Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Majka - čokoladova torta s bananom

Dobrý deň. Idem robiť váš krém a chcem sa spýtať kolko treba dať kakaa do plnky alebo davate čokoladú? a ked pridavate banan do plnky tak aký použijete džem a čim polejete korpusy? dakujem za odpoved:)

Lorna - Re: čokoladova torta s bananom

Dobrý deň,
dávam kvalitnú 52% čokoládu a dávam ju podľa chuti.. čiže tak, že krém ochutnávam počas žašľahávania čokolády. Mal by mať tú správnu čokoládovú chuť. Banán do plnky v žiadnom prípade nedávam, ale ukladám nakrájaný na vrstvu krému. Džem používam len ak niekto chce, lebo veľa ľudí to nemá rado.. Korpusy polievam k tejto čoko-banán variácii zmesou káva-Amareto..

katka - korpus

Prosím Vás čim prerezávate korpusy aby boli pekne rovné? mne to vôbec nejde a vždy to mam krivo:(

Lorna - Re: korpus

Dobrý deň,
klasickým kuchynským nožom.. Dobre nabrúseným..:-)

Ivka - doklad

Ahoj som začínajúca tortárka a chcela by som sa ťa spýtať keďže máš už dlhoročné skúsenosti s pečením. ako je to v prípade keď si zákazník od teba pýta doklad o zaplatení, lebo živnosť otvorenú nemám ešte nepečiem toľko tort. Ako to robíš prosím ťa ty - alebo máš živnosť, neviem nechcem si narobit problemy...Dakujem a naozaj más zlate rucicky

Lorna - Re: doklad

Ahoj Ivka,
doklad odo mňa ešte nikto nepýtal a ani nevystavujem doklady o zaplatení..:-) Ja sa neživím pečením tort, je to len moje hobby.. je to niečo, čo viem a viem to spraviť aj pre tých, ktorí to nevedia.. Čiže ak chcú odo mňa, aby som im spravila tortu, tak je samozrejmé, že si zaplatia za suroviny a energie a za môj čas. Ani ja nepečiem veľa tort, veď mám bábätko, takže to sa ani nedá.. A živnosť otvárať na pečenie sa už vôbec neoplatí, lebo viac zaplatíš odvody, ako tých pár eur, čo "zarobíš"..:-)

Silvia - zakaznici

Ahoj Lorna, mam takú otázočku že či máš aj také zakazky že ludia chcu od teba 3D tortičku a za smiešnu cenu...alebo aj klasicku....ja mam skoro každú zakazku takuto a neviem ako im to mam vysvetlit:((...ledva si na tom zarobim a mrzí ma že to neocenia a príde mi to ako keby nevedia čo kolko stojí....velmi ma baví pečenie a rada by som aj nadalej chcela piecť....aj sa zdokonalovať ale je to tažké . Maš užasne tortičky a obdivujem tvoju prácu a šikovnosť:))

Lorna - Re: zakaznici

Ahoj Silvia..
Nie, nemám takých "zákazníkov".. našťastie..:-) Ďakujem za pochvalu a prajem ti len samých dobrých zákazníkov a nech sa ti darí..:-)

Eliška - výška torty a plnka

Dakujem za odpoved:))..velmi si to vážim a ešte sa chcem spýtať že asi ako vysoku mate tortičku po dokončení?? a ked budem robiť vašu plnku tak aká davka mi bude stačiť na tu tortičku v priemere 26cm??dakujem

Lorna - Re: výška torty a plnka

Výška asi 10-12 cm a na tú 26 cm formu treba asi 2 dávky krému..

Sara - čokoladova torta

Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som vás poprosiť o radu ,že čím polievate čokoladovu tortu?? čo by sa hodilo? a aký džem davate? dakujem:)

Lorna - Re: čokoladova torta

Dobrý deň,
nerobím také torty poliate čokoládou.. Ale ak by som mala, tak jedine s kvalitnou čokoládou, napr. v Lidli dostať kúpiť 52% čokoládu a džemy tam tiež majú úžasné, plné ovocia..

Iveta - Silikónové formičky

Ahoj, pozerala som na tvojej stránke silikónové formičky a zapáčila sa mi formička Kalich. Neviem či som dobre pochopila ale meria 7,5 cm? Ak hej tak to sa mi zdá malá na veľkú tortu. Nevedela by si náhodou kde by som mohla nájsť väčšiu? A neviem či som dobre videla ale zdá sa mi že si tu raz mala kovovú kosticu čo používaš na lupene kvetov a teraz ju nemôžem nájsť, lebo by som si ju chcela objednať. Ďakujem :)

Lorna - Re: Silikónové formičky

Ahoj..
Nikde nie je písané, že je to kalich na veľkú tortu..:-) Podľa mňa je 7,5 cm akurát tak dosť na takú klasickú strednú tortu.. Netuším, či väčší niekde zoženieš, našla som len menšie.. Jedine si ho potom vymodelovať z hmoty. No a kostice sa mi už predali, ale budú o cca 2-3 týždne.

Anka - cena

Dobrý den Andrejka. Pečiem presne rok a začala som aj pre zákazníkov len vás chcem poprosiť že neviem odhadnuť kolko bude asi stáť lebo nemam tie kila ešte v oku....ako to vy robíte?? viete to odhadnuť? prosím poradte mi lebo čo som mala zakaznikov tak chceli cenu vedieť presnu a dopredu, no a ja davam od kila a niekedy som dala aj menej lebo som im povedala 50 a mala viac kg:( ...dakujem

Lorna - Re: cena

Dobrý deň, Anka..
Ja to robím tak, že zákazník si povie, akú veľkú tortu chce, čiže aj do akej sumy a takú mu spravím.. Mám to už v oku, no stane sa aj mne občas, že to napr. o pol kila, aj kilo prešvihnem. Väčšinou to dávam grátis, alebo spravím nejaký kompromis a na cene sa dohodneme..:-)

Eliška - pečenie

Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu....veľmi rada by som chcela upiecť prvú svoju tortičku mamine na 50tku a nemám sa koho spýtať ako na to lebo maminu chcem prekvapiť Tak vás veľmi chcem poprosiť ked chcem robiť klasický kruh o priemere 26 cm , tak kolko vajíčok...chcem urobiť ako vy robíte korpus a asi kolko korpusov davate na tortu? a ako vysoký korpus by mal byť? plnka je pre mna hračka:))len tie korpusy...toho sa obavam...dakujem za radu:)a prajem peknú nedelu

Lorna - Re: pečenie

Dobrý deň,
ja dávam na 26 cm okrúhlu formu 11-12 vajíčok, záleží od ich veľkosti. Prerežem na 2-3x, podľa toho, či chcem tenšie alebo hrubšie korpusy. Ak budete mať málo, tak si ešte dopečte napr. z 5 vajíčok jeden korpus. Nech sa darí...:-)

lucia - torta dinosaurus

dobrý deň. mňa by veľmi zaujímal postup na tortu dinosaura (ako máte tých dvoch v tortách pre deti). chcela by som to upiecť synovcovi no nikdy som asi nič podobné nerobila, len klasické okrúhle torty. tak by som prosila o radu. ďakujem.

Lorna - Re: torta dinosaurus

Dobrý deň,
najlepšie asi bude, ak si na papier nakreslíte obrys dinosaura a podľa neho budete vyrezávať korpusy. Tie naplníte a detaily doformujete punčovinou.. Veľa šťastia, nech sa torta podarí..:-)