Choď na obsah Choď na menu

Orieškové sucháre

19. 4. 2010

4 bielky

12 dkg práškového cukru

11 dkg hladkej múky

12 dkg celých lieskovcov (môžu byť aj mandle, orechy..)

Postup:

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a doňho zľahka primiešame preosiatu múku a lieskovce. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a v rúre upečieme pri teplote cca 180-190 stupňov. Upečené vyklopíme z formy, necháme vychladnúť, kľudne aj odstáť do druhého dňa. Potom krájame na tenké plátky, buď nožom, ale najlepšie na elektrickom krájači, poukladáme na plech a sušíme pri miernej teplote (120-150 stupňov). Sú výborné, ľahké, dajú sa jesť stále, mňaam..:)

 

Vložiť recept na nástenku

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.