Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Marcelina - Torta kniha

Ahoj Lorna chcem sa spýtať nemám skusenosti s tortou kniha ale mam spraviť chlapcoví k 18 tím narodenininam,neviem ako sa my podarí pretože chcem upicť na klasickom plechu širšom od sporaka zanusi a preto potrebujem tvoju pomoc alebo radu viem je to ozaj jednoduche ale čo by si my poradila ako pre studenta mozno ams iny názor a určite máš skvelu fantáziu...dakujem a este ma byť otvorena bude stacit ked upeciem iba jeden plat a vedla už aby som nedavala nebude to vyzerat strasne myslim jeden a otvorím to

Lorna - Re: Torta kniha

Ahoj Marcelina..
Fúúú, tak ak som správne pochopila, ideš piecť tortu "otvorená kniha" na plechu. Len neviem, akú veľkosť ideš robiť, či na veľkosť plechu, alebo to ideš krájať na polovicu. V každom prípade nemôžeš dať len jeden korpus. Tie musia byť minimálne dva a medzi ne krém, no ideálne je 3-4 korpusy a medzi ne krém a možno ovocie.
Nech sa darí..:-)

lenka - recept plnky

dobre rano,mozete mi prosim napisat recept na plnku tvaroh malina co robite teraz do tych najnovsich tort?a coko banan to ako robite?neni banan zhrckaveny ked je rozmixovany ci aky postup robite?dakujem

Lorna - Re: recept plnky

Dobrý deň,
ovocie sa do krému NEMIXUJE, ale ukladá sa celé, alebo nakrájané na kúsky. Maliny sa najskôr posypú kryštálovým cukrom a jemne premiešajú, aby sa nepopučili.. Recept na krém a jeho variácie nájdete v HORNOM MENU v rubrike OBĽÚBENÉ RECEPTY.
Pekný večer prajem..:-)

jarka - plnka pod marcipan

Lorna, este ma predsa napadla jedna otazocka, pod potahovu hmotu dava vzdy maslo vymiesane s cukrom, to sa mi osvedcilo a tak to mam zauzivane.

Niekde som citala ze sa da pouzit aj klasicka pudingovo-maslova plnka. Nemate skusenosti, ci to netecie alebo podobne?

dakujem

Lorna - Re: plnka pod marcipan

Ja dávam pudingový krém, ktorým plním tortu, akurát doňho pridám ešte maslo a piškótové omrviny.. Nič sa mi netopí..:-)

Rujáková Andrea - torta pre dcérku

Dobry den, chcem sa opyat, kolko by vysla torticka - cokoladova, klasicka okruhla, na vrchu nejake zvieratko - krtko alebo psik. Dakujem za informaciu. Ada

Lorna - Re: torta pre dcérku

Dobrý deň,
torty sú na váhu, nie na kusy.. Ohľadom ceny nejakej konkrétnej tortičky mi zavolajte alebo napíšte mail..
Pekný deň prajem..

Zdenka - Pomooooc

Ahoj Lorna, v prvom rade ti chcem povedat ze mas najkrajsie torty ake som videla ale to ti isto kazdy pise :-) a zaroven ta chcem poprosit o radu v galerii mas ruzovu tortu srdiecko s orchideami a na boku tu girlandu s tymi srdieckami prosim ako to vykrajujes mne sa to lepi a ked dam foliu tak mi to aj tak nejde.Dakujem

Lorna - Re: Pomooooc

Ahoj Zdenka,
asi myslíš ten patchwork.. Asi záleží aj z akej hmoty to vykrajuješ.. V každom prípade, hmotu treba natenko vyvaľkať a nechať obschnúť a až potom vykrajovať. Nemusíš použiť ani fóliu, pretože keď je to zvrchu suché, nelepí to.. No a potom len klepneš formičkou o dosku a vyletí to, alebo to opatrne vyberieš napr. pomocou špáradla..
Nech sa darí..:-)

Sylvia - Poťahová hmota

Ďakujem za odpoveď,a prajem Vám veľa úspechov.Máte naozaj krásnu robotu.

Sylvia - Poťahová hmota

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať,či možem robiť poťahovú hmotu z marschmalow cukríkov určených na opekanie.Lebo potrebujem čisto bielu a iné cukríky biele som nenašla.Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: Poťahová hmota

Dobrý deň,
áno, tie sú najlepšie..:-)

Lusy - Korpus

Dobry den Andrejka,
Mohli by ste mi prosim napisat aky typ hladkej muky pouzivate do korpusu?
A musim podotknut,ze Vase torty su najkajsie zo vsetkych.
Dakujem za odpoved,s pozdravom Lusy.

Lorna - Re: Korpus

Dobrý deň, Lusy..
Múku kúpim, aká príde.. to je jedno, nemám nejakú vyhranenú značku. Veľmi pekne ďakujem za pochvalu a pekné sviatky prajem..:-)

Lusy - Re: Re: Korpus

Andrejka,dakujem pekne za odpoved .
Aj ja Vam prajem krasne sviatky.
Nech Vam to aj nadalej tak uzasne pecie a zdobi :-)))

Zuzana - Poschodova

Dobrý den lorna, v prvom rade - prekraaasne torty!!! mam co robit aby osm bola aspon zu 1/4 taka dobra ako ty :) chcela by osm sa opýtat, caka ma moja prva poschodova torta a neviem si poradit s priemermi poschodi...citala osm tu ze ta fialovo cierno biela na 18 mala 25-17-12 ale je krasne vysoka... ako vysoke boli jedn. korusy a potom celko va torta? a ak boli vyssie (ako sa mi zda) neviem si rpedstavit porcovanie... alebo su jedn. poschodia este predelene pod potahovkou? a vystuzovala si slamkami a kartonovym platom ci? vela otazok ja viem prepac :) dakujem za odpovede :)

Lorna - Re: Poschodova

Ahoj Zuzana..
nemerala som jednotlivé poschodia, ale podľa mriežky na spodnej torte to bolo približne 12 cm na výšku.. Celkovo potom asi 12x3=36 cm plus kvet navrchu. Korpusy už neboli predeľované ničím.. Podložky medzi jednotlivé poschodia som spravila z kartónu obaleného fóliou, vystužovala som slamkami. Porciovanie asi v pohode, veď 10-12 cm je normálna výška torty..:-)

veronika - lupienok

Dobrý deň pani Lorna:))....veeeeeeeeľmi obdivujem vaše nááááááádherne a dokonalo spracované tortičky. Ja tiež pečiem ale takto krásne veru ešte nie ale robim to od srdca a robí mi pečenie veľmi veľku radosť. Veľmi by som vás chcela poprosiť akou vykrajovačkou robíte lupienok v ktorom je bábätko..chcela by som vyskúšať ...ďakujem a veľa štastia v pečení

Lorna - Re: lupienok

Dobrý deň,
tie lupienky sa dajú spraviť formičkou srdiečko.. Ale ak chcete kúpiť práve túto formičku, tak je to táto: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/6-1-Vykrajovace-a-vypichovace/0/5/100-Lekno-a-karafiat-sada-3ks
Nech sa vám darí v pečení a nech to aj naďalej robíte s láskou..:-)