Choď na obsah Choď na menu
 


Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii  rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..

 

Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..

 

 Budem sa snažiť pomôcť vám..  

 

do7.gif

 

 Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.

Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Jana - torta na dvojitu oslavu

Dobrý deň. PRosím Vás akú farbu ste použila na tej hnedej tortičke čo ma aj hnedý kvet a hnede lístky? je to najaká perleť? potrebujem urobiť na máj tortičku a asi tekéj farby kvietky chcú, tak kde by som si ju mohla zohnať ? a to ste najskôr nafarbila troškou hnedej gelovky a potom práskovou? ste veľmi moooc šikovná a dakujem za rady a za túto super stránku:))

Lorna - Re: torta na dvojitu oslavu

Dobrý deň,
použila som hnedú gélovku na zafarbenie a hotové kvety a listy sú poprášené perleťou..

Jarmila - forma slza

Dobrý večer Andrejka,
chcem sa spýtať akú formu používate na tortičku slza? a ako postupujete pri poťahovaní? mne moc nejde to poťahovanie ale snažím sa :).vaše tortičky sú očarujúce a vaša práca je nádherná!!!!!dakujem za odpoveď a prajem Vám do života všetko len to najlepšie:)

Lorna - Re: forma slza

Dobrý deň,
forma sa dá kúpiť, volá sa slza a predávajú buď len ráfik, alebo ako formu s dnom.. Poťahovanie ide celkom dobre, skoro ako pri okrúhlej.. Asi to chce len čas a trénovať.. Ďakujem vám veľmi pekne za pochvalu, moc si to vážim.. Pekný deň prajem..:-)

Kamilka - fialova farba

Dobré ránko Andrejka. Ako prosím dosiahnem fialovú farbu? používam smartflex a mám aj gélovku ale nechce mi to pekne chytiť.Koľko jej treba dať? je to od wiltonu farba. Idem vnučke robiť tortičku poníka a chce len fialového,tak som ju chcela prekvapiť lebo stále o tom básni:). Inak máte veľké umenie. To všetko ste sa sama naučila? ja mám dosť rokov a aj dlhé roky pečiem ale až teraz som začala používať hmotu a poviem vám ,že takéto torty sa veru nerobievali....takéto pekné torty! no doba ide dopredu a iba Boh vie čo bude o pár rokov. Máte krásnu stránku a aj tú zopár slov pre dušu. Prajem Vám veľa úspechov v pečení a nech ste zdravá a štastná! Ahojte a ďakujem za odpoveď

Lorna - Re: fialova farba

Dobrý deň,
Kamilka, ďakujem vám veľmi pekne za pochvalu, zahreje to na duši..:-)
Tiež mám fialovú Wiltonku, ale je taká nevýrazná, mdlá. Tak niekedy pridám veľmi málinko ružovej farby, aby trochu ožila a bola taká sviežejšia.. Nech sa vám podarí..:-)

Maria - pečenie zákuskov

Dobrý deň. Veľmi pekne ďakujem za radu a spýtam sa prečo? je to v niečom isto lepšie keď ste povedala ale neviem v čom:). Som taká amatérka a ešte nemám až také skúsenosti, tak mi to prosím vysvetlite. Ja som vďačná za vaše rady lebo ste veľmi šikovná a vážim si aj to ako pomáhate iným. A ak začnem piecť zákusky, tak môžem už v pondelok? ďakujééém za rady cenné a prajem pekný deň:)))

Lorna - Re: pečenie zákuskov

Pretože keď už mám zákusky hotové, zostáva mi čas vyhrať sa s tortou a druhá vec, torta sa môže po dlhšom čase zdeformovať, klesnúť, môže sa oduť poťahovka, atď.. zákuskom sa nestane nič.. Ak to máte na sobotu a všetko sú krémové zákusky, postupovala by som asi takto: všetko by som odpiekla v utorok a stredu, vrátane korpusov na tortu. Vo štvrtok by som naplnila zákusky aj tortu a v piatok by som ju potiahla, ozdobila a nakrájala zákusky.. Ale to je môj postup, možno vám bude vyhovovať niečo iné..:-)

ALa - Klieštiky a šablonka

dobrý deň, prosím vás kedy sa používajú kliešte a šablona? hneď po potiahnutí alebo aj neskôr? dakujem

Lorna - Re: Klieštiky a šablonka

Dobrý deň,
áno, klieštiky sa používajú hneď po potiahnutí, kým je ešte hmota mäkká. A šablóny máte asi na mysli stencils, tak tie zase na stuhnutú hmotu..

