Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Vdaka!

Janulka, za málo.. Keď viem, poradím..:))
Nech sa vám darí a tiež príjemný víkend prajem.. Treba si aj oddýchnuť.

Janulka - Vdaka!

Andrejka, uz len vrela vdaka za vase ochotne a promptne poradenstvo. Neviem, ci to niekto iny este robi na web-strankach, mam na mysli autorov takych krasnych cukrarenskych dielok ako robite vy! Nech sa Vam dari a pekny oddychovy vikend prajem, ked tolko ponocujete pri vyrobe torticiek! Ale myslim, ze je nas dost, co ponocujeme pri tortach pre potesenie nasich blizkych! Este raz vdaka!

Lorna - Re: Svatební dort

Dobrý deň, Danka..
Dúfam, že už nepíšem neskoro, mala som veľa práce.
Ružičky neboli zlaté, hmotu som zafarbila úplne malinkým kúsočkom telovej farby, aby boli také smotanové a potom som ich potrela práškovou perleťou. Ale takto isto môžete použiť aj zlatú farbu, prípadne len biele ružičky na koncoch lupienkov poprášiť zlatou..
Keby ste dávali nejaké ruže na bok torty, napichnite si ich na špáradlo a ešte aj prilepte, najlepšie roztopenými cukríkmi Marshmallow, tie naozaj dobre držia.
Nech sa vám tortička podarí a nech ste spokojná s výsledkom. Prajem pekný deň..:o)

Danka - Svatební dort

Dobrý den, Vaše krásné stránky navštěvuji pravidelně a musím říct, že Vaše rady jsou k nezaplacení a velice mi pomohly. Dělala jsem zatím jen jeden svatební dvoupatrový dort a protože měl velký úspěch a strašně mě to bavilo, právě dělám další. Velice se mi líbí Váš patrový svatební dort srdce se zlatými růžemi. Prosím, prozraďte mi, jak jste je dělala. Koupila jsem si zlatý prášek ale přesně nevím, jak ho použít. Myslela jsem, že ho nanesu štětečkem na hotové růže, ale ty Vaše vypadají jako by byl zapracovaný přímo do hmoty. Ještě bych ráda věděla, kdybych dávala nějaké růže na bok dortu, jak tam budou držet? Moc děkuji za odpověď

ivona - zarovnana torta

supeeer, myslela som si ze som proste nemehlo :D ale ucime sa cely zivot, vrela vdaka !

Lorna - Re: otázočka

Ďakujem za pochvalu, Peťa..:))
Do slamiek som dávala klasické drevené špajdle, aby bola výstuž pevnejšia. Prípadne môžete použiť tenké drevené paličky, dostať ich kúpiť za pár centov v Baumaxe. Stužku som lepila roztopenými Marshmallow cukríkmi. Funguje to ako celkom silné jedlé lepidlo, takže ním môžete lepiť aj iné ozdoby.
Aby bola torta alebo kvietky trblietkavé, používam práškové perleťové farby. Bežne ich dostať v e-shopoch vo všelijakých farbách a odtieňoch. Najviac využívam perleťovú bielu a trblietavú bielu.
Pekný večer prajem..:)

Lorna - Re: zarovnana torta

Dobrý deň, Ivona..
Niekedy sa stáva, že korpus je v strede vypuklý a tak, ako píšete, treba ho zrezať do roviny. No a po naplnení zvyknem na tortu položiť nejakú rovnú podložku, na to nejaký menší hrniec, alebo niečo iné (cca pol kila) a takto zaťažené to chvíľu nechať, stačí pol hodinka. Potom už môžete natierať krémom aj zvrchu..
Pekný deň prajem..:)

Lorna - Re: Z akej hmoty robit figurky?

Pravdupovediac, z mliečnym marcipánom už dávno nepracujem. Najlepšie sa mi na figúrky osvedčil Smartflex Flower, dostať ho kúpiť v e-shopoch (v obľúbených odkazoch ich mám dosť) alebo ak máte vo vašom meste nejaký obchodík s cukrárskymi potrebami. Takže už len s touto hmotou robím, keď treba nejaké figúrky, alebo kvety, či iné ozdoby..:))

Lorna - Re: Torta s crosovou motorkou

To som veľmi rada, že som vám pomohla a že sa vám torta podarila. Verím, že spravila oslávencovi veľkú radosť.. Nech sa vám darí aj naďalej..:))
A keby niečo, zase napíšte..:o)

