Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Krém do torty

Dobrý deň,
záleží od toho, čo máte radi.. kľudne môže byť aj celá torta nugátovo - banánová.. Alebo ak teda chcete kombináciu s iným krémom, možno ešte karamelový krém, čokoládový, ale aj vanilkový by mohol byť.. No naozaj to záleží len a len od toho, čo máte radi, alebo čo majú radi tí ľudia, pre ktorých to bude.. lebo 100 ľudí - 100 chutí.. poznáte to :-)

Andrea - kvetinova bordura

Dobry den Andrejka. Velmi sa mi paci Vase nove zdobenie torty pre Natalku, myslim tu kvetinovu borduru okolo spodneho korpusu. Su robene z kremu, alebo z potahovky?
Nedali by ste na to postup, prosim? Dakujem a prajem pekny den.Andrea.

Lorna - Re: kvetinova bordura

Dobrý deň,
je to robené z poťahovky.. nemám fotopostup, ale nabudúce to nafotím, ak nezabudnem.. Tak len v skratke opíšem postup.. Je to jednoduché: poťahovky si natenko vyvaľkáte, nakrájate na dlhé pásy cca 2 cm široké a jeden okraj guľatou kosticou trošku zvlníte.. Lepíte priamo na potiahnutú tortu, začnete stáčať zvonku do vnútra a pokračujete, až kým sa nedostanete do stredu.. ak vám pásik dôjde, nadpojíte ďalší.. Snáď je to zrozumiteľné :-)

lia - poťahovka

Dobrý deň, zas a znova by som Vás poprosila o radu a Vaše skúsenosti - chcem sa opýtať na poťahovku - viem že Vy robíte s MMF, avšak by ma zaujímalo či máte skúsenosti aj s K2 alebo Smartflexom Velvet ako poťahom - dobré či zlé :)
Mne sa v poslednej dobe strašne MMF poťahovka trhá a nedrží tvar. po nahodení na tortu sa mi normálne zvlečie. Neviem či tam dávam niečoho veľa, napriek tomu že som nezmenila recept. Používam ale iný recept ako Vy. Dávam tam aj vodu a ceru. Čaká ma svadobná torta a potrebovala by som snehovobiely poťah, ktorý nebude presvitať a hlavne bude hladký a bude pôsobiť čisto.
Ďakujem za pomoc.

Lorna - Re: poťahovka

Dobrý deň,
skúste ešte recept podľa mňa, pretože mne sa ešte nikdy táto hmota netrhala, ani sa z torty "nezvliekla".. asi by mala byť tuhšia, možno máte málo cukru.. ja vodu nedávam vôbec, pretože hmota už potom nie je taká elastická.. Možno ešte zaváži, z akých cukríkov hmotu robíte. Ja používam len tie americké z Lidlu, s tými sa mi robí najlepšie.
Ak kupovanú hmotu, tak odporúčam jednoznačne Smartflex. K2 je veľmi mäkká..

Kristina - Potahovanie

Dobry den kolko potahovky potrebujem na obdlhznik 30x25x6

Lorna - Re: Potahovanie

Dobrý deň,
skúste pozrieť tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/najcastejsie-otazky/kolko-hmoty-potrebujem-na-tortu-.html

mária - čokohmota

Andrejka chcem vás poprosit ako robite čokohmotu z mmf mne sa velmi vysuši amrvi pridala som kakao.Neda sa snou potahovat dakujem moc.

Lorna - Re: čokohmota

Dobrý deň,
ja robím tak, že do MMF pridám roztopenú čokoládu.. ale koľko, to vám nepoviem, dávam od oka..

Slavka - Perlicky

Dobry den, peciete naozaj nadherne torty a je zjavne ze uz mate toho vela odskusaneho chcela by som sa s vami poradit ohladom jednej torticky. Strasne sa mi pacia torty ktore su len potiahnute potahovou hmotou a navrchu su prilepene perlicky u cukrarky som vsak narazila na problem vravela mi ze sa to neda urobit ak chcem perlicky tak budu drzat len na kreme a ak chcem potahovku tak jedine s perlickami z kremu nasla som vsak torty ktore su spravene presne ako chhcem ja tak teraz neviem ci je to naozaj problem a tie perlicky by tam nedrzali alebo ne to len pracne neviete mi poradit ci by naozaj tymjedlym lepidlom nedrzali? Alebo aku techniku by ste navrhli vy? Dakujem vam velmi velmi pekne za odpoved