Žaneta - hmota

Dobrý deň. Na začiatok vám chcem povedať, že vaše tortičky sú jedná báseň...nádherná a čistá práca. No a poprosiť vás chcem, že ako robíte tú bledučkú, bielu hmotu z cukríkov? ja ju mám vždy doružova. A ako tam pridávate tie trblietky po tej celej ploche na hmote? ja sa skúšam vždy urobiť bielu hmotu ale neni taká pekná. A mohla by som potiahnuť tortu aj zo smartflexu? ten je biely.dakujem za radu,dovidenia

Lorna - Re: hmota

Dobrý deň,
ďakujem za pochvalu..:-)
Hmota z cukríkov je krásne biela, dokonca belšia ako Smartflex.. Ak robíte z tých ružových pampúšikov hmotu, treba ich umyť z ružového cukru, ktorý je na povrchu.. Môžete samozrejme použiť aj Smartflex, len to už je drahšia záležitosť..
Nech sa darí..:-)

Lenka - krém

Dobrý večer, prosím vás koľko krému sa zvykne dávať pod poťahovku? stačí len potrieť vrch a boky troškou krému alebo ho treba viac? ďakujem a pekný večer

Lorna - Re: krém

Dobrý deň,
netreba ho veľa, stačí len tak trochu, aby však zakryl všetky nerovnosti a povrch bol hladký..

Irenka - tortičky

Musím vám povedať ,že máte úžasný talent a tie torty čo robíte nemajú ani jednu chybyčku..vaša stránka je prekrásna a veľmi rada tu chodím sa kochať čo ste opäť nové vytvorila:)), veľa sa tu aj podozvedám ako sa čo robí. Prajem veľa úspechov a nech sa vám darí, dovidenia

Lorna - Re: tortičky

Irenka, ďakujem..:-) Som rada, že sa vám tu páči a verím, že budete túto stránku navštevovať aj naďalej..:-)
Pekný deň vám prajem..:-)

Karmen - Cena

Dobrý večer. Chcem Vás čo nasrdečnejšie poprosiť aby ste mi poradila ohľadom cien na tortičky. Začala som len teraz piecť na zákazku..doteraz som len doma rodine a problém je, že neviem koľko pýtať. Je to nejak na kila? a bez ozdôb alebo aj s ozdobami? a za robotu si asi koľko mám pýtať? robila som jednej pani a doma mi vynadali že som si málo vypýtala. Potom som si to uvedomila a mali pravdu:(.Veľmi móóc vám dakujem a prajem veľa úspechov.Dovidenia

Lorna - Re: Cena

Dobrý deň..
To je individuálne, v každej oblasti Slovenska je to inak, cena sa môže líšiť v rôznych krajoch. Niekto si zráta suroviny použité na tortu a vynásobí dvoma. Ja mám torty na váhu, 12 eur za kilo. Keď je veľa kvetov, pár eur pripočítam, inak je to vrátane ozdôb. Tak ak začínate, dajte si 9-10 eur za kilo. Alebo skúste zistiť, po koľko idú torty vo vašom meste.. Nech sa darí..:-)

Lea - praškove farby

dobre ráno. Včera som farbila tie kvietky práškovými farbami a dnes ráno mi stále púšťaju farbu, prečo? kvietky boli biely základ a práškovou fialovou perletou som ich natierala

Lorna - Re: praškove farby

Práškovou perleťou farbím aj ja.. Stačí zvyšnú farbu sfúknuť z kvietku, nič nepúšťa..