Choď na obsah Choď na menu

Výborný krém na torty

30. 1. 2012

Je tiež veľmi jednoduchý, patrí medzi pudingové krémy a chute sa dajú ľubovoľne obmieňať.

 

4dl mlieka
15dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
6dkg Maizeny alebo Zlatého klasu
10-15 dkg masla
rum podľa chuti

 

Postup:

Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný. Trochu a prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo (margarín) a rum. Základný vanilkový krém je hotový.

Tento krém možno rôzne ochutiť pridaním kakaa, roztopenej čokolády, tvarohu, orechov, mandlí, kokosu, karamelového salka, atď.. Výborne chutí aj v kombinácii s ovocím. To odporúčam použiť nakrájané pomedzi vrstvy krému a korpusu.

Tento krém možno použiť aj pod poťah na tortu. Treba si ho však trošku upraviť a to tak, že doňho pridáme ešte kúsok masla, aby bol tuhší a piškótové omrviny z korpusu, alebo klasických pomletých piškót. Môže sa pridať aj džem, alebo Nuttela. Tortu potretú týmto krémom je potrebné dať poriadne stuhnúť do chladničky a až potom poťahovať.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Re: Výborný krém na torty

(Lorna, 15. 11. 2012 21:30)

Dobrý deň,
neviem poradiť, neskúšala som to.. a nechcem len tak bez vlastnej skúsenosti radiť..

Výborný krém na torty

(Nikol, 15. 11. 2012 16:42)

dobry den, chcela by som sa Vas spytat ci namiesto zlateho klasu mozem pouzit normalny pudingovi prasok. Tu v zahranici totiz zlaty klas nezozeniem.

Ine chute

(Hana, 11. 6. 2012 9:14)

Andrejka,
ja mam otazku, aky tvaroh mozem dat do tejto vasej plnky? Je pudingova, tak si to neviem celkom presne predstavit... davala om uz cokoladu rozpustenu a lieskovce, ale ine som sa este neodvazila... pripadne, ako by som vedela urobit stracciatellu plnku?
Dakujem!!
:)))

Re: Ine chute

(Lorna, 27. 8. 2012 20:15)

Hanka, ospravedlňujem sa, vôbec som si tu váš príspevok nevšimla.. Tvaroh môžete dať klasický, hrudkovitý, alebo aj jemný.. skúšala som oba. Treba ho dobre s krémom vyšľahať. Pridávam ho podľa chuti, takže pomer vám nepoviem.. A stracciatellu spravíte tak, že do čokoládového krému postrúhate nejakú dobrú, kvalitnú čokoládu a zľahka premiešate.. Inak do tohto krému môžete pridávať aj mleté vlašské orechy, mandle, kokos, karamelové salko, atď..

korpus

(lenka, 16. 2. 2012 15:23)

pani LORNA,este sa Vas chcem opytat,ci ta hladka muka do korpusu co davate nesposobi ze bude cesto upecene potom tazke?ja vacsinou davam len polohrubu muku,ale chcem vyskusat ten Vas recept,len mam trochu obavy s tej hl.muky.mam elektricku ruru,na kolko stupnov a ako dlho sa to pecie prosim,dakujem

Re: korpus

(Lorna, 24. 2. 2012 14:59)

Dobrý deň,
nebude to ťažké, ja pečiem len z hladkej múky a je ľahký, nadýchaný.. Elektrickú neviem na koľko, mám teplovzdušnú a tú dávam na 150 stupňov. Tak elektrickú možno o trošku viac.. (160-170 stupňov..)