Katka - oblátka

Dobrý deň prosím o radu z názvom jedlá tortová oblátka :) mám piecť tortu ktorá má byť obliata bielou čokoládou a na nej položená jedlá oblátka z obrázkom šmoulinka môžem ju prilepíť aj na bielu čokoládú ? doteraz som oblátky lepila len na marcipán tak neviem či sa môže aj na čokoládu bojím sa aby sa nerozmokla alebo nepokrčila dakujem pekne za odpoved ...

Lorna - Re: oblátka

Dobrý večer,
ja si myslím, že na čokoláde sa nemá ako rozmočiť..

Lorna - Re: Perlicky

Dobrý večer,
perličky som ešte nelepila na poťahovku, ja ich zdobím.. len nie krémom, ale bielkovou polevou alebo roztopenými penovými cukríkmi.. Jedlým lepidlom by to mohlo držať, pokiaľ sú to malinké perličky, no nezaručujem, hlavne pri prevoze a natriasaní, či vydržia..

Lili - poschodova

Pekny den, viete mi prosim poradit ked chcem robit poschodovu tortu -2 poschodia tvar stvorec, priblizne ake rozmery by som mala dat ked potrebujem aby mala torta aspon 8 kg? Este som taku velku tortu nerobila. Dakujem pekne
Lili

Lorna - Re: poschodova

Dobrý deň,
to je ťažko povedať, pretože každý robí iné náplne, niekto kropí korpusy, iný nie, koľko korpusov bude na sebe, koľko vrstiev plnky, niekto dáva aj ovocie, iný nie, poťahovku niekto vaľká hrubšie, niekto tenšie, ozdoby veľa zavážia.. takže presne vám nepoviem. Môžem len tipovať, napr. 28x28 a 18x18. alebo 26x26 a 16x16. To naozaj musíte odhadnúť sama.
P.S. Mrzí ma, že až teraz píšem, no vždy ma napadne sem odpísať, keď malá spí, no nechcem vyťahovať formy a buchotať s nimi, aby som ich mohla premerať.. :-)

lenka - torta

dobry den, viete mi poradit. Mam robit tortu pre 40 ludi co ratam asi 8 kg. Povodne chceli tvar otvorenej knihy ale nakoniec to nechali na mna...myslite ze tortu v tvare knihy je mozne urobit 8 kg? Alebo je lepsie urobit tortu poschodovu? Velmi pekne dakujem

lenka

Lorna - Re: torta

Určite sa dá aj kniha spraviť s váhou 8 kg, keď budete piecť na plechu jednu stranu otvorenej knihy.. No keď máte voľnú ruku, spravte tortu podľa seba a podľa toho, na akú príležitosť má byť.. :-)

lia - rozmer 3poschodovej torty

Dobrý deň Lorna,
opäť by som Vás chcela porosiť o radu. Idem robiť tortu na svadbu pre kamaráta a chceli by mať tri poschodia. Prosím mohli by ste mi prezradiť rozmery na korpusy, ktoré ste použili pri svadobnej torte s pivonkami (máte ju aj pri názve v úvode Vašej stránky) a aj výšku korpusu po naplnení, ak by to bolo možné. Nie každý pomer korpusov sa mi zdá šťastný a tento Váš sa mi veľmi páči. Ďakujem za pomoc :)

Lorna - Re: rozmer 3poschodovej torty

Dobrý deň,
už si presne rozmery nepamätám.. ale rozdiely medzi jednotlivými poschodiami dávam 8-10 cm.. musela by som pomerať formy, tak keď budem mať čas, zmeriam a napíšem vám to sem..:-)

Lucia - kvetinky

Dobrý deň, v prvom rade Vám musím povedať,že robíte strašne krásne torty. Klobúk dolu!!!Preto by som sa Vás chcela spýtať, ohľadne kvetiniek, ktoré máte napr. na torte krstiny - poschodová torta na vrchu kočík pre chlapca. Na tie kvetinky je nejaká forma, alebo si ich robíte nejako sama?Ďakujem veľmi pekne