Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

viera - medena farba

prosím Vás ako dosiahnem medenú farbu, hladala som aj v obchodoch ale nenašla som. Budem Vám vdačná ak mi poradíte akú farbu si mám kúpiť. potrebujem to na tortičku ktorú si dali zákazníci upiecť a chcú ju medenej farby - ozdoby a ja neviem akú kúpiť, dakujem velmi pekne za všetko a prajem krásny večer:)

Lorna - Re: medena farba

Dobrý večer,
ak chcete celú tortu medenú, najlepší bude sprej. Našla som len bronzový, ale na torte vyzerá ako medený. Tu je link: http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/9-1-Farby/8-2-spreje/5/216-PME-bronzovy-sprej
Alebo potom na menšie plochy prachová medená farba: http://www.tortickovo.com/tortickovo-cukrarskepomocky/eshop/2-1-Farby/7-2-Perletove-farby-Sugarflair/5/135-Prachova-farba-perletova-Copper-Sheen-medena-leskla

Amanda - pila

tak uz je pila v chladnicke:))))ale nezmestila sa mi z lištou do chladničky,tak tu lištu zasuniem ked si prídu pre tortičku ale neviem či tu listu mám dat do chladničky alebo nechat vonku...nepokazi sa to?alebo keby ju necham v chladnicke,tak nezvlhne?DAKUJEM MOC MOC KRASNE ZA VSETKY RADY..MATE VELKE SRDCE!!!

Lorna - Re: pila

Tak to je super..:-) Lištu môžete nechať aj vonku, nepokazí sa.. Ďakujem a prajem všetko dobré..:-)

Alica - lišta

Dobrý deň. Písala som Vám ohladne tej lišty ružovej ale ako skúšam tak skúšam nejde mi to:((. Vyvalkala som hmotu na tenšie, potom som silno otlačila vzor a aj tak ten vrch sa od hmoty neoddelí ....neviete mi ešte nejak poradiť:((dakujem

Lorna - Re: lišta

Potom skúste formičku poprášiť Solamylom, alebo to otláčajte cez potravinovú fóliu, prípadne nechajte hmotu trošku z vrchu obschnúť..

Stanka - píla

Dobrý deňd, chcela by som sa iba spýtať, že idem aj ja robiť motorovú pílu a neviem akú by som mohla dať plnku:(...môžem použiť aj ovocie keď to je 3D tortička? alebo iba krém a aj vystúžiť ju mám? všetko potrebné už som si na vašom fóre o píle našla len ešte keby ste mi poradila na tieto dve otázočky:)....vrelá vďaka a pekný víkend:))

Lorna - Re: píla

Dobrý večer,
tá torta nie je príliš vysoká, tak kľudne môžete dať aj ovocie, len pláty nepolievajte veľmi na mokro.. Vystužiť ju netreba. Nech sa vám podarí..:-)

Lea - zlatá farba

Prosím vás ako ste robila na narodeninovej tortičke fialová pre Alenku jej meno? také zlaté.. ako ste to vyfarbovala?aká to je farba?dakujem

Lorna - Re: zlatá farba

Dobrý večer,
písmenká sú vykrojené lištou a nafarbené zlatou práškovou farbou rozriedenou alkoholom..

Veronika - kytica

Dobrý deň. Prosím Vás pani Lorna mohla by ste mi povedať akú kyticu by som mohla urobiť dedkovi na 90narodeniny? chcela by som tulipány a drobné kvietky nejak skombinovať ale neviem či by to bolo vhodné a asi koľko tých tulipánov alebo iných kvietkov na kyticu? a akej farby ? budem Vám vďačná za každú radu. Prajem pekný deň a vaše tortičky si dokonalé a krásne:))!!!!

Lorna - Re: kytica

Dobrý večer,
fúúha, to teda netuším.. Každý má inú predstavu a fantáziu, ako ozdobiť tortu.. Skúste si nájsť nejaký námet na nete. Myslím, že ružami nič nepokazíte.. Ale to je môj názor. Snažte sa používať svoju fantáziu a predstavivosť, iba vtedy budú tortičky originálne a presne podľa vášho gusta. Lebo to, čo sa páči vám, nemusí sa páčiť inému a naopak.. Nech sa darí..:-)

Anka - pivo

Dobrý deň, prosím ako ste robila to pivo? v akej forme a ako ste postupovala? dakujem za odpoved a prajem pekný deň

Lorna - Re: pivo

Dobrý večer,
v okrúhlej forme, asi 6 korpusov na sebe.. postup ako keď robíte klasickú okrúhlu tortu..

Magda - Farby

Prosím tie farby čo používate a bežne čo cukrarky používajú sú jedlé? tie gelove aj tie prachové,dakujem

Lorna - Re: Farby

Samozrejme, veď sa používajú na jedlé torty..:-)

Veronika - Kytica

ešte som zabudla napísať, že tortičku chcem potiahnuť slabučko hnedou a do toho nejaké kvietky:))...ale aké:(

Jana Briatková - Cena

Dobrý deň, chcem sa spýtať na cenu torty, ktorú máte v sekcii torty pre deti - Torta s včielkou Majkou. Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: Cena

Dobrý deň,
torty nie sú na kusy, ale na váhu.. Pre bližšie info mi napíšte mail..

Amanda - motorova píla

Dobrý večer. Chcem sa Vás ešte spýtať, že ako ste farbila tou čiernou farbou ten vzor H a meno na tej píle? akú farbu ste použila a aj ste ju riedila? a v akom pomere, velmi moooc vám dakujem:)
a usuší sa to? nebude sa to lepiť alebo stekať po hmote? a ked to nafarbím môžem to hned dať do chladničky alebo to musí oschnuť ?