Choď na obsah Choď na menu
 


Výborný krém na torty

Je tiež veľmi jednoduchý, patrí medzi pudingové krémy a chute sa dajú ľubovoľne obmieňať.

 

4dl mlieka
15dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
6dkg Maizeny alebo Zlatého klasu
10-15 dkg masla
rum podľa chuti

 

Postup:

Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný. Trochu a prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo (margarín) a rum. Základný vanilkový krém je hotový.

Tento krém možno rôzne ochutiť pridaním kakaa, roztopenej čokolády, tvarohu, orechov, mandlí, kokosu, karamelového salka, atď.. Výborne chutí aj v kombinácii s ovocím. To odporúčam použiť nakrájané pomedzi vrstvy krému a korpusu.

Tento krém možno použiť aj pod poťah na tortu. Treba si ho však trošku upraviť a to tak, že doňho pridáme ešte kúsok masla, aby bol tuhší a piškótové omrviny z korpusu, alebo klasických pomletých piškót. Môže sa pridať aj džem, alebo Nuttela. Tortu potretú týmto krémom je potrebné dať poriadne stuhnúť do chladničky a až potom poťahovať.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Lorna - Re: Výborný krém na torty

Dobrý deň,
neviem poradiť, neskúšala som to.. a nechcem len tak bez vlastnej skúsenosti radiť..

Nikol - Výborný krém na torty

dobry den, chcela by som sa Vas spytat ci namiesto zlateho klasu mozem pouzit normalny pudingovi prasok. Tu v zahranici totiz zlaty klas nezozeniem.

Hana - Ine chute

Andrejka,
ja mam otazku, aky tvaroh mozem dat do tejto vasej plnky? Je pudingova, tak si to neviem celkom presne predstavit... davala om uz cokoladu rozpustenu a lieskovce, ale ine som sa este neodvazila... pripadne, ako by som vedela urobit stracciatellu plnku?
Dakujem!!
:)))

Lorna - Re: Ine chute

Hanka, ospravedlňujem sa, vôbec som si tu váš príspevok nevšimla.. Tvaroh môžete dať klasický, hrudkovitý, alebo aj jemný.. skúšala som oba. Treba ho dobre s krémom vyšľahať. Pridávam ho podľa chuti, takže pomer vám nepoviem.. A stracciatellu spravíte tak, že do čokoládového krému postrúhate nejakú dobrú, kvalitnú čokoládu a zľahka premiešate.. Inak do tohto krému môžete pridávať aj mleté vlašské orechy, mandle, kokos, karamelové salko, atď..

lenka - korpus

pani LORNA,este sa Vas chcem opytat,ci ta hladka muka do korpusu co davate nesposobi ze bude cesto upecene potom tazke?ja vacsinou davam len polohrubu muku,ale chcem vyskusat ten Vas recept,len mam trochu obavy s tej hl.muky.mam elektricku ruru,na kolko stupnov a ako dlho sa to pecie prosim,dakujem

Lorna - Re: korpus

Dobrý deň,
nebude to ťažké, ja pečiem len z hladkej múky a je ľahký, nadýchaný.. Elektrickú neviem na koľko, mám teplovzdušnú a tú dávam na 150 stupňov. Tak elektrickú možno o trošku viac.. (160-170 stupňov..)