Choď na obsah Choď na menu
 


Fotopostup mašľa..

Obrázok

  Mašľa z mliečneho - nepravého marcipánu..

 

 

Postup:

Vypracovaný marcipán rozvaľkáme na doske posypanej Solamylom a nakrájame na pásy široké 1,5 - 2 cm a dlhé podľa veľkosti mašle, približne 15 - 20 cm. Jednotlivé pásy skladáme tak, aby nám z jedného pásu vyšli dve slučky a zlepíme bielkom. Takto zložené pásy ukladáme do tvaru ružice a každú slučku vystužíme natrhanou papierovou utierkou. V každej vrstve by mali byť pásy o niečo kratšie, aby sa ružice postupne zužovala do požadovaného tvaru. Vystužené necháme do ďalšieho dňa, kým mašľa nestvrdne, potom môžeme utierky vybrať.. Hotovú mašľu stačí poprášiť nejakou perleťovou farbou, prípadne farebne dotieňovať..

Prajem veľa trpezlivosti

 

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Anna - bielok alebo voda

A nemoze sa to, prosim vas, lepiť len vodou? ak mám klasický marcipán? nebude to držať?? dakujem

kika - bielok

dobrý deň, chcela by som sa opýtať akým bielkom sa to lepí

Lorna - Re: bielok

Dobrý deň,
obyčajný vaječný bielok..

kika - Re: Re: bielok

len vyšlahať bielok a lepiť ?

Lorna - Re: Re: Re: bielok

Nie vyšľahaný, len čistý bielok, ako ho vyberiete z vajíčka..:-)

kika - Re: Re: Re: Re: bielok

dobre Ďakujem vám za radu :)

KLAUDIA - UUUUUUZASNE

STE FANTASTICKY KREATIVNA,VDAKA ZA UZASNE NAVODY.

Majka - mašľa

ale ste šikvná :D, nech sa vám darí aj naďalej