Choď na obsah Choď na menu

Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Re: motorova píla

(Lorna, 12. 1. 2012 20:40)

Dobrý deň,
pozrite si tento postup na výrobu torty, robila som to podobne, akurát nie na ležato: http://www.tortyodmamy.sk/motorova-pila-0
Verím, že vám pomôže a torta sa podarí..

Re: potahovanie torty hmotou

(Lorna, 12. 1. 2012 20:26)

Dobrý deň,
skúste najskôr začať uhladzovať rohy a potom ostatné časti torty, podobne ako kruh. Potom dobre uhladiť žehličkou na marcipán. Video bohužiaľ nemám k dispozícii..

Re: plnka

(Lorna, 12. 1. 2012 20:24)

Dobrý deň,
zdobiť môžete aj krémom, ktorým plníte tortu.. Dobrý pudingový krém je aj tu v receptoch: http://www.lorna.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/venceky-z-odpalovaneho-cesta

Re: jedly obrazok - oblatka

(Lorna, 12. 1. 2012 20:14)

Dobrý večer,
ja si objednávam zo Žiliny, pošlem obrázok mailom a poštou mi príde hotový. Tu je stránka: http://www.sikovnamama.sk/

Plachetnica

(Emília, 12. 1. 2012 18:57)

Pokúšam sa vymodelovať Vašu plachetnicu,zatiaľ iba z plastelíny,výsledok je vždy neuspokojivý-otrasný.Preto Vás veľmi prosím o navigáciu a technický postup.

motorova píla

(Jana, 12. 1. 2012 15:54)

Dobrý pani Lorna.
Chcem Vás veľmi moc poprosiť o radu na výrobu torty motorova píla. Vo fotoalbume mate velmi peknu fotku a ja sa chcem pokusit o podobnu môjmu dedkovi na 90narodeniny ale neviem vôbec ako:(. Mohli by ste mi dať nejaky postup alebo radu ako postupovať? a z čoho ste urobila tu listu a tie zubky na retaz a ako ste tu retaz dali na tu listu??velmi moc vam dakujem za odpoved a dakujem.

potahovanie torty hmotou

(Majka, 12. 1. 2012 15:47)

Dobrý den,
vedeli by ste mi poradit aky postup je na potahovanie torty v tvare srdca, obdlznika a čo je hranate? ja som to skusala ale vzdy sa mi to nejak dokrutilo na bokoch ale kruh mi ide. Dakujem za radu

plnka

(Veronča , 12. 1. 2012 15:42)

Dobrý deň,
chela by som vas poprosiť či by ste mi vedeli poradiť s plnkou ktorou sa ozdobuju torty potiahnute hmotou. Ak by som vás mohla poprosiť aj o recept,velmi pekne dakujem a vela uspechov prajem

jedly obrazok - oblatka

(zdenka, 10. 1. 2012 19:11)

Dobry vecer Andrejka, chcem sa opytat, kde objednavate jedle obrazky - ci sa da nieco take dat urobit aj tu v PD - konkretne by som potrebovala dat vyrobit etiketu piva... dakujem. Zdenka

Re: Stuhy

(Lorna, 4. 1. 2012 0:56)

Stuhy prilepujem jedlým lepidlom alebo roztopenými marshmallow cukríkmi..

Re: Přání

(Lorna, 4. 1. 2012 0:54)

Martinka, ďakujem vám za milé prianie.. Aj ja vám prajem všetko len to dobré a krásne v Novom roku..

Re: podložky a ozdoba

(Lorna, 4. 1. 2012 0:53)

Dobrý deň,
nemám skúsenosť s tými podložkami, skôr by vedeli poradiť predajcovia. A tú farbu tiež som neskúšala, treba vyskúšať a uvidíte..

