Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Lorna - Re: torta karolinka

Dobrý deň,
natenko vyvaľkanú poťahovku narezať na pásiky, jeden okraj zvlniť kosticou a lepiť na tortu dookola smerom od hora dole. :-)

marcela - tulipan

Dobry mozte mi pomoct a poradit kamoske idem robit tortu a chce tam tulipany. Ako ich spravit

Lorna - Re: tulipan

Ja bohužiaľ postup nemám, ale na nete ich nájdete dosť.. Tento je veľmi jednoduchý http://tortyodmamy.sme.sk/tulipany-na-sparatku

michaela - poleva

Chcela by som sa vas opytat ako mam urobit cokoladovu polevu na zakusky tak aby mi nepopraskala dakujem

Lorna - Re: poleva

Fííha, ja s čokoládou moc nerobím..ale možno stačí, keď sa do polevy pridá trochu šľahačkovej smotany, alebo masla.. Len nie som si istá, takže si to radšej niekde ešte overte :-)

jana - krém na cupcake

Zdravím Vás, klobúk dole pred Vašou prácou, úžasné... V tortách som začiatočník a teraz mi prišla do cesty príležitosť na svadobné cupcake, potrebujem recept na krém, ktorý by bol chutný a spoľahlivý, aby vyzdobené cupcake vyzerali krásne 24 hodín. Máte nejaký osvedčený? Ďakujem Jana

Lorna - Re: krém na cupcake

Dobrý deň,
ja som zatiaľ robila cupcakes len s rastlinnou šľahačkou a mojim čokoládovým krémom (recept hore v menu) a boli v pohode.. :-) Mňa tiež čakajú svadobné, ale poťahované..

marcela - marcipan

Dobry mam otazocku. Ked spravim tortu minule kamoske srdiecko. No ked som ho vybrala z chladnicky zacal mi tiest zo spodu marcipan . Nebolo yoho vela tale topil sa. Ako to mam spravit aby sa netopil . A to som ju niesla 5 min autom

Lorna - Re: marcipan

Dobrý deň,
zrejme ste dali nevhodný krém pod poťah.. Krém by mal byť viac maslový ako pudingový a zašľahať kvalitnú čokoládu. Niekto dáva len maslo s cukrom.. Mne osobne to nechutí.

Anna HE - lupienky po bokoch torty

Dobrý deň. Pani Lorna prosím Vás tie lupienky čo máte na niektorých tortách okolo celého obvodu, to lepíte už usušené alebo alebo až čerstvé priamo urobené? Ďakujem za radu a pomoc.

Lorna - Re: lupienky po bokoch torty

Dobrý deň,
vykrojím, stenším okraje, nechám cca 5-10 minút vo formovači a hneď lepím na tortu.. Bude podrobnejší fotopostup v novom májovom čísle časopisu Torty od mamy..

Miriam - orechový korpus

Dobrý deň,
najskôr by som chcela pozdvihnúť Vaše torty,pretože sú úžasné. Nie každý má cit v rukách a vytvoriť takéto veci. Je fakt vidieť,že si dávate na tortách záležať.
Ja osobne by som sa chcela spýtať, či nemáte nejaký dobrý trik na dobrý orechový korpus, prípadne nejaký vhodný pomer surovín. ďakujem

Lorna - Re: orechový korpus

Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne..:-)
Recept na korpus nájdete tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/ako-upiect-jednoduchy-a-dobry-korpus-.html Je tam aj ako postupovať pri orechovom korpuse..

Jana - Doska na valkanie poťahovej hmoty

Dobrý deň, chcela by som piecť tortu o rozmeroch 30x10 cm - gulatú, ale nemám takú velkú dosku na valkanie. Dalo by sa to vyvalkať aj na niečom inom okrem dosky. Také velké dosky som ani nenašla na internete. Ďakujem za odpoveď.

Lorna - Re: Doska na valkanie poťahovej hmoty

Ja vaľkám len na pracovnej doske kuchynskej linky..

valemtinska torta - marcela

Doby chcem sa opytat na kvety co mate na torte srdiecko ... tie velke ako ich vytvorim ??

Lorna - Re: marcela

Dobrý deň,
asi myslíte pivóniu.. postup nájdete tu: https://lorna.estranky.sk/clanky/fotopostupy/pivonia.html

Slávka - Korpus

Dobry den,prosím vás koľko vajec na korpus 34x25cm?Dakujem.

Siliva - ganache

Prosím nemohli by ste mi napísať váš recept na ganache na potieranie torty, Ďakujem

Lorna - Re: ganache

Dobrý deň,
nerobím ganache so smotanou.. Ja potieram torty čokoládovým krémom, ktorým plním tortu (toho len trochu) + veľa čokolády 52% + maslo..