Choď na obsah Choď na menu
 


Volám sa Andrea, bývam v Prievidzi a tortičky patria medzi moje záľuby.. Nie som vyučená cukrárka a možno práve preto ma to baví.

Torty robím hlavne pre našu rodinu, priateľov a známych, no spravím aj pre ľudí, ktorí si sami nedokážu upiecť tortičku podľa vlastných predstáv, alebo na to nemajú čas (nie, že ja by som ho mala nazvyš, ale nájdem si ho :-)) Okrem tort sa venujem aj zdobeniu medovníčkov. Kým som mala dosť času na materskej dovolenke, robila som medovníčky do zahraničia, na rôzne výstavy, do časopisu, v televízii, no a samozrejme rodine, priateľom a známym, aby im spríjemnili vianočnú atmosféru.  Teraz už je času pomenej, ale vždy si ho nájdem na tieto sladké dobroty.. :))

Táto stránka vznikla  preto, aby som sa s vami mohla podeliť o recepty, rady, nápady a inšpirácie, postupy, atď..

 

Ak  budete chcieť v niečom poradiť, čo sa týka tortičiek, či medovníkov, píšte, volajte, rada poradím, keď budem vedieť, prípadne využite fórum na tejto stránke..:-))

V každom prípade ďakujem za vašu návštevu mojej stránky a prajem krásny deň..:))

 Lorna

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Rebecca Justh - ponuka

Pekný deň želám, ponúkam vám účasť či prezentáciu na súťaži pre amatérov Malokarpatský maškrtník dňa 14.5.2016 v Pezinku. V prípade záujmu, pošlem vám info, alebo ma kontaktujte 0903722922.
S úctou
Rebecca

Marta - Obdiv

Milá Lorna, lustrujem tu na internete už asi týždeň rôzne stránky o tortách. Tá Vaša "vyskakuje" medzi prvými, avšak vždy som si dala obrázky, pretože hľadám nejakú supertortu, ktorú by som dala upiecť mojej kolegyňke ako darček na oslavu 50-ky.
No a dnes som otvorila Vašu stránku a musím Vám povedať, že sánka mi padla. Už ma pokúšalo zaregistrovať sa na facebooku aby som mohla komentovať a reagovať, ale našla som tento formulár. Takže veľký obdiv a skutočne rešpekt pred Vašou vycibrenou prácou. Prajem veľa nápadov a myšlienok pretavených do Vaších tort.

Mirka - ostre hrany

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať ako docielite tie ostre hrany??? Pripadne pridať video??

Lorna - Re: ostre hrany

Krém pod poťahom musí byť úplne rovný a hladký.. Používam môj recept na čokokrém+veľa roztopenej čokolády (52%)+maslo (resp. Hera, lebo je v lete pevnejšia ako maslo) No a dodržať pravý uhol.. Po dôkladnom stuhnutí tortu potiahnuť hmotou, cca 2mm hrubou, uhladiť a pomocou dvoch žehličiek docieliť pekné hrany.. jedna z boku, druhá zvrchu. Video nemám, ale je ich veľa na nete..

Erika - veľká vďaka

musím Vám poďakovať za veľkú pomoc pri robení tortičky pre synčeka s deťmi sme sa dohodli, že skúsime sami no hľadala som veľa receptov no Vaše sú užasné, ľahké a pre každú maminku a hlavne chuťovo výborné veľké ďakujem za výbornú stránku..z Pd som sa odsťahovala na juh ale zostala mi tam rodina a určite príde príležitosť a nenechám si ujsť objednať od Vás tortičku máte nádhernú robotu jemnú a dokonalú veľa ďalších úspechov prajem :-)

Lorna - Re: veľká vďaka

Ďakujem veľmi pekne, som rada, že sa vám recepty podarili :-) Samozrejme, ak budem môcť, upečiem vám :-) Nech sa darí..

Marika - Pochvala

Vaša práca je nádherná, prenádherná. Klobúk dole. Máte zlaté ruky.

Lorna - Re: Pochvala

Ďakujem vám :-)

Oliver - Torta na 3 roky

Dobry den. Hladame pre syna nieco nove. Posledne nas kanianka sklamala a tak sa chcem opytat ci by ste spravili tortu na 21.8 a co by stala vasa pekna praca. 0917426750 Ďakujem

Petra - Skoda talentu.