Stuhy

(Monika B., 3. 1. 2012 21:34)

Prosím čím prilepuješ stuhy na torte, aby držali

podložky a ozdoba 2

(Gibasová Anna, 3. 1. 2012 11:10)

opravujem nie "tortové" ale štvorcové.....a ešte som sa chcela spýtať - práve mi prišla farba ktorú som si objednala, objednala som si perlovú bielu ale poslali mi nejakú SNOWDRIFT Plain Simple...bude sa lesknúť? alebo to je iba obyčajná biela?

podložky a ozdoba

(Gibasová Anna, 3. 1. 2012 10:25)

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať - v eshope (pečenie s Kamkou) som našla nejaké podložky pod tortu, okrúhle aj tortové, predávajú to po 5 ks...chcela som sa spýtať - to sú normálne pevné podložky na ktorých možno aj prenášať tortu? Poznáte to? A ešte som sa chcela spýtať - na niektorých tortách robíte aj takú ozdobu, že maľujete také niečo ako ornamenty, čiaročky, bodky a pod. - to používate nejakú cukrovú polevu alebo normálne krém? alebo iba maslo? Ďakujem. Prajem pekný deň.

Přání

(Martina, 2. 1. 2012 16:52)

Milá Andrejko, přeji Vám v novém roce hodně zdraví. spokojenosti, štěstí, spoustu inspirace, milé zákazníky a spoustu dalších jen dobrých věcí. Nech se Vám stále daří!!! Martina

Re: farby a perleť

(Lorna, 29. 12. 2011 22:04)

Dobrý deň,
nemusíte sa obávať, pretože farby, ktoré ponúkajú cukrárenské obchodíky, sú určené na torty a zákusky, čiže jedlé. Naľavo v obľúbených odkazoch nájdete množstvo odkazov na e-shopy, stačí si vybrať. Perleť používam práškovú: http://www.eshop-rychlo.sk/pecieteskamkou/eshop/3-1-POTRAVINARSKE-FARBY/21-2-Praskove-farby-Rainbow-Dust/5/338-RD-prachova-farba-perlova-biela-15g
marcipán farbím gélovými farbami: http://www.eshop-rychlo.sk/pecieteskamkou/eshop/3-1-POTRAVINARSKE-FARBY/4-2-Gelove-farby
Nech sa vám darí a ďakujem za pochvalu..:-)

farby a perleť

(Gibasová Anna, 29. 12. 2011 12:47)

Dobrý deň! Prosím Vás chcela by som si zakúpiť takú perleť ako používate Vy na marcipánové kvietky napríklad, a možno aj nejaké tie farby. Musím si to zakúpiť z internetu, lebo ja som z východného Slovenska a tu nemám šancu také niečo kúpiť. Ale nemám veľké skúsenosti s internetovým obchodom a neverím mu veľmi. Prosím Vás poradíte mi na ktorých stránkach by som našla tú perleť a farby tak aby som mala istotu, že je to naozaj jedlé a vhodné na marcipán...viete aby som mala istotu, predsa len mám deti a nerada by som použivala na torty niečo čo by im mohlo poškodiť. Ďakujem s pozdravom a naozaj s úprimným obdivom k Vašej práci a umeniu Gibasová Anna.

pre Martinku

(Lorna, 13. 12. 2011 20:07)

Jej, tak to ma teší, že sa vám darí a robíte radosť sebe aj ostatným.:) Budem vám držať palce, nech sa vám darí aj naďalej.. Tú tortu môžete spraviť aj skôr, nič sa jej nestane.. Raz som svadobnú tortu plnila už v stredu a ešte v nedeľu bola dobrá.. Pre istotu som však nedávala žiadne ovocie, aby sa náhodou nepokazilo. Treba ju uchovávať v chlade a nič sa jej nestane. Pridajte do krému aj rum, ak je to možné. Alkohol dobre konzervuje a krém vydrží dlhšie čerstvý.. Nech sa vám darí.:)

Re: plachetnica

(Lorna, 13. 12. 2011 20:00)

Dobrý deň.. Plachetnica je z marcipánu a plachty na nej sú z jedlého papiera.. Fotopostup bohužiaľ nemám a ani v najbližšej dobe nejdem robiť tortu s plachetnicou, tak nemám ako nafotiť..


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91

následující »