Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: bábätko

Zdravím vás..:-)
Formičku na bábätko kúpite napr. tu: http://www.pecenieskamkou.eu/pecieteskamkou/eshop/23-1-AKCIE-ZLAVY/0/5/283-Formicka-Babatko-AKCIA-DO-VYPREDANIA
Ja mám trošku inú, ale táto modrá sa mi viac páči.. Hmotu môžete zafarbiť telovou farbou, prípadne jemnou oranžovou (ja mám broskyňovú)
Nech sa vám darí..

Saskia - Vláčik

Dobrý deň, môžem sa ešte spýtať, ako ste na tom vláčiku dosiahla takú lesklú čiernu farbu? Ďakujem. A musím povedať že máte naozaj krásne a originálne torty! :)

Lorna - Re: Vláčik

Dobrý deň,
čierne časti vláčika som zafarbila štetcom priamo na torte, preto sa tak leskne.. Ďakujem vám za pochvalu..:-)

monikap - nááádhernééé

Pekný večer Andrejka, vaša stránka je nááádherná, tie torty sú umelecké diela, musíte byť veľmi dobrý človek, ked sa dokážete takto podeliť s nami ,,začiatočníčkami!"
Proste na toto sa musí reagovať, v rukách máte DAR!!!padla mi sánka, ste velmi šikovná, prajem Vám ,aby ste bola zdravá, a aby sa Vám darilo stále viac a viac...
Do pečeniaaaa!!!☺☺♀☺ s pozdravom Monika

Lorna - Re: nááádhernééé

Monika, veľmi pekne vám ďakujem za príspevok, moc ste ma potešili..:-) Rada sa podelím, lebo viem, že v začiatkoch je každá rada dobrá a nie vždy všetko sa dá vygoogliť.. Niektoré rady a skúsenosti sú najlepšie z praxe.. Ďakujem a prajem všetko dobré, nech sa vám darí..:-)

Anna Gibasová - korálky okolo torty

Dobrý deň. Prosím Vás akú formu používate na otláčanie tých korálok, alebo reťaz guličiek alebo ako to nazvať, čo sa dáva okolo torty? Ja som si kúpila nejakú formu, ale sú len 4 mm a to je akosi malé a okrém toho sa mi nevytlačía len guličky ale vyjdu aj so spodným pásikom, takže to skôr vyzerá ako nejaká stužka z jednej strany guličková.....Prosím Vás akú formu používate Vy? Napr. som teraz pozerala posledné fotografie a tam je také pekné srdiečko hnede s nápisom Maminke a akolo tej torty dole sú guličky.....priznám sa že ja som už robila jednu tortu a šúľala som každú jednu guličku v ruke:-) Ďakujem za odpoveď

Lorna - Re: korálky okolo torty

Dobrý deň,
priznám sa, že ja som donedávna tiež šúlala guličky ručne, po jednej.. Tieto Vianoce som dostala od dcéry formičku, tak mi uľahčila robotu: (skopírujte link) http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/8-1-Formicky/0/5/42-Silikonova-forma-Baroque
Sú tam perly samostatné bez podkladu, aj na pásiku..

Anna Gibasová - Smartlex Flower

Dobrý deň. Prosím Vás môžem potiahnuť tortu aj Smartlexom Flower? Nestvrdne veľmi ten Flower? Ďakujem

Lorna - Re: Smartlex Flower

Dobrý deň,
tiež som raz poťahovala tortu Flowerom a nič sa nestalo.. Medzi Velvetom a Flowerom nie je veľký rozdiel.. akurát ten, že Flower by mal schnúť rýchlejšie. Tak mi to bolo vysvetlené predajcom Smartflexu.. No mne sa aj tak zdá, že oba druhy schnú rovnako rýchlo..:-)

Helena - modrá barva

Dobrý den, prosím Vás jakou používáte modrou barvu? Já mám královskou modrou od Wilton a není moc pěkná. nezkoušela jsem zatím tu světlejší. ta moje je moc tmava a má trochu odstín modrozelené.dělam drot mašinku Tomáše a moc se mě barevně nelíbí, vy máte barvu pěknější. děkujiza radu a přeji pěkný den.

Lorna - Re: modrá barva

Dobrý deň,
aj ja používam Kráľovskú modrú od Wiltonu. Farby chytajú inak na rôzne hmoty. Ten vláčik Thomas som poťahovala Smartflexom. Neviem, akú poťahovku ste farbili vy..

Tatiana - kvet

Dobry den rada by som sa opytala,ako mozem spravit tortu sko kvet lebo zo srdieckou by to bol skor stvorlistok sko kvet neviete mi poradit?

Lorna - Re: kvet

Dobrý deň,
na tortu - kvet sa dá kúpiť forma, len treba pohľadať v cukrárskych obchodíkoch. Robila som podobnú tortu už aj zo štyroch srdiečok, pozrite na tomto linku: https://lorna.estranky.sk/fotoalbum/narodeninove-torty/narodeninove/#photo_389

Zuzana - poťahovka

Ahoj Andrejka, prosím Ťa napíš mi akú poťahovku používaš, ja som už vyskúšala viacero, no stále skúšam či nenájdem niečo lepšie. Kvety máš krásne - pokúšala som sa robiť ich aj ja. Robím ich zo SMARFLEXU, a ty???? Možno by som vyskúšala niečo nové.
Máš krásnu čistú prácu, prajem všetko dobré :-)

Lorna - Re: poťahovka

Ahoj Zuzana,
na poťahovanie tort používam domáce MMF (hmota z marshmallow cukríkov)
a na kvety, ozdoby a figúrky Smartflex.. Ten mi najviac vyhovuje, najlepšie sa mi s nm pracuje a aj na poťahovanie je výborný.. Každému pasuje niečo iné.. Ja som za Smartflex, nič lepšie som doteraz nenašla..:-)
Ďakujem, aj tebe prajem všetko dobré..:-)

Saskia - vlacik Thomas

Dobry den, mozem sa spytat ako ste robila tu tortu vlacik Thomas? Myslim ako ste piekla korpusy, ci ste to orezavala, alebo ste pouzila nejaku specialnu formu. Dakujem :)

Lorna - Re: vlacik Thomas

Dobrý deň,
piekla som korpusy na plechu a vyrezávala som.. Len už vám neviem povedať, koľko plátov som použila.. A ani neviem, či vôbec nejaká forma na vláčik Thomas existuje..

Renáta - kočiarik

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na ten kočiarik inač jed veľmi krásny čo máte vo fotopostupoch s čím ste ho potom natierali že je taký krásny lesklý a či sa mi bude dať zrobiť z cukríkovej hmoty. Ja používam práškové farby ale neviem prečo mi zle držia na hmote (používam cukríkovú). Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Lorna - Re: kočiarik

Dobrý deň,
kočiarik je potretý práškovou bielou perleťou, preto je taký lesklý.. Neviem vám povedať, ako to pôjde z cukríkovej hmoty.. Ešte som to z nej neskúšala. Najlepšie sa mi pracuje so Smartflexom.. Nech sa vám darí..:-)

Táňa - Abeceda

Dobrý deň, mohla by som sa spýtať, akú abecedu používate? Ja som si kúpila patchwork, ale výsledný efekt nič moc. Tá vaša je veľmi pekná a aj väčšia :) Kde ste ju prosím zohnala?