Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: svadobná torta

Dobrý deň,
v hornom menu je rubrika Najčastejšie otázky a je tam písané aj o tom, ako vystužiť poschodovú tortu. Máčať korpusy môžete, ale s mierou, nie priveľmi..

Lucia - Maľovanie

Dobrý deň, chcem vymaľovať postavička Simpsonovcov, nechcem ich skladať po farebnych kuskoch ale jeden biely kus vyfarbiť, môžem na WI maľovať gelovou farbou? uschne to poriadne ?
Ďakujem
Lucia

Lorna - Re: Maľovanie

Dobrý deň,
neuschne to celkom.. zostane to lepkavé.. Najlepšie je modelovať figúrky už zo zafarbenej hmoty..

dominika - svadobná torta

Ahoj Lorna. Piekla som svadobnú tortu trojposchodovú na stojan a mala cca 14 kg. Keď ju zbadala zákazníčka vôbec nereagovala na to či je pekná alebo nie ale na to aká je veľká (mala som ten podnos na trojpos. tortu). Prosím koľko tak váži taká trojposchodová torta a koľko cestá pečieš na spodný okruh? Vďaka

Lorna - Re: svadobná torta

Ahoj Dominika,
u mňa váži 3-poschodová cca 13 kg a na stojane som robila 4-poschodovú, tá mala cca 15kg.. Koľko cesta? Neviem, čo myslíš.. Korpusy? To podľa toho, akú vysokú tortu chce zákazník.. Odhadom ten spodný korpus je z cca 26 vajec.

Eva - Koliska na tortu krstiny

Prajem pekny podvecer chcela by som sa spytat ci robite ozdoby na torty aj na objednavku

Lorna - Re: Koliska na tortu krstiny

Dobrý večer,
nie, bohužiaľ, nerobím..

lenka - farbenie smartflexu velvet vanilka

dobrz den,chcem sa Vas spytat ,ci sa mi smartflexvelvet nebude mrvit alebo ci pojde dobre potiahnut,ak ho zafarbim na modro,praskovou farbou potrav.znacky KOVANDOVI ,mam gelovu witon len zltu a potrebujem ju nafarbit synovi na tortu modru.dakujem

Lorna - Re: farbenie smartflexu velvet vanilka

Dobrý deň,
neviem vám poradiť, nefarbím práškovými farbami, len gélovými..

Lucia - Podnos na tortu

Dobry den, potrebujem urgentne Vasu pomoc :) idem robit svadobnu tortu ale priemer spodnej casti bude vacsi ako akakolvek tacka. Rada by som spravila nejaky podnos tak ako zvyknu byt na vsetkych obrazkoch z baliaceho papiera ale neviem z coho. Karton sa mi na velku trojposchodovu tortu zda byt dost slaby. Mate nejaky tip? Dakujem pekne za odpoved.

Lorna - Re: Podnos na tortu

Dobrý deň,
skúste dať na seba viac kartónov a potom obaliť do papiera. Poslednú tortu som robila 5-poschodovú a podnos som spravila z hrubého polystyrénu (20 cm) a potiahla saténom. Takže aj to je možnosť..:-)

Beáta - Poschodová torta

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, čím mám vystužiť poschodovú tortu, aby sa mi neprepadla.Som začiatočníčka-samouk:).
A ešte sa chcem opýtať, čím mám potrieť tortu, aby bola lesklá,ale nie perleťová.
Ďakujem za odpoveď, pekný deň prajem, s pozdravom Bea
Torty máte naozaj krásne:).

Lorna - Re: Poschodová torta

Dobrý deň,
áno, tortu určite treba vystužiť.. Pre lesk ju môžete postriekať sprejom prekladám link: http://www.adal.biznisweb.sk/product/glazura-glaze-1557/

Lorna - Re: Re: Poschodová torta

Aha, zabudla som napísať, že vystužiť ju treba slamkami..:-) Odpoveď nájdete aj hore v Menu v rubrike "Najčastejšie otázky.."

ada - kamienky na stuhe

Dobrý večer, chcem sa opýtať - na svadobnej torte ružovo-bielej mate na ružovej stuhe také 2 prúžky kamienkov, kupujete takú stuhu, alebo si ju vyrábate sama??? Ďakujem

Lorna - Re: kamienky na stuhe

Dobrý deň,
tá ružová stuha je saténová a tá so "štrasovými" kamienkami sa dá kúpiť v cukrárenských obchodíkoch, napr. tu: http://www.cukrardekor.sk/cukrardekor/eshop/13-1-Goralky-a-stuhy/26-2-Stuhy/5/1241-Stuha-strieborna-strasova-diamantova-30-mm
Dá sa strihať podľa potreby na užšie pásy..

Zdenka - Figurky - lesk

Prosím Vás, chcem sa spýtať, či figúrky striekate lesklým sprejom. Ďakujem.

Lorna - Re: Figurky - lesk

Dobrý deň,
nie, ničím ich nestriekam..

Zdenka - Včielka Maja

Dobrý deň, opäť obdivujem Vaše krásne torty a prosím o radu. Ako ste urobili prosím červené lupene na torte Včielka Maja, čím ste ich na koncoch stenčili? Ďakujem

Lorna - Re: Včielka Maja

Dobrý deň,
stenšovala som kosticou, ktorá má na konci veľkú guličku.. Treba ňou krútiť, nielen prechádzať po okrajoch, aby sa lupienok trochu zvlnil..