Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Marta - tváričky postaviciek

Dobrý den,najprv by som chcela poblahoželať k uspechu vo svete s tortičkou so snehuliakmi,a to uznanie si naozaj zaslužite.
Moja otázka je,ci tváričky postavičiek napr.princezien,maľujete,alebo očká dolie-pate,tak isto aj ústa.Moja vnučka chce bábiku z rozpr. Mia a ja.Kupila som sil.formič.tváre a zvádzam myšlienku ako dalej. Moja určite nebude taka krásna,ako vaše,ale chcela by som jej spraviť radosť.Dakujem Marta

Lorna - Re: tváričky postaviciek

Dobrý deň,
ďakujem vám..:-)
Oči robím z hmoty a tváričky celkovo domodelujem, aj ústa.. :-)

zuzana - torta

DOBRY DEN.CHCELA BY SOM SA SPYTAT KOLKO CUKRIKOV POTREBUJEM NA TORTU 35X35CM.KUPILA SOM SI 4 BALIKY PO 100GRAMOV.POTREBOVALA BY SOM PORADIT AKU PLNKU BY SOM MOHLA UROBIT DO DETSKEJ TORTY.DAKUJEM.

Lorna - Re: torta

Dobrý deň,
mne z 300 g cukríkov vyšlo na cca 26-28 priemer.. Tak asi budete potrebovať viac, možno 500 g. Treba rátať aj s hmotou navyše, aby sa to dobre poťahovalo. Krém do detskej torty napr. čokoládový s banánom, alebo vanilkovo-tvarohový a malinami, prípadne iným ovocím, aké majú deti radi..

Zdenka - Rozmer

Ahoj Lorna, chcem ta poprosit o radu v najnovsich tortach mas tu modru tortu prosim ake su to rozmery korpusov aj na vysku? Mas najkrajsie torty ake som videla a ti snehuliaci su krasny :-)

dakujem

Lorna - Re: Rozmer

Dobrý deň,
20 a 14 cm, pečiem to naraz z 12 vajec. Každý korpus rozrežem na 5-6 častí. Výšku som nemerala, ale cca 10-11-12 cm.. A ďakujem :-)

Lejla - Lejla

Dobry večer mate neskutočne torty podla mna na vás nik nema :) chcem sa vás len opytat hmota mmf prečo pri zafarbeni no davam malo farby mi hmota praska ked don farbu nedavám je vpohode da sa snou pracovat myslite že by som ju mala nehat odstat aspon hodinku a nie snou hned pracovat ? Dakujem

Lorna - Re: Lejla

A akú farbu dávate? Ja som vždy hneď pracovala s hmotou.. Keď odležala, už sa mi s ňou nedalo nič robiť..

Lejla - Re: Re: Lejla

Dobry gelove farby

Lorna - Re: Re: Re: Lejla

Skúste dať menej cukru do hmoty.. Možno je veľmi tvrdá..

Katarína - orechova plnka

dobry den, vedeli by ste mi poradit recept na orechovu plnku? idem robit moju 1. tortu... dakujem velmi pekne

Lorna - Re: orechova plnka

Dobrý deň,
hore v menu je sekcia Dobré rady nielen pre začiatočníkov a je tam aj príprava krému. Do toho krému pridáte mleté orechy a rum a úžasný orechový krém máte hotový :-)

Daniella - Daniella

Dobry pani.Lorna prosim vas krasne potrebujem poradit ako na 3 poschodovu tortu ma mat 8 kg dakujeem za radu s pozdravom Daniela

Lorna - Re: Daniella

Dobrý deň,
rozmery 14-20-26 cm.. Každý korpus mi vyjde rozrezať na 5 korpusoc, čiže 4x plním.. váha by mala byť okolo tých 8 kg.

Martina - z koľkých vajíčok spraviť korpus ?

Dobrý deň

Prosím vás poraďte mi z koľkých vajíčok mám upiecť korpus aby bol aspoň 5 cm vysoký , ide o plech 30 x 40 cm . Myslíte že z 8 bude dosť ide o korpus na dvojfarebné kocky . ďakujem za každú odpoveď .

Lorna - Re: z koľkých vajíčok spraviť korpus ?

Dobrý deň,
a aký korpus, ten podľa môjho receptu? Ak originál na dvojfarebné kocky, tak to netuším, aký korpus tam ide.. Korpusy sú rôzne a rôzne narastú..

Leonela - Leonela

Dobry večer chcem vas krasne poprosit kde robim chybu že pri smartflexe pri zafarbeni sa mi tvoria bublinky a ked pridam viac farby lepi sa mi to na ruky dakujem

Lorna - Re: Leonela

Pri spracovávaní sa do hmoty dostane vzduch, preto tie bublinky.. Miesiť opatrne, nenaťahovať a prípadné bublinky prepichnúť špendlíkom. Keď pridáte veľa farby, hmota stráca svoju pružnosť a je redšia, čo je logické.. Premieste ju na Solamyle a nechajte chvíľu odstáť..

Leonela - Re: Re: Leonela

Dakujem krasne

Jana - Rozmery vase 5 poschodovej torty z vystavy

Dobry den,
Vase torty su nadherne. Chcela by som Vas poprosit o rozmery 5 poschodovej torty, ktoru ste mali na vystave v PN. Je uzasna a prave idem piect obdobnu a neviem si rady s tymi rozmermi. Ak viete aj orientacnu vahu budem rada. Zmestila sa Vam do chladnicky? Dakujem velmi pekne za odpoved. Jana L.