Anjelské oči
Anjelské oči
520 g hladkej múky špeciál
250 g masla
160 g práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
štipka soli
5 žĺtkov
postrúhaná kôra z jedného pomaranča (poriadne umyť pred strúhaním)
navrch džem, najlepšie malinový, ríbezlový
Postup:
Všetky prísady spracujeme do cesta, zabalíme do sáčku a odložíme na hodinku do chladničky. Z odležaného cesta formujeme v rukách guličky o veľkosti menšieho orecha a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každú guličku dlaňou trochu roztlačíme a v strede urobíme jamku pomocou nejakej hrubšej rúčky z varešky. Do cukrárskeho (alebo mikroténového) vrecúška dáme džem, odstrihneme rožtek a naplníme jamky doplna. Upečieme v predhriatej rúre pri 150-160 stupňoch cca 15 minút. Ešte horúce ich poprášime cukrom a po vychladení uskladníme v dóze alebo plechovej škatuli.