Choď na obsah Choď na menu

Výborný krém na torty

30. 1. 2012

Je tiež veľmi jednoduchý, patrí medzi pudingové krémy a chute sa dajú ľubovoľne obmieňať.

 

4dl mlieka
15dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
6dkg Maizeny alebo Zlatého klasu
10-15 dkg masla
rum podľa chuti

 

Postup:

Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný. Trochu a prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo (margarín) a rum. Základný vanilkový krém je hotový.

Tento krém možno rôzne ochutiť pridaním kakaa, roztopenej čokolády, tvarohu, orechov, mandlí, kokosu, karamelového salka, atď.. Výborne chutí aj v kombinácii s ovocím. To odporúčam použiť nakrájané pomedzi vrstvy krému a korpusu.

Tento krém možno použiť aj pod poťah na tortu. Treba si ho však trošku upraviť a to tak, že doňho pridáme ešte kúsok masla, aby bol tuhší a piškótové omrviny z korpusu, alebo klasických pomletých piškót. Môže sa pridať aj džem, alebo Nuttela. Tortu potretú týmto krémom je potrebné dať poriadne stuhnúť do chladničky a až potom poťahovať.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zrazená plnka

(Klaudia, 14. 3. 2017 23:50)

Dobrý deň ja mám taký problém robím torty vždy podľa Vás dodržiavam postup a stále sa zlepšujem ale neviem v čom môže byt problém krém má vzdy po vyslahani hrudky myslím ako keby zrazené kúsky zlatého klasu a teda vždy keď to poťahujem tak tie hrudk presvitajú nie nejak veľmi ale ja to vidím a to mi trochu kazí radosť z mojich úspechov neviete mi poradiť v čom robím chybu

Výborný krém na tortu

(Renata, 27. 8. 2012 17:58)

Dobrý deň. Chcela by som sa opítať idem piecť štvorcovú tortu kolko potrebujem krému podľa toho vášho receptu? A ešte sa chcem opítať idem na tortu dávať jedlú oblátku mám kúpené k tomu aj lepidlo na lepenie oblátky ked upečiem tortu potiahnem ju krémom či ju musím dať vychladiť do chladničky a potom len na vychladnutú nalepiť tú oblátku či ako? a môžem ju dať naspäť do chladničky nič sa mi s tým nestane?prosím Vás o radu. Vopred ďakujem...

Re: Výborný krém na tortu

(Hejs, 23. 2. 2017 20:43)

OpYtať ;)

Re: Výborný krém na tortu

(Lorna, 27. 8. 2012 20:20)

Dobrý deň,
neviem, akú veľkú chcete piecť tortu, neviem vám preto poradiť.. A čo sa týka jedlej fotooblátky, tak tú treba lepidlom prilepiť na tortu potiahnutú nejakou hmotou, ktorou sa poťahujú torty. Na krém som to ešte neskúšala, no podľa mňa vám oblátka na kréme zvlhne, rozmočí sa a nebude vyzerať pekne.

Vyborni krem na tortyz

(Jana, 1. 10. 2016 18:03)

Dobry vecer podla vaseho receptu som uvarila krem ale vobec mi nestuhol mozno neuvarila dobre

Krem pod potahovku

(Inga, 22. 1. 2016 21:06)

Dobry vecer Andrejka...prosim vas ako si pripravim krem pod potahovku...niekde som zahliadla recept,ale neviem ho najst...2-3 lyzice pudingoveho kremu co mi zostalo z plnenia 1maslo,omrviny a pisali ste myslim 52% cokoladu z lidlu...je to tak spravne?... len neviem kolko tej cokolady a mam ju naliat roztopenu,ci?...dakujem pekne....a ozaj gratulujem k umiesteniu na sutazi

orechova plnka

(Katarína, 14. 1. 2016 19:55)

dobry den, Vase rady su uuuplne super... chcela by som sa opytat, ze ako sa robi orechova plnka do torty... ze ci nemate nejaky overeny recept.... DAKUJEM

Krém

(Domi, 2. 11. 2015 21:16)

Ďakujem za recept :)

Krémy na torty

(Veronika, 19. 10. 2015 19:31)

Dobrý deň p. Lorna, naozaj chcem poďakovať za Vaše rady...zatiaľ korpus a plnka mali úspech mňnnnnnnnnnamky :) V druhom rade Vás chcem poprosiť či by ste mi napísala presne koľko dávate orechov, kokosu, kakaa príp. salka a tvarohu do základného žĺtkového receptu. Ďakujem vopred za Váš čas.

Dobrý večer

(Martina, 30. 6. 2015 0:46)

Ako prvé musím napísať, že máte úžasny blog, stránku. Fakt. Začínam viac piecť torty, som začiatočníčka v poťahovaných - nejakých 5 mám za sebou a poviem Vám, mam čo robiť. No tak kráásne torty ako máte Vy....zlaté ručičky. Aj ja sa chcem naučiť piecť také....ako na to? :-)))). Nemohla som sa vynadívať.
Chcela som radu, idem piecť klasickú tortu, dám tam Váš vanilkový krém s niečim a môžem dať na ďalšiu rozrezanú časť napr. mascarpone plnku? Ide to dokopy? Alebo ešte rozmýšľam kávový krém a mascarpone...čo táto kombinácia? Nespájala som takú kombináciu zatiaľ, tak neviem... Prajem všetko dobré. Myslím, že budem častým hosťom :-).

karamelovy krem

(inga, 3. 3. 2015 11:27)

Dobry den p.Lorna. urobim si zžk,spojim s maslom..ako mam dalej postupovat ak chcem karamelovy krem? Na to mnozstvo zakladneho kremu,ktory tu mate popisany. Dakujem velmi pekne

Re: karamelovy krem

(Lorna, 3. 3. 2015 11:47)

Dobrý deň,
1 plechovku karamelového salka môžete použiť na jednu dávku krému..

Kabi

(Alena, 26. 2. 2015 12:06)

Dobrý deň,
prosím Vás používate prášok Kabi na mrazené ovocie, ak áno kde sa dá kúpiť?
Ďakujem

Re: Kabi

(Lorna, 26. 2. 2015 13:09)

Dobrý deň,
nie, nepoužívam..

krem a korpus

(julka, 28. 6. 2014 7:57)

dakujem za krem bol super a dakujem aj za ten valkovy korpus

Vynikajuci krem

(Petra, 7. 5. 2013 22:46)

Dakujem ze recept,prave som dovarila krem.Este som taky dobry nikdy neurobila.Zajtra ma moj syncek dva roky a uz sa tesim ked uvidi tortu.

Re: Vynikajuci krem

(Lorna, 8. 5. 2013 0:30)

Za máličko, som rada, že vám chutí..:-)

Korpus

(Lusy, 26. 3. 2013 18:50)

Dobry den Andrejka,
Mohli by ste mi prosim napisat, aky typ hladkej muky pouzivate do korpusu?
Dakujem pekne.

Re: Korpus

(Lorna, 23. 4. 2013 2:07)

Dobrý deň,
to je jedno, akúkoľvek.. nejako som nezistila, že by sa mi z niektorej lepšie pieklo ako z inej..:-)

Výborný krém na torty

(Nikol, 15. 11. 2012 16:43)

dobry den, chcela by som sa Vas spytat ci namiesto zlateho klasu mozem pouzit normalny pudingovi prasok. Tu v zahranici totiz zlaty klas nezozeniem.