo a nespevňovala som ničím.. Ale pre istotu môžete dať výstuž, ako keď sa vystužuje poschodová torta..

zdenka - medovnicky

Dobry den Lorna, velmi sa mi pacia vase torticky su velmi pekne a hlavne maju styl,paci sa mi aj zdobenie medovnikov som vsak zaciatocnik a chcela som vas poprosit o radu; ako spravit pekny cerveny medovnik, ci pridat iba farbu do zltka a potriet alebo bielka ? neviem ako ho natriet aby bol pekny leskly ci hned po vybrati z rury alebo chvilu pockat.Dakujem vam vopred za radu Zdenka

Lorna - Re: medovnicky

Nerobila som červené medovníčky, ale myslím, že do rozšľahaného vajíčka pridáte červenú farbu a tým potierate upečené teplé medovníky.. Nie hneď po vybratí, ale tak po pár sekundách..:-)
Nech sa vám darí..:-)

Zuzana - info

Ďakujem za odpoveď, ste skvelá, len ma zaujímalo skôr to ryhovanie ako to urobiť také dokonalé, či je na to nejaká formička.

Lorna - Re: info

Aha, áno..:-) to je taký obyčajný univerzálny žilkovač, nič špeciálne.. Len ho už nikde na nete neviem nájsť..

Zuzana - info

Dobrý deň Lorna,
chcela by som poprosiť o radu, kde ste kúpila formičku na lupienky, ktorú ste použila na tej firemnej torte. Veľmi pekne ďakujem za info, máte nádherné tortičky. Prajem veľa spokojných zákazníkov!!!

Lorna - Re: info

Dobrý deň,
to je len také koliesko, takéto niečo: http://www.zasielkovyobchod.sk/files/mod_eshop/produkty/full/121199.jpg
Mám rôzne veľkosti.. A ďakujem..:-) aj vám všetko dobré prajem..:-)

Lenka - Darcek

Dobry den, viete mi prosim poradit ako potahujete tie darcekove krabicky? Potiahnete celu tortu a potom uz len vrch? Velmi pekne dakujem za radu.

Lorna - Re: Darcek

Dobrý deň,
nie, potiahnem len boky a potom vrch..:-)

Anka - Korpus

Dobrý deň,
Vytvorili ste neskutočne úžasnú stránku. Len málokto je ochotný podeliť sa o svoje skúsenosti, dokonca ukázať postupy. Máte veľmi peknú prácu. Ja by som sa Vás chcela opýtať na tie korpusy, ktoré máte v ukážke " ako upiecť korpus" z koľkých vajíčok sú robené a aký rozmer majú. Nikdy neviem odhadnúť z koľkých vajíčok robiť. Neexistuje nejaká pomôcka. Napr. mám plech 28 x 38 a chcela by som taký vysoký ako máte vy ... Ďakujem za radu a ostávam Vašou obdivovateľkou. pekný večer