Peťa - ešte jednu radu poprosím

čím je tá hmota natretá keď je taká trblietkavá? ĎAKUJEM

Peťa - otázočka

Dobrý deň, v prvom rade klobúk dole nad Vašou šikovnosťou ako krásne ozdobíte torty, a že ste vytvorili túto stránku, kde ochotne poradíte a pomôžete.
Chcem sestre robiť svadobnú poschodovú tortu podobnú ako máte ten video postup a mám otázočky dve do hrubých slamiek ste dávali ešte aj tenké v tej rýchlosti som nespozorovala čo tam ešte dávate:) a stužku ste lepili hmotou na zdobenie medovníčkov? Ďakujem Vám krásne.

ivona - zarovnana torta

dobry vecer, rada by som zistila ako robite tortu tak ,aby bola zhora pekne rovna. aby nevznikla v strede bublina. mne cesto vzdy stupne a potom ten kopec co vznikne zrezem. urcite sa to da aj tak, aby bola hned po upeceni rovna, len som na to neprisla

Janulka - Z akej hmoty robit figurky?

Andrejka, velmi pekne dakujem za odpovede.Uz mam len poslednu otazku, ak dovolite. Z akej hmoty treba robit okruhle figurky, aby do rana nesplasli. Naposledy som robila krtka z kupovanej ciernej fondantovej hmoty a do rana namiesto krtka som tam mala "Barbapapa". Aj na Vianoce som zo snehuliaka (biela zelatinova hmota bez farbiva!)mala akoby dusenu cibulu v supke! Vyskusala som aj mliecny falosny marcipan, ktory som si urobila, ale aj to malo tendenciu mierne splasnut. Z vasho mliecneho (falosneho) marcipanu sa to nestava?

Anka - Torta s crosovou motorkou

Dakujem za Vase skvele typy a rady, torta sa vydarila hoc nebola taka prenadherna ako tie vase ale kazdy vedel ze to bola moja druha torta a teda to brali na vedomie:)
Ale bez Vasich rad by som to vobec nezvladla. Takze ste raz dakujem, je skvele ze som sa mala s kým poradit

Lorna - Re: Ornamenty na potahovanu tortu

Janulka, za málo.. Neviem vám presne povedať, čo spraví klasická šľahačka na poťahovke, lebo som to neskúšala.. Ale myslím, že by to malo byť v poriadku, zvlášť, keď pridáte stužovač. Alebo druhá varianta, ochutená šľahačka z prášku.. S ňou som zdobila svoje prvé torty (tie tu ani nemám) Tá torta, na ktorú sa pýtate, bola zdobená maslovo-pudingovým krémom.. Nech sa vám darí, pekný večer prajem.:)

Lorna - Re: Chvála

Katka, to ma moc teší, že sa tortička páčila, aj chutila.:) Veľmi mi záleží na tom, aby boli "zákazníci" spokojní.. Potom je spokojnosť aj na mojej strane.. Ďakujem vám veľmi pekne a prajem všetko dobré v živote..

Janulka - Ornamenty na potahovanu tortu

Vrela vdaka za odpoved! Ste prva, kto mi takto na webke odpoveda, dakujem! Ta torta pre dvojcatka je hotova nadhera!!!! Chcela by som sa este spytat, ci sa da zdobit- striekat ozdoby na potahovu tortu so slahackou (so stuzovacom samozrejme). Napr. na Vasej poschod. torte s ruzami (pre Alexa) ozdoby su striekane z bielka alebo z masloveho kremu? Hladam alternativy namiesto tych sice nadhernych ruzi z masloveho kremu, ale jest to takmer nikto nechce...Budem sa tesit Vasej odpovedi a prajem pekny vecer!

Katka - Chvála

Milá pani Andrejka, tortička na krstinách mala veľký úspech, bola nádherná a hlavne veľmi chutná..touto cestou ešte raz pekne ďakujeme a želáme veľa krásnych výtvorov a veľa chuti do práce...máte zlaté ruky..nech sa vám darí...Katka s rodinou

Lorna - Re: Ornamenty na potahovanu tortu

Ahoj Janulka,
akurát som v noci robila tortu na krstiny s ornamentmi.. Áno, z bielkovej polevy, len zatiaľ som neskúšala tortu zdobiť s takou doma robenou.. Mám kupovanú od Dr. Oetkera, tak ju chcem minúť..:) Ale myslím, že to je to isté. Musí byť však taká hustejšia, aby nestekala.. A do doma robenej by som radšej nedala citrónovú šťavu, len cukor a bielko..
Pekný deň prajem a nech sa ti darí s tortičkami..:))

Janulka - Ornamenty na potahovanu tortu

Andrejka, v prvom rade moja poklona. Nadherne torty a hlavne uhladne! Robim ich aj ja, ale nie som ziadna machrica. Chcela by som si dat poradit ako sa zdobia uz potahovane torty. Striekane ornamenty na potah zo zelatinovej pasty su jednoducho s vyslahaneho bielka s cukrom? V akom pomere? Urcite do toho sa neda citronova stava, ze? Vdaka vopred!