Želatínová pasta
Túto hmotu nemám odskúšanú, nejako som sa k tomu nedostala. Ale je vraj ideálna na poťahovanie tort..
Potrebujeme:
15g práškovej želatíny
45 ml vody
45 ml tekutej glukózy
15 ml glycerínu
750g jemného práškového cukru (Považský cukor)
mandľová, alebo iná aróma
Postup:
Polovicu vody priviesť do varu a odstaviť z ohňa. Do druhej polovičky vody pridať želatínu a priliať do horúcej vody a miešať do rozpustenia. Potom pridať glukózu a glycerín a miešať to, aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešavať cukor do želatínovej zmesi až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa a potom preložiť na pocukrovanú dosku a hniesť do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladovať zabalene v plastickej fólii.
Želatínová pasta je vhodná len na poťahovanie tort, na ozdoby a kvety treba použiť inú, napr. MMF, alebo nepravý marcipán.
Komentáre
Prehľad komentárov
Dobry den mozete tu napisat presny recept kolko coho treba dat ked pisete ze staci med a glicerin netreba.Dakujem
Lorna - Re: potahovka
Dobrý deň,
ja som to nepísala, nikdy som nerobila túto poťahovku.. robím len s MMF.
Milka - poťahovka
Dobrý deň Pani Lorna.Túto hmotu som vyskúšala prvýkrát a je super.Doteraz som robila iba s MMF ale odteraz už len túto.A miesto glukozy,stačí med a glycerin vôbec tam netreba dať.Hmota je pevná,elastická,vôbec sa nelepí.A ešte Vás chcem pochváliť za krásne tortičky :)
emilia - potahovka