Podla vsetkeho ste velmi sikovna. Ale nechapem, preco robite take gyce. Vas talent by ste mohla realizovat to vytvarani krasnych estetickych kuskov. Urcite by ste aj tak nasla zakaznikov. Skoda vasho talentu.

Jana - Re: Skoda talentu.

Petra ja by som chcela vidieť Váš talent keď Adine torty nazývate gýčom , zjavne ste ani jednu neochutnala alebo len blbá závisť , že nie ste taká šikovná a chýba Vám láska k pečeniu a tvorivý duch , nechápem ľudí čo súdia , predpokladám , že Vy ste v živote nedokázali nič :-) to nie je škoda talentu to je o láske o živote o jemnosti a prežitých rokoch máte sa čo učiť milá dáma :-)

Lorna - Re: Skoda talentu.

Dobrý deň Petra.
ďakujem za váš názor.. Nemyslím však, že je škoda môjho talentu.. Ničoho nie je škoda, pokiaľ to ľuďom robí radosť, rozžiari detské očká,vyčarí úsmev na tvári, či vženie slzy dojatia do očí..
Som skromný človek, nemám vysoké nároky, či ciele.. stačia mi aj moje gýče, o ktoré majú záujem nielen ľudia v mojom okolí, ale aj ľudia z cudziny, slovenské či zahraničné portály a časopisy. Tu vidíte, že predstava o gýčoch sa dosť odlišuje. Tým vám samozrejme neberiem váš názor a plne ho rešpektujem.
Nech sa vám darí, všetko dobré prajem :-)

Slavka - Re: Re: Skoda talentu.

Uzasna odpoved, uzasny clovek s velkym srdcom ste Lorna, nadherne torty robite, vsetko jemne a s citom, obdivujem vasu pracu...

Potrebovala by som tip na tortu pre 12 rocneho zanieteneho rybara :-) ...

A zelam vam vela radosti z prace, ktora je vasim konickom...

Miriam - orechový korpus

Dobrý deň,
najskôr by som chcela pozdvihnúť Vaše torty,pretože sú úžasné. Nie každý má cit v rukách a vytvoriť takéto veci. Je fakt vidieť,že si dávate na tortách záležať.
Ja osobne by som sa chcela spýtať, či nemáte nejaký dobrý trik na dobrý orechový korpus, prípadne nejaký vhodný pomer surovín. ďakujem

Lorna - Re: orechový korpus

Dobrý deň,
nemám žiaden trik na orechový korpus.. tie nepečiem často.. Ale do klasického piškótového cesta uberiem múky a pridám postrúhané orechy, to je všetko :-)
Ďakujem vám za pochvalu :-)

Mária Kováčiková - Úžasné

Veľmi obdivujem, dorábam tortu na birmovku, super motívy :-)))
všetky sú úžasné, aj by som ocenila pomoc pri mojom zdobení,
krásny večer a nech sa Vám darí naďalej rozdávať radosť nádherným dielom
Maja

Alena Benedikovičová - Máša a medvěd

Dobrý den milá Lorno smekám před Vámi. Tak nádherné dortíky a figurky neumí ani profesionál.:-))
Chci vás moc poprosit jestli byste mi mohla vytvarovat Mášu a medvěda č.1. Dort upeču, ale tak krásné figurky nevytvaruju. Hlavně Mášu, která vypadá jak originál. Dívala jsem se v obchodě ale nikdo to neprodává, a nebo výrobci mají Mášu s výrazem žáby:-)).
Prosím odepište mi co nejdřív, oslava je příští sobotu, takže nejvyšší čas.
Děkuji za ochotu, a ať se Vám daří jak doteď.
S pozdravem
Alena Benedikovičová, Otrokovice, ČR.

Lorna - Re: Máša a medvěd

Dobrý deň,
myslím, že už sme spolu písali ohľadom figúrok.. Bohužiaľ, figúrky ani iné ozdoby nerobím na predaj..

Katarina - Obdiv

Pozdravujem Vas chcem sa podakovat a zaroven vas obdivujem za vasu prajnost ze sa delite s vasimi skusenostami a predavate to dalej.(recepty ,navody ,videa...)Je to velmi pekne a hreje to človeka na duši ked sa stym stretne v dnesnej dobe ze niekto ma chuť poradit a pomoct niekomu cudziemu len tak z dobrej vole bez naroku na financnu odmenu.Patri vam obdiv.Nech sa vam dari.

Lorna - Re: Obdiv

Katka, ďakujem vám veľmi pekne za milé slová:-)